שאלה אליכם

• פותח הנושא oferp
  • פורסם בתאריך

אimר

New member
אפשר לשנות

אני לא טוען שאין עוינות ושנאה, אני טוען שחלקה הגדול מבוסס על מעשינו ולא על עצם קיומנו. זה מזכיר לי איך הופכים כל ביקורת נגד ישראל להאשמות באנטישמיות, תמיד שורש המוטיבציה לביקורת הוא שנאת יהודים באשר הם ורצון להשמידם ולהחלישם, או לכל הפחות שיתוף פעולה עם אלו שרוצים להשמידם, ביקורת נגד ישראל היא אף פעם לא לגיטימית ואולי אפילו, חס ושלום, באה ממקום אכפתי. מהפרספקטיבה של הערבים ישראל היא מדינה של מהגרים שהגיעו לפה, השתלטו על המקום בחסות בריטניה משמשת כמוצב קדמי לאינטרסים האמריקאיים (נציגה גאה של קולוניאליזם) ופעלו לאורך ההיסטוריה שלהם בהסתמך בראש ובראשונה על כוח צבאי. ואחרי זה אנחנו אומרים שהם מבינים רק כוח. הדברים הללו הם דברים שאפשר לשנות, ובקלות יחסית, אם יש נכונות. אני בטוח שאם ישראל תפסיק להתנהג כמו בריון ותושיט יד לשלום היא תזכה לשלום משכנותיה.

אתה לא באמת היית מפרק את הצבא מחר

נכון? הרי אני לא צריך להגיד לך באמת שעדיין יש כמה מאות קיצוניים, ועדיין יש לא מאת שנאה מוצדקת כלפיי ישראל מעברו השני של הקו הירוק, ושפירוק של הצבא מחר זה באמת לא הפתרון האידיאלי...(רצוי להתחיל קודם בצעדים בוני אמון, חזרה לגבולתינו, תמיכה כלכלית, מתן זכויות שוות לכל אזרח וכל מיני זוטות שכאלו..לפני שמפרקים את הצבא) נכון שאני לא צריך להגיד לך את זה?

uwhxhxa

New member
אוף, הדעות שלך נורא מעצבנות

אקדים אחרית לראשית ואומר שנסחפתי עם הכתיבה להרצאת המקרו של מישנתי הפוליטית, אשמח לתגובות... ולעינייננו: אתה נשמע בחור חכם, מרצה את טיעוניך בשטף ובבהירות...אבל ממש לא נתפס אצלי האופן שבו אתה -בצורה תמימותית- רואה את פני הדברים. אני מסכים איתך שהשאיפה לשלום אינה אמיתית והיא מצג שנותן חזון לציבור, איזושהי תקווה שלעולם לא תתממש, אבך תמיד נוכל "לשאוף" אליה. לשיטתי, אין ולא יהיה שלום. מדוע? כי שני עמים שונים רוצים אותו דבר, את השליטה בחבל הארץ הזה. להתפשר? לא נראה לי שזה יקרה...ואם כן זה יהיה זמני ולא אמיתי. פיתרון של כוח? לא מציאותי בימינו, ובכלל פתרונות כאלו צריך רק אם אין ברירה אחרת. מה נשאר? לאכול הרבה חרא, עד שמספיק אנשים יבינו שצריך חוקה למדינת ישראל, חוקה שמגדירה אותה כמדינה יהודית ודמוקרטית, על פי החוקה ישמר ציביונה הייחודי של המדינה היהודית, ולא ינתן שום כוח ו/או סמכות פוליטית למי שאינו יהודי. כמו כן כלל אזרחי המדינה ובתוכם בני המיעוט הערבי ישלמו מיסים ויטלו בנטל, ויורשה להם לגור כאן כל עוד הם אינם בעלי שאיפות פוליטיות. במצב דברים אחר אני חושב שאין קיום למדינת ישראל כמדינתו של העם היהודי, זה רק עניין של זמן עד שנהפוך למדינה...ערבית. יש כאלו שאולי זה לא אכפת להם, אבל אני אינני מעוניין בכך, אני ורבים אחרים, האם אני גזען? את זה אני אשאיר לפרשנותכם, לדעתי לא, אינני נעלה על אף אדם אחר אך אני מעוניין בשימור הציביון הייחודי של מדינת ישראל. ואם ציונות היא גזענות הרי שאני גאה להיקרא גזען... טוב ונחזור לסוף תגובתי אליך, זה יפה שיש לך חלומות על שלום ועל פירוק הצבא, חלומות הם דבר נפלא, איפה היינו היום בלעדיהם? אבל בכל זאת...על סמך מה אתה מבסס את החלומות שלך? האם למדת היסטוריה? האם אתה מכיר ערבים ואת הנחישות שלהם כאשר מדובר על קרקע? ועוד מספר שאלות - האם התשובות שלך תמיד מיתייחסות אליך כאינדבידואל או שמא גם אם היית מנהיג ציבור היית נוקט באותו קו קיצוני ורדיקלי?

The Clash

New member
החוקה שאתה מציע

תהיה ממש על הפנים כשיהיה פה רוב של 80% ערבים, ובקלות אפשר להגיע למצב שיהיה רוב כזה, ואז מה? יהיה פה 80% ערבים שאסור שתהיה להם שאיפה פוליטית? אז למה הם חלק מהמדינה? זה היה בדרום אפריקה מצב כזה, שלבנים שהיו מיעוט שלטו בכח על רוב קושי שלא קיבל זכויות כדי שציביון הלבן של המדינה לא יפגע.

אimר

New member
למה ציונות=גזענות

כל עוד אתה מדבר על ציונות במבט פנימה אין כל כך בעיה, יהודים החליטו שהם עם ולאום ורוצים להקים מדינת לאום, כמו עמים רבים במאה העשרים - שיהיה לכם לבריאות. נעזוב לרגע שהטענה להיותכם עם בעייתית אפילו יותר משל רוב ה"עמים" האחרים. רוב העמים התארגנו במקום מושבם והפכו בהדרגה את צורת הארגון הפוליטי שלהם למדינת לאום, כולל יצירת התפיסה של קיום של לאום. היהודים לעומת זאת שהיו פזורים החליטו להקים מדינה במקום חדש (ישן?) שהיה, מה לעשות, שטח כבוש ומאוכלס ולא שממה שהופרחה כמו שאתם אוהבים לספר לעצמכם. פה השלב שבו הציונות נהיית גזענית, כי כדי להיות לא גזענית בעיניי עצמה היא בחרה להתעלם ופעמים רבות לפגוע בקיומם ואו זכויותיהם של שאר תושבי השטח שבו הוקמה מדינתם. ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם שמוגדרת כשייכת לקבוצה אתנית ולא לאזרחיה. גם אם הגרמנים נניח טוענים שהם היו שם אלפי שנים קודם והם היו עם (אפילו שהם לא), כיום לפי חוקי המדינה גרמני זה מי שהוא אזרח גרמניה, וחוקי האזרחות לא מבוססים על השתייכות גזעית או אתנית אלא על קריטריונים שנחשבים לגיטימיים. בישראל התחכמו והקימו מדינה שכביכול שייכת רק לקבוצה אתנית אחת, מה שאומר שכל מי ששיך לקבוצה הזאת המדינה היא שלו גם אם הוא לא גר פה ואנשים שחיים פה כאזרחים הם לא שייכים למדינה כי הם לא בני הקבוצה האתנית הנכונה. זה גזענות, פשוט מאוד. זה "זכותכם", כמו ש"זכותכם" גם להיות מדינה פשיסטית, אבל זה לא דמוקרטיה כמו שרוב בני האדם מבינים אותה. סמי סמוחה טבע את המונח המאוד מתאים לישראל - אתנוקרטיה - משטר שמבוסס על השתייכות אתנית. כל עוד מדינת ישראל מגדירה את עצמה כיהודית, במובן האתני ואו הדתי (לא נכנסנו לדתי, שם ישראל שוכנת בחברותה לצד מדינות כמו הוותיקן ואירן) היא מדינה גזענית. תאר לך מצב שארהב הברית (שגם לה לא חסר בגזענות, זה לא שהיא כזה אורים ותומים מבחינתי) היתה מגדירה את עצמה כמדינה לקוקזיאנים (לבנים) בלבד, כולל כל ההגדרות שהגדרת, או לחילופין שהיא מדינה לפרוטסטנטים, ומכאן שהיהודים וכו הם אזרחים סוג ב' בהגדרה כי מה לעשות ככה הם רוצים. אז בפועל הדברים הללו קיימים, אבל לפחות תוציא אותם מספר החוקים. אצלנו מסתובבים עם זה כאילו זה סיבה לגאווה. לי אין בעיה כל כך אם נהפוך למדינה ערבית. כמי שמשתייך למעמד המיוחס במדינה היהודית לא הייתי רוצה לוותר על הזכויות שלי אבל זה לא אומר שלשם כך אני מוכן להמשיך לדרוך על הזכויות של האחרים, אני לא רוצה פגיעה בזכויותי אלא שיפור זכויותיהם של שכניי ורעיי. אני גם מוכן לסבול פגיעה מסוימת שתבוא בתהליך של תיקון האפליה הקיימת (למשל העדפה מתקנת של פלסטינים). אני גם לא קונה את הנוסחה שזה או זה או זה, או שאני מנצל או שאני מנוצל, הגישה הזו היא שורש הבעיה, לא הסתכלות אובייקטיבית עליה. על סמך מה אני מבסס את החלומות שלי? על היכרות רבת שנים ומעמיקה עם בני אדם. מפתיע, לא? (תסלח לי אם אני אתעלם מהשאלות הרטוריות). התשובות שלי מתייחסות אלי כאדם ואין בכוונתי להיות מנהיג ציבור ואם הייתי נקלע לסיטואציה נוראה שכזו מיד הייתי פועל כדי לשנות את התפיסה של הארגון הפוליטי, ובוודאי שהייתי נוקט באותו קו קיצוני ורדיקלי (אגב, לא קיצוני בעיניי, בעיניי שפוי, ורדיקלי בוודאי שכן - אתה יודע מה ההבדל?), הנה אני נוקט בו ברגע זה, אני מפיץ אותו הלאה. אתה מתכוון אם הייתי יכול מהיום למחר לפרק את הצבא? בשביל שזה יקרה צריכים לקרות עוד הרבה דברים אחרים שאם הם יקרו בוודאי שכן, מהיום למחר, ואז גם סביר שזו לא החלטה שלי אלא של כולנו. זאת הכוונה ברדיקלי, זה שינוי עמוק, זה לא לשחק בכאילו שאם מחר הייתי רושממשלה האם הייתי מפרק את הצבא כי אם מחר הייתי רושממשלה אז הייתי אריק שרון ובחיים לא הייתי מפרק את הצבא ואם לאריק פתאום היה נכנס ג'וק בראש והוא היה מחליט לסגור את הצבא היו הורגים אותו לפני שתספיק לומר חוות השיקמים.

nirdagan

New member
דעתי בנושא...

קודם כל עלי לציין שאינני פציפיסט. 1. אדם כזה איננו יותר טוב או פחות טוב מפציפיסט. וזאת למרות שאני מסכים איתו יותר מאשר עם פציפיסטים. 2. תלוי. אם יסכים לשרת עבור משכורת כאשר שאר החיילים בשירות חובה לא מקבלים משכורת, ברור שאין פה אידאולוגיה אלא רק עניין אישי. אבל קשה לערוך את המבחן הזה במציאות. 3. חוק גיוס חובה פוגע בחופש העיסוק ולכן הוא מאוד בעייתי במדינה דמוקרטית. 4. לדעתי זה יהיה שיפור משמעותי בהשוואה למצב היום. 5. לדעתי לא. מדינת ישראל יכולה להרשות לעצמה צבא סדיר המבוסס על משרתי קבע בשכר בלבד. 6. ראה תשובתי לשאלה 5.

GOTN

New member
לדעתי...

השירות שלך (3 שנים או יותר) זה לא דבר שאתה צריך לקבל גמול בעבורו אלא להיפך, השירות שלך הוא גמול שאתה נותן למדינה תמורת זה שאתה חי בה כבר 18 שנה פחות או יותר, ולא מת עכשיו או שאתה נמצא תחת כיבוש ערבי או תחת שלטון טוטאליטרי.... אם אתה אוהב את המדינה שלך מה אכפת לך לשרת בצה"ל? זה משהו שאתה נותן למען משהו שאתה אוהב ולמען המשך קיומו.. אם אתה לא אוהב את המדינה שלך אתה יכול לצאת מפה.. אף אחד לא מחזיק אותך פה.. אני מתנצל על הבוטות, פשוט מנסה להדגיש כמה סרבנות מצה"ל (כמובן לא מסיבות רפואיות) היא דבר רע ואגואיסטי

למעלה