שאלה אחרונה..

nimer79

New member
שאלה אחרונה..

שלום, קודם כל אני מצטער על רוב השאלות, זה בגלל המחשב הנייד החדש שקניתי. בקשר לאינטרנט הלחוטי, אני מצלח להתחבר דרך תקשורת אלחוטית שהנייד מאתר מהסביבה, אולי שכינים. השאלה היא, האם מסוכן להתחבר לרשת אלחוטית זו. או זה בסדר. האם השכן יכול לדעת שאני מחובר דרכו. האם כדאי להמשיך להתחבר בדרך זו או עדיף דרך האינטרנט האלחוטי שאני אתקין אצלי בבית, איך עושים זאת ?? יש לי חיבור דרך ניטווז'ן ל-PC.

nimer79

New member
איזה תשובות אני תמיד מקבל ממך

עדיף אולי שאתה לא תענה, תמיד יש זלזול בתגובות שלך. אני יודע שזה קשור לרשת, אבל גם למחשב הנייד, חבל.

RoyBO

New member
זה לא זילזול

שם יענו לך בצורה הרבה יותר מקצועית ויעילה. ופה לפעמים תקבל תשובה לא מדויקת בנושא.

RoyBO

New member
וזה לא קשור למחשב כנייד

מה לגבי מחשב נייח עם כרטיס רשת אלחוטי? קיצר סתם יצאת עלי.

nimer79

New member
טוב..סליחה.

אבל זו כל כך תשובה פשוטה, לא מעוניין לעבוד לעוד פורום.

RoyBO

New member
למה אתה חושב היא פשוטה?

1. להתחבר על רשת של שכן זו עברה לפי מה שידוע לי. אתה גונב לו רוחב פס שהוא משלם עליו. 2. אם אתה רוצה להתחבר בבית אלחוטית, תקנה נתב שיתחבר למודם של בזק ותגדיר אותו. יש מדריכים בפורום רשתות ופס רחב. תפסיק להיות עקשן.

nimer79

New member
סוף סוף ענית.. יש כבר התקדמות !

כן, בגלל זה אני לא מרגיש נוח להתחבר לרשת השכן. אין לי מודם של בזק יש לי מודם של NETVISION בתשתית HOT. מה אני צריך לעשות שהיה הכל בסדר, אני אעשה זאת. ROY אני לא עקשן, אני רק רוצה לדעת יותר. זה הכל, מחשב נייד זה חדש בשבילי. רוצה לעשות הדבר הנכון.

RoyBO

New member
אין לי מידע נוסף

בפורום רשתות ופס רחב יש אנשים שהם גם בין היתר תומכים טכניים בחברות האינטרנט מנהל הפורום שם פתח אתר עם נתבים מומלצים ואיך להגדיר אותם. אני סיימתי פה.

יאיר B

New member
טוב, כמה מילים בנושא:

האם מסוכן להתחבר לרשת אלחוטית זו - תלוי בשכן וברמת ההבנה שלו בתחום הרשתות והמחשוב (בעיקרון אם הוא מבין ויודע שאתה מחובר, הוא יכול לפרוץ למחשב שלך בלי יותר מדי בעיות). או זה בסדר - לדעתי זה לא בסדר. אתה יושב על רוחב הפס שלו (שהוא משלם עליו, כן?). מוסרית לא, חוקית אני לא יודע. האם השכן יכול לדעת שאני מחובר דרכו - אם הוא יודע איך לעשות את זה (דרך ממשק הראוטר) אז כן, הוא יכול לדעת. האם כדאי להמשיך להתחבר בדרך זו או עדיף דרך האינטרנט האלחוטי שאני אתקין אצלי בבית - אני תמיד חושב שכדאי להתחבר על קו פרטי (ואם כבר יש לך חשבון אצל ספק אינטרנט, העלות היא חד פעמית של כ-300 ש"ח לראוטר אלחוטי). איך עושים זאת? בפורום רשתות ופס רחב יש מדריך יפה שמסביר את כל הפרוצדורה: http://www.netcheif.com/HomeNet.htm ובכלל האתר הזה מומלץ להכרות של תחום הרשתות. המאמרים בו מקצועיים וברורים. ועוד הערה קטנה: אין לי מודם של בזק יש לי מודם של NETVISION בתשתית HOT. - נטויזן היא ספק האינטרנט. הוט היא ספק תשתית. מודם הוא חלק מהתשתית ולכן הוא של הוט. בגדול מה שעושים זה קונים ראוטר אלחוטי, מחברים בכבל רשת מהמודם לראוטר (ואם יש גם מחשב שולחני אז כבל רשת נוסף מהראוטר למחשב השולחני), מגדירים את החייגן של נטויזן בראוטר (במדריכים שם יש הסברים) ואחרי שהכל מחובר כמו צריך, המחשב שלך אמור לזהות את הרשת.

yaelgro

New member
אני אוסיף שרצוי

להגדיר סיסמא על מנת שאחרים לא יתחברו לרשת שלו.

nimer79

New member
תודה יאיר על התשובה המנומקת והברורה.

יש לנו מזל שאתה מנהל הפורום.

nimer79

New member
רואטרים מומלצים

אז הצעד הראשון כנראה שצריך לקנות רואטר, האם יש דגמים של רואטרים מומלצים ??

nimer79

New member
ההתקנה היא קלה ?

טוב..האם זה מסובך להתקין נתב אלחוטי ? או אפשרי אם אני הולך צעד אחרי צעד לפי ספר ההדרכה..?

RoyBO

New member
יש מדריך גם באתר שלו.

יש כאלה שמסתבכים אבל מי שיש לו קצת חוש טכני זה לא סיפור

nimer79

New member
כן ראיתי..

1) מה העלות הממצועת של רואטרים ? כן קראתי באתר, נראה קצת מסובך, אבל זה אתגר בשבילי אני אוהב להתעסך בדברים טכניים. 2) האם מומלץ לקנות דרך ספק האינטרנט ? 3) איפה למקם את הרוטאר בבית ? בחדר שינה אולי מסוכן.

RoyBO

New member
שוב , שאלות אלה מתאימות לפורום רשתות ופס רחב

1. 200-400 ש"ח יש יקרים יותר גם. 2. לא. 3. לא יודע אם זה מסוכן. תדע שקירות בטון מורידים משמעותית את איכות הקליטה.

למעלה