מילוי מטפה כיבוי
יכול להיעשות בכל חנות לציוד כיבוי אש, היות ואני לא יכול למסחר את הפורום אני אכוון אותך לדפי זהב ואני בטוח שתמצא לא מעט חברות העוסקות בתחום לגבי אח עצים בעיקרון הבעיה של עץ היא שהוא מטען אש שצובר חום בתוכו, מטפה אבקה אמנם יוריד את הלהבות אך כעבור מספר שניות העץ עלול להתלקח בשנית משום שהאבקה אינה מקררת אותו. אמצעי הכיבוי היעיל ביותר לשריפות עצים הוא כמובן מים שגם מכבים את הלהבה וגם מקררים את העצים (גחלים) הבוערים אמצעי נוסף שיכול לתת אפקט טוב של קירור הוא מטפה CO2 שפועל בטמפרטורה של כמינוס 70 מעלות (פשוט מקפיא) שיכול להיות אמצעי מאוד טוב לכיבוי דליקה כזו משום שהוא גם מוריד משמעותית את הטמפרטורה אם כי אני בספק לגבי היכולת שלו לקרר את העץ לזמן ממושך, עליך לקחת בחשבון שגזע גדול שבוער מספר שעות צובר בתוכו חום רב מטפי הכיבוי הם האמצעי הטוב ביותר למענה ראשוני לפני שימוש במים, ואם מדובר במענה ראשוני אני חושב שעדיף מטפה אבקה שעלותו זולה משמעותית ממטפה CO2 וכן עלות האחזקה שלו זולה יותר מה גם שCO2 אינו מומלץ לשימוש ביתי משום שמדובר בגז רעיל וטמפרטורת הפעלה מאוד נמוכה שעלולה לגרום לפציעות קור חמורות למי שאינו מיומן דיו או שאינו מכיר את המכשיר ואת היכולות שלו