שאלה אמיתית...

avi real

New member
שאלה אמיתית...

אפתח קודם בהתנצלות סביר להניח שהשאלה הזאת כבר עלתה וצצה בפורום הזה אך אשמח אם ב כל זאת תענו לי והשאלה היא כזאת אני נער דתי שכמעט וכברחדל להאמין בתורה בחז"ל ובאלוהים בכלל ומידי פעם כמו שקורה למי שלא מאמין שלומד בבית ספר תי צצים ויכוחים ואחד הקלפים שתמיד שולפים לי באותם ויכוחים הוא עיניין דילוג האותיות בתורה ואומרים לי שישנו ספר שכתב גוי כך הם מדגישים גוי כתב אותו שהמסקנה מהספר הזה וזו כך הם אומרים מסקנה של גדולי המתמטיקאים בעולם שאת התורה לא יכל לכתוב מישהו אנושי בן אנוש לא היה מסוגל לכתוב את התורה בגלל הכמות העצומה והבלתי אפשרית סטטיסטית של כל דילוגים מסוגם (כמו רצח רבין השואה וכו' וכו' וכו') לכן השאלה שלי היא בסופו של דבר מה התשובה של האדם הלא מאמין לסוגיה הזו

Lu Tze

New member
אין תשובה כי השאלה לא נכונה.

גם לי אין בעיה לומר שהרמב"ם כתב ספר שמראה שאין אלוהים, הטריק הוא להוכיח את העניין. תשאלה מה שם הספר, מי הסופר ואיפה אפשר להשיג עותק.

גאיוס

New member
האם אלוהים הוא הסבר טוב לתופעות.

רבות מהתופעות המקיפות אותנו אינן מובנות. במשך השנים המדע הולך ומשתפר בהסבר תופעות, אך אנו רחוקים מאוד מהשלמת מלאכת ההסבר. הדת לעומת זאת מספקת מעין הסבר המכונה "אלוהים" אלא שמספר אי ההבנות שמעורר ההסבר האלוהי הוא עצום. כך שהוא יוצר יותר אי הבנות מהבנות. הדת מתחכמת ואוסרת למעשה את החקירה במהות האלוהים ודרכי פעילותו.

את המהות של אלוקים

אף אחד לא יודע וגם לא יכול לדעת,קבלה עוסקת רק בדרך פעולתו בעולם.במנגנון של העולם,באיך שהוא מתגלה בעולם,אבל לא במהותו.כל משמנסה להבין את מהותו של אלוקים מבזבז את הזמן שלו,כי יצור מוגבל לא יכול להגיד מישהו שהוא לא מוגבל.

neko

New member
הרשה לי לגחך על כך שישנם עוד

בני אדם מעל גיל 5 שמאמינים בדילוגים.

סיפור מדהים

מהיותי אדם ספקן מטבעי אני נוטה שלא להאמין במני מופתים ו"הוכחות" לאמיתותן של אמונות שונות. ועם זאת, אפילו סקפטי כמוני נאלץ לעתים להודות שיש דברים הנפלאים ממנו. אומנם, את רוב ה"דילוגים" שנמצאו אפשר להסביר כמקריות סטטיסטית חסרת כל משמעות, כפי שכבר הדגימו חוקרים שמצאו אותם דילוגים גם בספרים חילוניים לחלוטין ("מלחמה ושלום" של טולסטוי למשל), אבל יש גם יוצא דופן. המתמטיקאי נחמן גיבעולי ז"ל מצא כבר לפני שנים בתורתנו הקדושה דילוג מדהים של שלוש מילים (וסך הכל 15(!) אותיות). לצערי אינני זוכר את הפרטים המדוייקים, אבל באמצעות התוכנות המשוכללות של ימינו אני בטוח שאפשר לשחזר את התגלית. כן כן, גם אתם תפערו את פיכם בתדהמה כאשר תגלו בדילוגים, כי צפונות בכתובים המילים "ביטול תורה בהבלים". אכן מופלא הדבר!

ehudt

New member
אני עם נקו, ואמליץ לכך לקרוא

על הדילוגים כאן. אל תכנע לסוחרי הדילוגים!

בעיה מרכזית - אין נוסח אחד לתורה

אנא הבט כאן אם יש הבדלים בין נוסחים שונים - לא יתכן לבצע שילוגים שיתאימו בנוסח אחד ולא יתאימו בנוסח אחר. פרט לזה אם תריץ את תכניות הדילוגים על ספרים עבים אחרים (מובי דיק או שר הטבעות למשל) תגיע לתוצאות מדהימות. דבר שלישי - אפילו אם אומרים סיכוי אחד למיליון - תחשוב כמה ספרים נכתבים בעולם (רק בארץ יוצאים אלפים בשנה) כך שמן הסתם יש עוד הרבה ספרים ההמלאים הסיכויים. ולסיום - תנסה לבקש תחזית למשהו שיקרה בעתיד הקרוב ...

אם זה כל משיש להם להגיד

הרי אתה מדבר עם אנשים שאין להם שום מושג ביהדות,יש הרבה מאוד דברים מעבר לקודים בתורה שבעזרת אפשר להוכיח את האמיתות הדברים,בעיה שחינוך הדתי\חרידי בארץ לא נותן לתלמידיו מספיק כילים להתמודד עם שאלות האלה,למרות שכלים האלה קיימים.עצה לי לך,לפני שאתה חוצה את הקווים תדבר עם אנשים שיודעים קצת יותר.תקח למשל את הרב אמנון יצחק.

לאמנון איזאק אין הסמכה לרבנות, אולם

אינו טורח לתקן את אלה הפונים אליו בטעות בתאר רב. זה מעיד על נוכלות. מעולם גם לא כתב חבור תורני כלשהו. יודע מה? שדל אותו לבוא לפורום להתמודד אתנו. אני ערב לך שנציג אותו ערום ועריה...

מאיפה אתה יודע כל זה?

אתה מכיר אותו,היית בהרצאה שלו? בדקת בעצמך אם יש לו הסכמה לרבנות,או שאתה מצטט פה את המאמרים שקראת בעיתונים,כתבה בעיתון אינה יכולה להיות מקור נאמן,תאמין לי יש לו סמיכה,תבדוק אם אתה רוצה

שאל אותו וחזור אלינו. בכל מקרה,

אני מאתגר אותו להופיע בפורום ולהתמודד איתי אחד על אחד, אם הוא גבר (אני חושב שהוא לא). אני ערב לך שנציג אותו ערום ועריה, לזכוי הרבים...

L7

New member
אל תזלזל.הוא נוכל מבריק ומוליך שולל

מיומן. הוא יצרן תחמושת ואידאולוגיה יוצא מן הכלל ל100 IQ ומטה.

L7

New member
אינני יכול להתמודד עם נחש. אז הנחש

צודק?

הבנאדם כל שבוע

עושה הרצאות של מאות ואלפי אנשים בכל העולם,אתה חושב שיש לא זמן להתכתב איתך בפורום.חוץ מזה ראיתי הרבה הרצאות שלו שהוא עושה בעיקר מול הקהל החילוני.ולא ראיתי אף פעם שמישהו ניצח אותו בויכוח.

ehudt

New member
זה בגלל שיטת הויכוח

הוא שולט בעצמו בויכוח, וגם באופן פיזי על כל שאלה שלא נראית לו הוא עונה בהתחמקות, וכשהוא מתחיל להתעצבן ולהרגיש חלש הוא משתמש בעדר של תומכיו כדי להשתיק את השואל, לחטוף לו את המיקרופון וכד'.

למעלה