שאלה אליכם

• פותח הנושא oferp
  • פורסם בתאריך

oferp

New member
שאלה אליכם

לפני מספר חודשים נפצעתי ושוחררתי מהצבא פרופיל 21 רפואי.. הגשתי תביעה למשרד הבטחון נשלחתי לבדיקות וצילומים שהם דרשו.. לפני כמה ימים קיבלתי מכתב שאני מוזמן לועדה רפואית לקביעת דרגת נכותי.. השאלה שלי מה קורה בועדה הזו? האם בודקים אותי שם או רק מסתכלים על תוצאות בדיקות? האם יושבים שם רופאים מומחים לבעיה הספציפית שלי? האם אומרים לי במקום את אחוזי הנכות שנקבעו לי? האם כדאי לבוא לועדה אם המלצה מרופא מומחה לגבי אחוזי נכות ספציפיים+נימוקים וממצאים רפואיים? כרגע יש לי רק חוות דעת של רופא מומחה על המצב שלי ללא קביעת אחוזי נכות מוגדרים.. האם עד שנקבעים לי אחוזי נכות ואיני עובד אני זכאי לתגמול ממשרד הבטחון? תודה למשיב..

כן בוועדה הזאת יש מספר רופאים...

בן 2-3 רופאים שבודקים וקובעים את אחוזי הניכות כמובן עם המכתבים והבעיות. הנכות נקבעת לפי המגבלות שלך. חובה להביא את כל המסמכים הרפואים שיש ביידך! והם יקבעו אם להכיר בך... וכמה אחוזי נכות יהיו לך... בהצלחה!

הרעיון בכל הועדות הרפואיות בכלל.

עקרונית, מספיק רופא אחד כדי לקבל החלטה רפואית. החלטות רפואיות הקשורות בכסף ותנאי שירות בצבא נבדקות שנית על ידי רופאים נוספים. זאת מתוך נהנחה שאם הרופא טעה או שוחד והחלטתו לחלוטין לא סבירה, הועדה תתקן זאת. שיחוד ועדה שלמה זו משימה כמעט בלתי אפשרית. כשמדובר בקביעת אחוזי נכות, מזמנים אותך ישר לוועדה בלא שתראה רופא בודד לפניה. בועדה אתה תעבור בדיקה רפואית אצל אחד הרופאים המרכיבים אותה כשהאחרים יתבוננו ויקשיבו.

oferp

New member
שלום לכן

האם גם אתם הרגשתם חרא בועדה הרפואית? ובכן הייתי שם והרגשתי די מושפל .. עכשיו אני מבין למה נכי צה"ל שונאים את הועדות הרפואיות..

מה קורה שם|? אתה יכול לפרט?

יש לי ב20 לחודש ועדה.... ואני מפחדת טיפה. בעיקר מזה שהם יחשבו שאני סתם אומרת כדיי לקבל אחוזים

oferp

New member
מעמד הועדה משפיל לדעתי

הם מתחילים לחקור אותך כמו איזה פושעת רושמים מילה במילה מה שאת אומרת ואז הם מחתימים אותך על זה לאחר מכן הם מדפדפים בחומר הרפואי שלך ולא מייחסים לו כל כך חשיבות לאחר מכן מסתכלים על צילומים,תוצאות בדיקות וכדומה. מבצעים לך שם בדיקות מקיפות ביותר ורושמים כל דבר שעושים ומה התוצאה . יש בחדר 3 רופאים + כתבנית . הרגשתי מבוזה הרגשתי שמתייחסים אלי בזלזול הרגשה ממש לא נעימה יש אפשרות להביא עו"ד הוא יכול לדבר לפני או אחרי שאת נכנסת הוא לא יכול להיות איתך בחדר בזמן הועדה.. עצוב שבנאדם שתרם למדינה נפצע בשירותו צריך לעבור מסכת של ייסורים כי להיות מוכר כנכה צה"ל ע"י משרד הביטחון

שאלות

למה הם לא מתייחסים (איך אתה מפרש את זה) לחומר הרפואי? האם הם מזלזלים בנזק שנגרם לך וממעיטים בערו? והאם אני צריכה להתחיל לשנן את מה שאני רוצה להגיד להם שם?

דלית 3

New member
קודם כל תעמדי על זכותך בנוכחות אישה

זכותך לנוכחות אישה - רופאה או לפחות אישה אחרת - בזמן הבדיקה. יש להם נטיה להפשיט כל אחד על כל דבר ולהיות אישה לבד מול 3 רופאים זה ממש לא נעים. תתלבשי מתאים: אם הבעיה, למשל, ברגל - חצאית יכולה אולי לחסוך לך התפשטות מלאה. בואי לוועדה מטופחת במידה - גם לזה הם שמים לב. אם את מוזנחת את עושה הצגה ואם את מטופחת אז הכל בסדר אתך. התייעצי עם חברות פורום הנשים של הארגון וקבלי עוד עצות. לשנן? -כן. תתחילי לשנן ולהתכונן - בייחוד להשפלה. אני נכת צה"ל כבר הרבה שנים (כמעט 16) ועד היום רע לי מהמחשבה על הוועדה. זו גם אחת הסיבות שלא ביקשתי "החמרה" אחרי החמרה בעקבות הריונות. אם תתכונני ליחס שלהם, שבו קודם כל את אשמה + מתחזה + מנצלת + ... (ביחוד בתור אישה) אז יהיה לך יותר קל להתמודד איתם. במקום להגיע למצב בו רק תתרכזי ברצון לברוח מהחדר - תוכלי להתרכז במה שאת רוצה להגיד. את יכולה גם לעשות משחק סימולציה על מה ואיך להגיד. אם יש לך עו"ד שמתמחה שהגשת תביעות כאלה הוא יוכל לעזור לך. חשוב להיות בטוחה בצדקתך אבל לא להרגיז אותם - כמה מרגיז אותי לכתוב את המשפט הזה על ועדה שאמורה להיות מקצועית ואובייקטיבית. מה לעשות, עד כמה שידוע לי, הרופאים מקבלים תשלום ממשרד הביטחון על עבודתם בועדה ואם הם נדיבים מדי הם מועברים לתפקיד אחר. אשמח לתת עוד פרטים וטלפונים במסר. בהצלחה

למעלה