שאלה אינטימית

שאלה אינטימית

אבל אין לי ברירה לפני חודשיים הוא מספר שרב דיבר איתם עיניין האוננות שאסור וכו' הוא בן 13.5 הבן שלי היה בהלם טרם מבין בדברים הללו... והוא אפילו כעס "שמה פיתאום הוא מכניס לנו לראש את הדבר הזה בכלל שאפילו אני לא מודע אליו". עקב כך כל הבנים התחילו לדבר על הנושא ואפילו התחילו בעקיפין. מה שמטריד אותי למה רב בית ספר צריך לעלות את הנושא בגיל זה האם זה בסיידר שהוא מעורר אותם על דברים שיש ילדים שלא מכירים עדיין? אותי זה מעצבן ומביך לענות לו על כך. תודה! (מקווה שאף אחד ממכרי לא יראה את ההודעה הזאת:)

תשובה

הרב דניאל זר זועק על זה הוא אומר שפעם ישב ראש ישיבה במשרד שלו והרב דניאל שאל אותו אם הוא מדבר על זה עם התלמידים שלו והוא אמר לו "למה לעורר את הדוב?" ואז הרב רתח ואמר איזה דוב בדור הזה צריך לצעוק על זה בראש חוצות!!! ברור שכל דבר צריך לשקול לפי שעתו ומקומו ואולי הרב הזה עשה שלא בסדר בגלל גילם של הנערים למרות שלעניות דעתי גיל 13 וחצי זה בסדר גמור וגם אם לא , בעניין הזה להקדים תרופה למכה זה ממש הצלת חיים!!!

זה הגיל שילדים מתחילים בדרך כלל

אני חושב שמעשה נכון עשה הרב שהעלה את הנושא. כידוע פגם זה חמור מאוד מאוד ובמיוחד שבגילאי ההתבגרות עלולים להרבות במעשה הזה. יום טוב טל כהן

אבל אצלי

הילד שואל מה בדיוק הוא זה אומר? והחברים שלו התחילו להסביר לו מה בדיוק עושים והוא טוען שהוא אפילו ניסה ולא הלך לא כי הוא לא הרגיש כלום. אז הנה למרות ההסברים זה סיקרן אותו והוא כן ניסה לראות על מה מדובר (כנראה הוא עדיין לא מפותח מספיק) ומה שאני אישית לא מבינה כאילו יש לזה צורך בגיל מסויים אז מה אני אמורה לומר לו תתאפק! אל תחשוב? מה עושים לא מבינה בזה בכלל והיא תגיע השאלה הזאת בקרוב? (הוא מדבר איתי בלי עקבות)

תשובה

כן תתאפק! זאת התשובה אין שום התר להוציא זרע לבטלה משום צד ואופן ועוון זה הוא מהחמורים בתורה ורבים הנכשלים בו בעוונותינו הרבים בדור הזה. אולי הבן שלך אז לא מפותח מספיק ולא ידע על מה מדברים אבל הרוב בגילאים האלה כן יודעים והרב עשה נכון. רבותינו ידעו שיש לזה צורך בגיל מסויים לכן הם הקדימו להתחתן בגיל 13-14 אבל כיום שאין הדבר אפשרי צריך להתאפק ולהסביר ולעמוד על המשמר!!

הבנתי! ועוד

יש איזה טיפ להקל עליו במקרה הצורך? פעם שמעתי שמשהו היה מרטיב את העורף במים קרים מדובר על אדם בוגר שזרק את זה לחברו וזה כיבייכול עזר לו. אם יש משהו בסגנון אני מעוניינת לשמוע. (אל תצחקו עלי אני שואלת בשיא הרצינות והתמימות כי אני מעדיפה שהילד מוסרית ימנע מכך ואם יש במשהו אז אשמח) כי הרי הוא לא יתחתן בקרוב מאוד.

אני מסכים עם התשובה של Jermaine Jackson

התשובה אכן נכונה לדעתי. תצטרכי להסביר לו בעדינות ובבגרות שזה גיל של התפתחות הורמונולית בגוף ולעיתים יש צורך ורצון לעשות מה שעושים. להסביר בצורה מדעית אולי כי יש כמות גדולה מאוד של זרעים (סתם ליידע כמיליון מאתיים בכל הוצאה) שהם בעצם דבר חיי שממנו נוצרים ילדים. ומעשה רע הוא להוציא את הזרע לבטלה כיוון שזה נחשב למעין רצח כיוון שהזרעים הללו מתים בכל הוצאה לבטלה. ולכן האיסור על זה מאוד גדול. אני לא יודע מה הקשר שלך איתו וכמה הוא חזק, אבל אם הוא שואל ומתעניין אז אולי כדאי לקחת אותו לשיחה ב 4 עיניים (שיחה "כייפית" ולא מאיימת) ולהגיע לאט לאט לנושא הזה ולהסביר לו. הכי נכון לדעתי זה לא לומר לו"אסור", "אל תשמע להם", "שתגדל תבין" , וכו. כי המשפטים האלה יגרמו לו לסקרנות מטורפת עד כדי כך שהוא ירצה לדעת ויחקור את זה מאוד. לדעתי כשיחקור את זה הוא עלול לעשות את המעשה שוב, עד שיצליח, כיוון שרוב הסיכויים שיסבירו לו כמה נעים וטוב המעשה. בגילאים האלו עדיין אין הבנה של איסור. קחי אותו לשיחה שמסבירה מה זה ולמה אסור לעשות. שישנם אנשים ששוגים כי אין להם הורים כמוך שיושבים ומסבירים להם שאסור לעשות את זה ושזה לא מנהג יהודי ומי שעושה את זה עובר על חטא שהוא לא פחות גרוע מאכילת חזיר. זה רצח ורשום "לא תרצח". בקיצור יש הרבה דרכים להסביר. (כמובן שהכל בגדר המלצה וזכותך היא לעשות כרצונך ...
) בהצלחה. טל כהן

אופירA

New member
מנהל
עצוב מאוד

אבל היות שהרב העלה את הנושא - יש צורך לתת לילד מענה. הטוב ביותר, אם אביו של הילד ישוחח איתו על כך, ולא האם. שיסביר לו את ההלכה ואת העניין הרוחני, וייכנס איתו לכל ההסברים של מה שהוא שואל, אין צורך להסתיר ולהחביא מידע שהוא מתעניין בו.

למעלה