שאלה או שתיים

milishmili

New member
שאלה או שתיים

האם אני "חייב" לחכות חודש עד לקבלת תוצאות בדיקת הביופסיה? עשיתי בדיקה ביום ג שבוע שעבר מחשש לצליאק ומאז אני בלחץ לקבלת התוצאות. האם צרבות הם עוד סימן לצליאק?(צרבות בערך מאז שאני זוכר את עצמי) האם כל מי שחולה בליאק יש לו חוסר ברזל? בסוף הבדיקה הרופא לא הזכיר משהו כמו "אל תאכל חיטה עד התוצאות" האם זה אומר שהוא חושב שהסיכוי נמוך? או שהוא לא רוצה להלחיץ? תודה רבה!

Reznik

New member
אין מנוס מלחכות את החודש

אלא אם יש לך קשרים בבית החולים שבו נערכה הבדיקה, שמישהו יבדוק לך אחרי הבדיקה אין בעיה עם לאכול, אבל אם יגלו שיש צליאק, אז זה סתם חודש של סבל. צליאק נקראת מחלת אלף הפנים, כי יש אלף תסמינים, יכול להיות שלך זה גורם לצרבת.

milishmili

New member
האם החודש הזה

הוא על-מנת לקבל תוצאה מדויקת יותר או סתם כי יש לחץ על המרפאות וכו'.

נטלי22

New member
אני מבינה מהשאלה שלך שכבר עשו

לך את הביופסיה ועכשיו אתה רק מחכה לתוצאות? כי אם כן - ההנחיה היא לעבור לתזונה נ"ג מייד בתום הבדיקה, ואז אם יתברר שזה לא צליאק אחרי הכל - מסקימום נמנעת מגלוטן "לחינם" במשך הזמן שלקח לקבל את התוצאות, אבל אם זה כן צליאק, חהל שתאכל גלוטן אפילו עוד יום אחד מיותר. אגב, למה אתה צריךלחעות חודש לתוצאות? גם עבור הבת שלנו וגם מאחרים שמעתי שמחכים רק שבועיים. אולי תבדוק את זה שוב? אם לא הבנתי נכון ואתה מחכה בתור לביצוע ביופסיה - חשוב מאוד שתמשיך לאכול תזונה רגילה כולל גלוטן עד לאחר הביופסיה, כי אחרת התוצאה של הביופסיה תהיה "מזוייפת". צליאק מתבטא אחרת אצל כל אחד, וצרבות בהחלט עשויות להיות סימן לצליאק אצלך. אני לא בטוחה שיש מחסור בברזל אצל 100% מחולי הצליאק, אבל בטח אצל רובם. מה שכן, לא אצל כולם זה מתבטא בהמוגלובין נמוך. זה עשוי להתבטא במאדרי ברזל (פריטין) נמוכים וברמת המוגלובין סבירה יחסית. לגבי הרופא - אין לי מושג מה היו המניעים שלו שלא נתן לך הוראה ךהימנע מגלוטן. אולי הוא חשב שזה ברור לך ואולי חשב שמישהו אחר כבר הסביר לך. בכל מקרה, אל תסיק מזה לגבי חומרת הצליאק. יכול להיות צליאק אפילו במצב של בדיקות דם שליליות. בהצלחה בהמשך...

talmiz

New member
תודה על התשובה!

למה את מתכוונת "אפילו במצב של בדיקות דם שליליות"?

נטלי22

New member
יכול לקרות מצב, שבדיקת דם לנוגדני

גלוטן תצא שלילית (כלומר, לכאורה אין צליאק), אבל ימשיכו בבירור בגלל תופעות פיזיות (למשל ברזל נמוך או הקאות/שלשולים), והביופסיה תהיה חיובית לצליאק (כלומר יש צליאק). בדיקות הדם אינן מדוייקות במאה אחוז, ויש להן תוצאות חיוביות שגויות (כלומר מורות על צליאק גם במצב שאין צליאק) וגם תוצאות שליליות שגויות (כלומר לא מאתרות צליאק למרות שהוא קיים). משום כך לא סומכים עליהן לביצוע אבחנה מדוייקת, ומבצעים גם את הביופסיה כחלק בלתי נפרד של האבחנה הסופית.

למעלה