שאלה אחת ויחידה

Dror Bar

New member
שאלה אחת ויחידה

לשם שינוי יש לי רק שאלה אחת והיא: האם מותר לי להמציא מקצוע שאין בספר החוקים לדב"ש בזמן שאני עושה את ההרפתקה (בזמן שאני ה- DM)

Gabriel S

New member
חייל, קבל חופשת מחשבה

שלום דרור. לכל אחד מותר להמציא מקצוע, גזע, חפצים או כל דבר אחר שהוא רוצה. אתה צריך לזכור שאנחנו באים לשחק מהרבה סיבות והסיבה החשובה ביותר היא שאנחנו נהנים מזה. בשביל להנות ממשחק, צריכים הרבה גורמים, אבל בעיקר לאהוב את מה שאתה משחק. לכן, לכל אחד מותר להמציא מחדש את העולם, כל עוד זה עומד בתנאים הבאים: * דבר עם המנחה: המילה הסופית באישור של דברים חדשים היא של המנחה. הוא יודע אם משהו משתלב בסיפור או בעולם וכו. * ואם אני המנחה? אז אתה צריך לזכור שהדבר החשוב ביותר הוא כמה המצאת המקצוע תוסיף לסיפור, לעולם ולהנאה של השחקנים שלך מהמשחק. אם יבאס אותם לפגוש את אותו נאפס ולא יצא מזה משחק מעניין, אין טעם להמציא לו את המקצוע החדש שנראה לך מגניב. * שמור על איזון: שאתה ממציא לך דברים חדשים, קל לשכוח שמדובר במשחק עם שחקנים אחרים ושהדבר אותו אתה ממציא לפעמים חורג מעולם המשחק שלהם. תשדל תמיד לדבר עם שחקנים אחרים במטרה שלא לעלות על תחומים שהם פיתחו, אזן את הדבר שאתה בונה כך שישמרו על היגיון משחקי לעולם ולסיפור ומעל הכל זכור תמיד שאנחנו משחקים במטרה להנות :)

רמץ

New member
דב"שים ברובם המוחלט אינם הרפתקנים

הם קבצנים, מוזגי משקאות, בעלי פונדק, מלכים, נסיכות, לוליינים, סוחרים, פורצים, פרוצות, סרסורים, שרי חצר, נפחים, ילדים, בריונים, רוקחים, מרפאים, איכרים, ציידים, משרתים, חיילים, מפקדים, נגרים, עגלונים, קוראי עתידות, אסטרולוגים, מדענים, ממציאנים... הבנת את הרעיון. חלקם ודאי מוצאים את עצמם בהרפתקה פה ושם. בקיצור התשובה היא כן. (לא משנה כמה המקצוע הוא חזק או עלוב)

Ferenheit

New member
נכון מאוד!

ישנם ואריאנטים מעניינים שיכולים לעזור לך לשחק בצורה גמישה למדי (וזה הרבה יותר מתאים למערכות מסוימות, כמו סופר גיבורים, בהן כל דמות צריכה להיות בעלת יכולות שונות בתכלית וכו'). אחד מהטובים כנראה הוא BESM ק20, שאני בטוח שהבלש-בלי-בית כאן מעלי חושב שהוא אחלה והוא מדרג כל יכולת מו"דית (וגם הרבה חדשות) בשווי ניקוד מסוים, ומפרק את המקצועות הקיימים לפי שווי נקודות, כך שאתה יכול לערוך שינויים במקצועות הקיימים או ליצור דמות אינדיווידואלית ממקצוע גמיש לחלוטין. אפשרויות אחרות לרענן את אפשרויות הדמות המכניות שבפניך אפשר למצוא ב-Mutants & Masterminds, Unearthed Arcana, Arcana Unearthed (by monte cook) , Coc d20 ועוד. מעבר לזה אתה בהחלט יכול להמציא מקצועות משלך כפי שנאמר כאן, גם כן על ידי הבלש-בלי-בית. קרא הרבה מקצועות חינמיים שמפורסמים ברשת קודם - זו אחת מהדרכים הטובות ביותר לרכוש מיומנות כזו. באמצעות השוואה לדברים קיימים אתה יכול לראות את ההבדלים ולשלוט באיזון, בהתאמה, בשיפוט היכולות וגם לקבל רעיונות.

DIDGIN

New member
נראה לי שהוא לא יאהב את זה במיוחד

כי זו שיטה של D20. אבל אני הייתי רוצה לשמוע besm d20 עוד. זה חינמי? אם לא אז איך קוראים לספר\ים של זה?

למעלה