שאלה אליכם

lizard

New member
שאלה אליכם ../images/Emo13.gif

האם אתם עוסקים בעיקר בקרטינג כביש או שיש פה גם מירוצים לקרטינג שטח? שאלה נוספת, אפשר לקבל בבקשה קצת פרטים על כלי הרכב? כ"ס, קוטר צמיגים, סוג מנוע וכדומה. תודה מיכה

condason

New member
קארטינג

אין כזה דבר קארטינג לשטח [יש, אבל לא בארץ וזה גם לא נקרא קארטינג לשטח], נראה לי שאתה מתכוון לבאגי. הגדרה תמציתית וקצרה לקארטינג לפני שאני עף לישון; מכונית מירוץ נמוכה וקטנה שמבוססת על מנועים קטני נפח [בארץ: 4 פעימות להשכרה 6.5 כ"ס - 200 סמ"ק. 2 פעימות 100 סמ"ק, 15 כ"ס - כלים פרטיים] צמיגי סליקס בקוטר 5 אינץ. הרכב עצמו בנוי משילדת צינורות ללא בולמי זעזועים.

lizard

New member
אני מתכוון לקרטינג

לא לבאגי. באגי זה משהו אחר לגמרי, גדלים ותכונות אחרות. יש את הספר הזה באמזון. הוא אפשר לומר המדריך הפשוט ביותר לבניית קרטינג שטח. נכון שבספר קוראים לזה באגי אבל זה לא נכון לדעתי. השם המלא הוא CROSS KARAT עד כמה שאני יודע. לשאלה קצת יותר קונקרטית, מנוע של קטנוע (אני מניח 2 פעימות) נפח 50 סמ"ק שווה משהו? הקארט שוקל בסביבות ה160 קילו. תודה

BaZbAzOn

New member
נשמע חלש מדי

קארט שתי פעימות שוקל בערך 75 ק"ג והוא בעל מנוע 100 סמ"ק. אני מניח שמשקל כפול ומנוע בחצי נפח יהיה דיי חלש, לפחות בנהיגת כביש. אינני מאורע בסטנדרטים של נהיגת שטח.

lizard

New member
בהתחשב בעובדה שבשטח

צריך יותר כוח לדעתי מאחר והקרטינג צריך אחיזה טובה יותר אז אני מניח שצריך לפחות 150 סמ"ק. לאיזו מהירות הקרטינג כביש מגיע? הסיבה לקושיות האלה הן שמישהו שאני מכיר טוען שבונים לו עכשיו קרטינג עם נוע 50 סמ"ק והבונה הבטיח לו שהקרטינג יגיע ל70 קמ"ש. לדעתי זה שטויות ולכן אני מתייעץ איתכם. תודה רבה מיכה

condason

New member
מהירות..

..זה דבר יחסי.. אה זה לא שיעור פיסיקה..
בכל מקרה, קשה לדעת מהנתונים שנתת, יש הרבה מרכיבים בכדי לדעת מהירות, כגון; יחסי העברה, כוח המנוע, משקל הכלי ועוד.

lizard

New member
כנראה לא הייתי ברור.

הקרטינגי כביש שלכם, לאיזה מהירות אתם מגיעים איתם? אני יוצא מנק' הנחה (משוערת ולא בהכרח נכונה) שבשטח המהירות תהיה בערך 50-70% מזה.

condason

New member
השערה לא נכונה

בעזרת 'יחסי העברה' אתה יכול לקבוע את המהירות [או הכוח] שאתה רוצה להפיק מהמנוע שלך. בקארטינג משנים יחס העברה ע"י שינוי מספר השיניים בגלגלי השיניים [הכוח מועבר לציר אחורי ע"י גלגלי שיניים ורצועה או שרשרת]. זה לא משנה אם ארשום לך לאיזה מהירות קארט יכול להגיע, כי בסופו של דבר זה פועל יוצא של משקל, כוח ויחסי העברה. אני מקווה שאני יותר ברור כרגע.

lizard

New member
ברור לי שזה משתנה בהתאם ליחסי העברה

אני לא טירון. קרטינג כמו שלכם. לכמה הוא מגיע? חדש מחנות או משהו כזה

למעלה