שאלה אחרת

montella

New member
שאלה אחרת

יש לי Canon EOS300 איזו עדשה כדאי לי להתאים לה? של CANON בלבד? או סיגמא טמרון? מחפש זום של בין 28ממ לעד 200 נאמר 28-105 או 28-200 או 28-135 או בכלל עדיף את ה"פשוטה" 28-90 ולהוסיף 75-300?

ted

New member
אם יש לך קנון, למה אתה שואל על

ניקון? כבר נפלת בפח...
ולשאלה: הזומים הגדולים 28-200/300 הן פשרה כואבת. לכאורה מכסות טווח גדול, אבל התוצאות די מאכזבות. כדאי לחלק את התחום ל 2 עדשות. לא יודע מה התקציב שלך, אבל כדאי לבדוק את הטמרון 24-135, אחלה זכוכית, ולקחת 70-300 טובה (גרסת ה ED של ניקון מצויינת, אולי גם לקנון יש כזו, לא מכיר. לסיגמה יש דומה - וגירסת ה APO MACRO שלהם לא רעה).

montella

New member
איפה טמרון?

אז סתם לידע כללי הייתה לי את הקנון לשבוע והחזרתי רציתי לדעת איזה עדשה להתאים לה בהנחה שאני קונה אותה. בכל אופן, יש אתר שאני אוכל לראות את העדשה של טמרון 24-135?

ted

New member
תריץ שאילתה בגוגל ו/או תכנס לפורום

צילום אמנותי, ויש שם כתבה שלי עליה מנסיון אישי עם דוגמה.

תשובות מבעלת קנון-שניסתה גם ניקון

ונשארה עם קנון - ומאוד מרוצה: 1.לקנון - רצוי קנון 2.לניקון - רצוי ניקון. 3.סיגמה - רק במצב חירום של 'אין כסף'.אחרת - להשאיר שיקנו האחרים. 4.טמרון - האופציה השניה המוצלחת - לאחר המקוריות,ה'אמיתיות',של שני היצרנים - ולפעמים אפילו משתלם כספית לרכוש כזו,במקום של היצרן - של ניקון וקנון ה28-200 עולות יותר - אבל מציעות אותה התמורה בערך הטמרון 28-200 מנפיקה יופי של תוצאות , ובטח טוב יותר מעדשת הקיט הן של ניקון(שהיא לא ממש ניקון אלא מיוצרת עבור ניקון) והן של קנון. 5.לרמה 'טובה יותר' - עדשות רמת הביניים ,של שני היצרנים 28-105 צמצם 3.5-4.5 , ופה מציינים רבים שהניקון 'מובילה'. 6.עדשת ה70-300 של קנון טובה - אופטית טובה יותר מהטמרון 28-200 החדשה ובטח שמעדשת הקיט 28-90 .הבעיה - צריך מייצב או חצובה לצילום באורך מוקד כזה,למניעת מריחה. יש הטוענים שהסיגמה,דגם האפו,נותן תוצאות לא פחות טובות - אופטית,גם במהירות הפוקוס צריך לבדוק - ויתכן שהקנון תהיה מהירה יותר ופחות 'תחפש'- סוגיה ידועה בעדשות זולות,ואלו נקראות זולות,אפילו שעולות מעל אלפיה כל אחת (הן הכי זולות הקיימות לטווחים האלו-כל האחרות יקרות יותר) 7.עדשת הטמרון 24-135 זכתה לביקורות מצוינות - בעיקר אופטית. מה שאותי הרתיע-כמשתמשת קנון היו שני דברים: האוטופוקוס שלה איטי יחסית לעדשות הusm של קנון - ויש נושאים - כמו צילום ילדים ואירועים - להם ייעדתי את העדשה - שמהירות הפוקוס קריטית,או שמאבדים הזדמנויות וכמובן - המחיר שלה דומה לזה של עדשת קנון ה28-135 הכוללת גם מייצב תמונה - ולדעתי בסכום הזה - ולעדשה עם צמצמים כאלו - עדיף פי כמה - למי שמתכוון להשקיע אותו בעדשה בטווחים כאלו. בתור משתמש ניקון - כנראה שאין כזה כאב ראש - או שיש - כי לניקון עדשה עם טווחים מקבילים עם מייצב תמונה - שאלה מה מחירו. פה המחיר - קובע. 8.כמי שרצתה לא פעם לרכוש גוף ניקון - ואפילו קראה בספרי המצלמה של כמה דגמים - לכל דגם יש הגבלות משלו - עם מה יעבוד ועם מה לא - עדשות ופלאשים - אז לבדוק היטב - בדגם המעניין אותך - מהן ההגבלות עליו (רצוי למשל שיעבוד עם עדשות ניקון שני הסוגים G ו D ,האחרון משובח יותר,ולא רק עם אחד מהם,למשל הG ,ושיעבוד TTL עם פלאשים חיצוניים,שלט רחוק גם רצוי-יש דגמים שחסרים חיבור כזה) 9.עד לרמה של הגופים המקצועיים ממש - אין הבדל בנוחות השימושובתוצאות,לדעתי.זה רק עניין של המימשק.והעדפה אישית. ביד - דגמי הניקון 'מרגישים' איכותיים יותר,יחסית למקבילים - אבל - כולם פגיעים באותה המידה.

למעלה