שאלה אחת......

אלדר

New member
שאלה אחת......

כל אחד שנמצא כאן בבקשה תגדירו אתם מזה "אמונה" בבקשה תגדירו את זה אישי לכל אחד........ כאילו אחד אחד לעצמו יגדיר כאן אמונה מה היא בשבילו בבקשה..... רוצה לדעת......לגבי זה יותר.... כי אני חושב שאיך שאני מגדיר אמונה לעצמי שגוי מאוד... אז בבקשה......

פביאן

New member
אמונה מהי ......לקט מהחסידות

1. אמונה, פירושה נאמן ומסור - ר´ מנדל מקוצ´ק. 2. האמונה היא מזון הנפש - אור החכמה, בשלח. 3. עיקר האמונה היא בלב, צריכים לעמול שתתפשט בכל האיברים - ליקוטי מהר"ן, צא. 4. האמונה היא פתח ושער לבוא אל האמת - שפת אמת, פקודי. 5. אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, האמן שיכולים לתקן- ליקוטי מהר"ן, קיב. 6. בין אמונת הלב לאמונת השכל בשכל, מרחק רב לאין שיעור - אגרת הקוד, ל. 7. אמונה תלויה בדעת, לפי ערך הדעת כך גודל האמונה- שפת אמת, פסח. 8. השגחת הבורא אינה מתגלה אלא להמאמינים בו - שפת אמת, פסח. 9. כשהאדם מאמין, שכל המאורעות המה לטובתו, זהו: מעין עולם-הבא, ליקוטי מהר"ן, ד, ו. 10.אמונה היא הכרה מלאה, בלב שלם, בבורא עולםהמלווה בידיעה וודאית כי אלוהים כולו טוב. האדם המפקיד עצמו בידי השכל האלוהי יודע בוודאות כי אינו לבד בעולם, כי עם האחד שיצר אותו והעניק לו קיום משגיח עליו ללא הרף ומגן עליו בכל עת. ולדעתי האישית וקטונתי מלהגיע לקרסוליים של אלו הגדולים בחסידות : אמונה = ( אמון+ ה´ ) = אמון באלוהים. בברכה פביאן

פלג^ר

New member
אמונה? קודם כל להיות נאיבי פתי...

שיש כוח מסויים מעל שיש לאחוז בו אחרת ניפול ונתרסק.העולם הזה שקרי

m_katzmann

New member
במקום הגדרה

אני כאן חדשה, אמנם מידי פעם בפעם הצצתי לכאן, אך אף פעם לא השתתפתי. רק בזמן האחרון שמתי לב כמה כוח יש לשפה. משפחת המילים היא אף פעם לא אקראית ולכן אפתח ברשימה קצרה של מילים מאותה המשפחה: אמן, אמונה,אומן,אומנות,אומנת,אימון,מאמין,אמנה,אמון. אנחנו מאמינים במשהו אותו ינקנו מבית הורינו(או כהתנגדות למה שקיבלנו מהשורשים שלנו). אמונה זו במשך השנים עמדה לא אחת במבחן הביצוע. אצל אחדים היא נשארה במהותה, אצל אחרים היא קיבלה צורה או פשטה צורה. ללא אמונה כלשהי קשה לאדם לחיות.הוא חייב להאמין במה שהוא עושה, גם אם הוא עושה מה שהוא עושה לא בגלל שהוא מאמין בדרך זו אלא כדי לממש מה שהוא מאמין שכל כך חשוב לו בחיים. מאיה

itsikd

New member
אמונה

להאמין זה לקבל משהו כעובדה למרות שאין לנו הוכחות לגבי האמיתות שלו

איתיאל

New member
אמונה

בס"ד לפעמים האמונה מתבטאת בכך שהאדם מאמין בעצמו –בחייו והוא רואה בעצמו יותר ממוטציה מקרית אלה אדם מכוון ובעל משמעות האמונה הזאת שהוא בריאה מכונת מובילה לאמונה בבורא

אמונה בשבילי היא... ../images/Emo47.gif

היי אלדר!!! אמונה בשבילי היא משחק מילים. להלן הפרוש שלי: 1. אמונה = אמון באל האחד והיחיד. 2. אמונה = אמן מכל הלב. עד כמה שידוע לי אמן אלו ראשי תיבות של " אל מלך נאמן" מילה שנאמרת בסיומה של כל תפילה. 3. אמונה = אם. אמא של כל הרגשות שלנו. אם נכיר אותה ונפעל ונתיחס אליה בצורה מאוזנת נהיה מאושרים. 4. אמונה = א -ו- מן- ה . המן היה המזון שבני ישראל זכו לו שירד מן השמיים. כשנשארו ללא מזון במדבר. מן - הוא מזון רוחני וגשמי גם יחד לנו, עבורנו. אם נדע איך להתייחס אל המן ולנצל את ארבעת היסודות: אויר , מים, אדמה ואש, בצורה מאוזנת ולא ניתן לרגשות שלנו להפיל אותנו בפח, אז נזכה לחיים מאושרים. אם שמת לב אלדר אמונה בשבילי היא גם זכרית וגם ניקבית. זהוא משהוא שלם שכדאי שיהיה בכל אחד ואחד בתוכנו. בצורה הכי עינינית, אדם צריך להאמין במשהוא, דבר ראשון הוא צריך להאמין בעצמו כדמות שלמה, כבעל כוחות כמסוגל להתגבר על כל מכשולי החומר שעומדים מולו בעולמנו. איך יעשה זאת? בעזרת האמונה בכח האל בכוחה של האנרגיה המופלאה, אנרגיה שאני קוראת לה " אהבת אמת ללא תנאי" אהבה לעצמי ואהבה לכל הברואים על פני האדמה. אני מאמינה שהתחברת לפחות לאחת מהגדרותי. אני לא סותרת את פרושיהם של ידידי הגולשים. אני חושבת שכולם צודקים. אמונה זה מה שאתם מאמינים בו לפי ראות עינכם. למילה אמונה יש אין סוף פרושים. כל אחד יפרש את המילה לפי עולמו האישי ונקודת מבטו על העולם. היו ברוכים. אור ואהבה לכולם. מיכל

למעלה