שאלה אינטימית מאוד

סנונית 1

New member
שאלה אינטימית מאוד ../images/Emo9.gif

ראשית הייתי רוצה שתתיחסו לשאלה ברצינות מאחר ואני מאוד נבוכה. אני פשוט לא מכירה את הגוף שלי מאז הטיפולים. ביום חמישי שעבר עברתי הזרעה. אתמול אני ובעלי קיימנו יחסי מין ושנייה לאחר האורגזמה היתה לי התכווצות נוראית בבטן שגרמה לי להתקפל מכאבים והיא עברה תוך מספר דקות, לאחר שעה בערך היו לי כאבים חזקים בגב התחתון וכאבים של מחזור בבטן התחתונה, אילו דברים שלא קרו לי אף פעם. מישהי יכולה להסביר לי מה קרה? מה זה אומר? תודה.

bapi

New member
האמת היא...

שגם לי זכורות כמה פעמים של כאבים מאוד חזקים בלתי מוסברים גם אני הרגשתי כאלה התכווצויות ונבהלתי אני לא יודעת למה זה אבל רק רציתי שתדעי שאת לא היחידה

רות כהן

New member
אני מבינה למה את מתכוונת

כאשר המכשפה עומדת להגיע (אפילו שבוע קודם) ,מופיעים לי לעיתים הכאבים בדיוק באותו סיטואציה שתארת(כמו כאבי מחזור בלתי נסבלים). כאשר שאלתי את הרופא-לא היתה לו תשובה ברורה לתת לי... כנראה שאת לא היחידה..

תולו

New member
סנוניתה אני נדחפת לשאלה../images/Emo52.gif

ההזרעה היתה לפני יומיים (יום שני), ומאז - כאבי בטן. זה לא אמור לעבור יום אחרי ? אני עם כוריגון ואיקקלומין.

hyb

New member
לא בהכרח תולו

לי אחרי כל ההזרעות(8 במספר) היו כאבי בטן חזקים במשך מספר ימים לפעמים אפילו במשך כל השבועיים עד שהמכשפה הגיעה.

בבוצי

New member
../images/Emo53.gifבעניין כאבי הבטן

לפני יומים עברתי הזרעה .עכשיו התחילו לי כאבי בטן בלתי נסבלים בעיקר בצד שמאל, (אני יודעת ששחלה שמאלית מאד מוגדלת אצלי בערך 89*43 מ"מ.) מה לעשות? האם זה יכול להצביע על חוסר הצלחה? האם כאבי בטן נפוצים בטיפול ההזרעה? האם ללכת למיון? איך אפשר לטפל בכך? בבקשה תנו לי עיצה מהירה.

להתקשר לרופא

כי לא צריכים להיות כאבי בטן בלתי נסבלים. אני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לכאבים כ"כ חזקים, יכול להיות שהשחלה המוגדלת שלך מסתובבת, ויכול להיות משהו אחר. אבל אם הכאבים חזקים תתקשרי לרופא (אנחנו כבר יודעות שהוא מקסים אז אל תחששי!!!!). בבוצי, זה בטוח לא מצביע על חוסר הצלחה. אל תדאגי. תתקשרי לרופא, אני מקווה שהכל בסדר אצלך.

בבוצי

New member
המשך סיפור הכאבים

דיברתי עם הרופא, הוא אמר לי לשתות הרבה ולנוח. בינתיים הכאבים נרגעו מעט. הוא אמר לי ,שכואב לי, כוון שהשחלה מוגדלת והכאבים מין הסתם יתגברו כוון שהשחלה עתידה עוד לגדול. מה עושים כדי להקטין אותה? איך מסתדרים עם העבודה? אני מורה ,מה אני יעשה אם הכאבים יתקפו אותי באמצע היום? גם ככה קשה לי ,להחזיק היום כתה זה לא סיפור פשוט .כמו כן למצוא משהי בין רגע שתכנס במקומי. הבנתי מהרופא שסיפור הכאבים יכול להיות סיפור ארוך ואם ב"ה יהיה הריון זה יכול לקחת חודש עד חודש וחצי. האם מותר לקחת אקמול?(החלטתי אחרי ההזרעה שמתפתח הריון כל עוד לא הוכח אחרת)

תכלת 30

New member
להיות עם היד על הדופק

בבוצי נכון שהרופא מנסה להרגיע אבל... וזאת הנקודה שאני רוצה להדגיש אל תסבלי כאבי תופת סתם. בהזרעה הראשונה שלי סבלתי מגירוי יתר היסטרי (למדתי שזהו גירוי יתר מלמידה על הנושא בפורום)התקשרתי למחלקה בה אני מטופלת והאחות שאלה אותי שאלות כמו "את משלשלת?" באמת מצטערת לא שלשלתי "אבל כואב לי כואב לי מאוד". האחות אמרה לי "קחי אקמול הכל יעבור". אחרי תגובה זו מאוד התביישתי והחלטתי שאני תכלת לא יהיה מפונקת ואני אתמודד כמו שאר הבנות. וזאת הטעות !!!!! אחרי שבועיים שהגעתי להמשך טיפול אחרי בדיקת האלוטראסונד רצו לשלוח אותי למיון. סרבתי הכאבים היו משחק ילדים לעומת שבוע קודם ושלחו אותי הביתה עם אזהרות מפה עד הודעה חדשה ובקשה... "אנא בואי למיון עם כל כאב שאת מרגישה". כואב... תגשי לבדיקה !!!!!

בבוצי

New member
תודה על העידוד

אני כבר הייתי פעם אחת באישפוז של לילה בגלל גירוי יתר, שחלות מוגדלות וציסטות שנוצרו בעקבות כך .החשש היה של סיבוב שחלה עכשיו המצב קצת שונה. והשעות שם לא נתנה לי כלום מלבד עצבים, על כך שלא יכולתי לישון כמו שצריך. האחיות דיברו(אמנם בשקט אבל הם נשמעו). מוקדם בבוקר העירו אותי מספר פעמים ,כדי לבדוק לחץ דם,בדיקות דם וכו', את הטיפול הנוכחי התחלתי, כשהשחלה יותר גדולה מגודלה הרגיל. בבית חולים לא עשו לי כלום מעבר ללקיחת אופטלגין. שאת זה אפשר לעשות גם בבית. בעיקרון הרופא שלי אמר לי להיות איתו בקשר אם הכאבים יתגברו. אבל אני לא יודעת אם לקחת חופש מחר מהעבודה או לא? מה נהוג לעשות במקרים כאלה? איזה בדיקות עושים במצב כזה?

בבוצי, לגבי העבודה

לדעתי כדאי קודם כל להתקשר ולומר שרוב הסיכויים שלא תגיעי מחר. במצב של כאבים כ"כ חזקים, נראה לי שכדאי לפחות לנוח בבית. זה יום מחלה (אפילו רופאת משפחה תיתן לך אישור מחלה). לא יודעת, פשוט נשמע לי שכדאי שתנוחי, ותשתי הרבה באמת.

בבוצי

New member
איזה סיוט..

הייתי עכשיו אצל הרופא בגלל הכאבים, הוא בדק אותי וראה רק שהשחלה גדולה אבל לא יותר מידי.בכל אופן הוא המליץ לי לא ללכת מחר לעבודה ,כוון שאם נקלתי בהריון ביום שישי -שבת ההריון אמור להקלט ברחם ואז אוכל לנוח הרבה זמן. אך הבעייה העיקרית היא ,שאני מורה ואני לא מוצאת מילוי מקום למחר. התקשרתי למנהל שלי והוא היה באמצע ישיבה. אני ממש בלחץ מזה ומאד עצבנית. אין לי ספק שבסוף ימצא פתרון (ברגע שאני אתפוס את המנהל) אבל בינתיים זה מאד מעיק. גם ככה רע לי בנשמה מכל הטיפול הזה מה גם שאם הוא לא יצליח אני ממשיכה ל-ivf. ואין לי כוחות לכלום .אני מרגישה שאני מתרסקת ,ובדרך להתמוטטות עצבים מכל העיניין הזה. ובנוסף היום מורה אחת מבית הספר שלי חזרה מחופשת לידה ,הראתה תמונה של הבת שלה ולא הפסיקה לדבר כמה זה כיף...

ניראה לי שזה יכול להיות

התכווצויות ברחם. בזמן האורגזמה יש התכווצויות של הנרתיק, ויכול להיות לזה משפיע על הרחם והיו לך התכווצויות גם ברחם (שזה דומה לכאבי מחזור שבהם הרחם מתכווץ ע"מ להוציא את הרירית). אבל אני לא יודעת מה זה אומר. אני יכולה להגיד לכם, שאני אישית, משתדלת לא להגיע לאורגזמה אחרי הזרעה, ועד המכשפה. זאת המלצה שקיבלתי מאחת "המטפלות" המשונות שיש בעסק הזה.

נרי כ

New member
להשתדל לא להגיע לאורגזמה??!!

לא מספיק גזרות גזרו עלינו? ההתכווצויות האלה קרו גם לי, ונראה לי שאו שזה ביוץ משתולל או הרחם שמתעצבן שהחדירו לו את הזרע לא בדרך הטבעית (יש קצת תגובות כאלה). אם זה נמשך, צריך להתקשר לרופא. בדרך כלל הם יגידו שאין להם מושג.

פּוֹנְג

New member
כן. ישנה סברה שההתכווצויות הללו

יכולות ל'קלקל' את ההשתרשות לא יודעת אם יש אמת או אין אמת בעניין. בנוגע לך סנונית, יכול מאד להיות שבעקבות עודף ההורמונים והעובדה שבכל אופן הזרעה זה לא האקט הכי טבעי לרחם שלך, אז הוא יותר רגיש ולכן הרגשת מה שהרגשת. (העיקר שנהנית לפני כן
)

ים אבן

New member
גם לי זה קרה - לא יודעת מה זה אבל..

אני בשלב ה IVF ובכל ארבע הפעמים, אחרי החזרת העוברים ברגע שלא התאפקתי והגעתי לאורגזמה היו לי כאבי תופת והתכווצויות נוראיות [אפילו יותר גרועות מכאבי מחזור]. תחושת הבטן שלי היא שזה גרם לי לא לשמור על העוברים. למה המשכתי ? - לא יודעת. יודעת שלפחות הפעם אנסה לקיים יחסי מין מבלי להגיע לאורגזמה ו... כן! כנראה שגם זה נגזר עלינו. [לפחות על הרגישות יותר מביננו]

למעלה