אממ...
ראשית, עד פברואר 2008 לא אוכל להצביע ואם הבחירות יתקיימו קודם (כפי שאולי מסתמן כרגע) אז לגבי הצבעה אין על מה לדבר.. אבל זה לא העניין כי אם תמכתי בקדימה וזה היה משמעותי, אז וודאי אם קדימה תיעלם מהמפה הפוליטית - הדבר המשמעותי יהיה, כמו בקדימה, עניין התמיכה (במפלגה או ברשימה אחרת). לגבי זהות אותה מפלגה או רשימה - זה דבר שאני לא מסוגל לענות עליו בצורה ממשית. ראשית, כי זה יהיה תלוי בבית הפוליטי החדש, אם יהיה כזה, של אנשים מתוך קדימה שאני מעריך ומחבב אותם. למשל - לאן תלך ציפי לבני, לאן יילך אבי דיכטר ואחרים. ברמה הכללית, למפלגת העבודה או למרצ אני לא רואה את עצמי מצביע בשום פנים ואופן, מהסיבה הפשוטה שעמדותיהם בנוגע לענייני דת ומדינה סותרות את שלי ברמה העקרונית, ואני פשוט לא רואה את עצמי מתפשר על הנושא הזה.. גם במחיר של אי הצבעה לאף מפלגה. לש"ס וליהדות התורה אני לא אצביע מסיבה פשוטה - אני לא חרדי. אולי אני אתקל במצב למשל שש"ס היא המפלגה היחידה שאני יכול לתמוך או להצביע בעדה, לפחות למען השמירה על המסורת היהודית ועל העקרונות האלה, אבל העניין הוא שאני לא אדם חרדי ולכן אני רואה בזה בעייתיות מסויימת. לאיחוד הלאומי אני לא מאמין שאני אצביע, היות ומדובר במפלגה שמייצגת קו אמוני בהקשר מדיני - ועם קו אמוני קשה להתמודד, הרי זה לא קו שניתן לשינוי, שניתן להתמודדות עם מציאות וכו'. אגב, תוכלו לומר את אותו הדבר לגביי ש"ס כמובן ומה שהצגתי לגבי דדת ומדינה (שכתבתי קודם שאני לא מוכן להתפשר על העניין) וזה נכון, אבל קיימים כאן הבדלים מסויימים שאני לא אכנס אליהם מחוסר עניין. ישראל ביתנו - לא כל כך מכיר את המפלגה, לא כל כך יודע להבין את אביגדור ליברמן.. לפחות עד עתה. ועכשיו הגענו לליכוד - אז זאת שאלה מעניינת. הכל תלוי בזהות האיש שעומד בראשה, בזהות האנשים שעומדים בסביבו וביכולת של המפלגה (באותה תקופת זמן) ליצור תקווה לציבור, להציג דרך מעשית הגיונית שאני מסוגל לקבל אותה וכו'. בסך הכל - אני רואה את עצמי מתחבר הרבה יותר לליכוד מאשר למפלגת העבודה, בייחוד אולי בהנחות היסוד, אבל עד להצבעה ותמיכה יש דרך ארוכה וזה תלוי בגורמים שונים. מה שבטוח, יש דבר אחד שהוא משמעותי בעניי.. לקדימה התחברתי לא רק ברמה של "תמיכה", אלא באמת בחברות במפלגה, בשותפות, בהרגשה שאני מחובר למפלגה באמת. לעומת זאת למפלגה כמו הליכוד, לפחות כפי הנראה לי לגבי מה שיקרה שם, גם אם אני אגיע לרמה של תמיכה והצבעה - אני לא רואה את עצמי מתפקד למפלגה, מעוניין לפעול מבפנים לבחירתה, מעוניין לקחת חלק בפעילות פוליטית, במנגנוני הנוער והצעירים בה ודברים מן הסוג הזה. בקדימה ראיתי ואני רואה "בית" ואם היא תיעלם - אני לא יכול לראות שום מפלגה שגם אם אני אתמוך בה, אני אקח בה חלק פעיל. מ-2001 ועד 2006 תמכתי בליכוד בראשות שרון, אבל אף פעם לא עלה בדעתי להתפקד, להיות חבר בנוער, לקחת חלק בפעילות פוליטית או משהו מהסגנון הזה. תמכתי במדיניות, תמכתי בחלק מסויים מהאנשים, אבל ממש ממש לא מעבר לזה. כך, אני מניח, יהיה גם בעתיד, אם וכאשר קדימה תיעלם מן המפה הפוליטית. אם תהיה רשימה חדשה שתקרוץ לי, אם משהו אחר - אשקול זאת כמובן.