שאלה - איוב!

D i l D o

New member
שאלה - איוב!

בספר איוב, ממה שקראתי ולא קראתי את כולו, מסופר על ה"התערבות" של ה' עם השטן, הם בעצם מתערבים על חייו של איוב. למה להכניס ספר כזה לתנ"ך, הרי הספר מוציא את ה' באור לא הכי חיובי, הוא מעלה שאלות מאוד קשות, למה ה', שהוא הרי יודע הכל, צריך לקחת לאיוב את כל מה שיש לו כדי להוכיח לשטן נקודה שהוא עצמו כבר בטוח בנכונותה? איזו זכות יש לה' לשחק ככה בחייו של איש צדיק?

אלי ו.

New member
שאלה מצוינת!

למה לדעתך ספר איוב נכנס לתנ"ך? מה אנחנו לומדים ממנו? מהם ההסברים של רעי איוב? מה איוב חושב על הצרות שנפלו עליו? מהי תשובת ה'? שוה לקרוא את ספר איוב בעיון (רצוי עם מפרשים, זה לא ספר קל לקריאה) ולנסות להבין. אגב, אזכיר רק שהפירוש המקובל הוא שהסיפור הוא משל, ולא קרה באמת. מצורף מאמר לא טיפוסי של פרופ' ישעיהו ליבוביץ על ספר איוב (מומלץ גם למי שלא מחבב את ליבוביץ)

התולעת 1

New member
לא.לא.לא.אתה טועה

משה רבינו כתב את הספר,לזכרו של הצדיק איוב וזה קרה באמת.

אלי ו.

New member
אתה מתכון שליבוביץ טועה

בחושבו שלא משה רבינו כתב את איוב. אתה זכאי לדעתך כמובן. בגמרא יש וכוח על תקופתו של איוב, ריש לקיש אומר שאיוב לא היה ולא נברא אלא משל היה (מקוה שאני זוכר במדויק) יש גם דעות שמסכימות אתך. דעות שמקדימות את איוב לתקופת האבות עד דעות שמרחיקות את איוב לתקופת גלות פרס. אם אני זוכר נכון גם הרמב"ם מקבל את הפירוש הזה של ריש לקיש.

פייקו

New member
ממליץ לך לעיין בפירוש למלבי"ם

שם הוא מסביר את הספר בצורה מופשטת ורחבה - אך ללא ספק ספר זה מצריך השקעה פתיחות עומק והבנה..ונדמה לי שאם תקרא את פירושו אולי דברים יהיו מובנים לך יותר בספר הזה.. הייתי מביא לך את הפתיח שלו לספר אך גם הוא ארוך - על כל הפילוסופיה שם.. בקיצייייר ממליץ לך לקרוא את פירושו.

למעלה