שאלה או שתיים

קארין1014

New member
שאלה או שתיים

שלום, מזמן לא כתבתי פה(טוב אין מה לכתוב,לא עשיתי כמעט כלום...) רציתי לשאול 2 שאלות ברשותכן: 1.לפי מה שאני קוראת פה,בארגבל כן מבצע קולונוסקופיות בתל השומר.כשאני הייתי אצלו,הוא אמר לי שזה בעייתי לקבוע תור לקולונוסקופיה ולהגיע אליו,כי זה לא בטוח ששהוא יהיה פנוי בזמו הזה(הוא אמר שיכולים לקרוא לו לחדר ניתוח וכו' וכו' ושזה בית חולים ציבורי).יש כמובן אופציה לעשות אצלו באופן פרטי,אבל הוא אמר שזה יהיה בזבוז כסף ושכל רופא יכול לבצע קולונוסקופיה.מאחר שבכל זאת יש לי חשד לאנדו,הייתי רוצה לעשות את הבדיקה אצל בארגבל,אבל משום מה הוא לא ממש מתלהב מהרעיון...אז יש דרך לעשות אצלו קולונו בתל השומר או שהוא סתם מנפנף אותי(אני בכללית אגב)? 2.קיבלתי הפניה לMRI אחרי ויכוחים עם סוריאנו..אז עכשיו אני בהתלבטות נוספת(או בחרדה מיותרת) אני לא יודעת מה זה ידגים(אם בכלל) אבל אני מניחה שאם יש לי הדבקויות זה אמור להדגים,לא? אבל החרדה היא לא בקשר למה זה ידגים,החשש הוא חומר הניגוד.יש לי כל כך הרבה תופעות(גם מה שאני מרגישה בשחלה וגם במעי) שזה מפחיד אותי.אולי החומר לא משפיע על כלום,אבל יש לי תופעות ממש מוזרות במעי ואותי הו גם מפחידות,רוב הסיכויים שיש שם גם דלקת ואני לא יודעת אם במצבי דלקת אפשר לקבל את החומר...מישהי מכן עברה כאן MRI למרות כל התופעות ? אני סתם בלחץ? ובקיצור,אני במבוי סתום שנמשך כבר שנה וזה לא יכול להמשך ככה יותר.אני אובדת עצות,לא יודעת למי להקשיב ולא מבינה איך לא יכולים להגיד לי סוףסוף מה יש לי ואפה(בלי לפרו).סוריאנו מצד אחד אמר שהוא לא בטוח שיש לי אנדו,מצד שני כשביקשתי הפניה לMRI הוא אמר לי שאני אעשה את כל הבדיקות שיש ובסוף אחזור אליו...אז אם הוא כל כך בטוח אז למה הוא לא אומר ישר שיש לי אנדו? אני מרגישה כמובן שהכל קשור לווסת,אני רק לא מבינה למה יש לי כל הזמן בעיות במעי(כל הזמן יציאות ריריות,סליחה על הפירוט ובזמן ווסת אני מרגישה בעיקר כאבים במעי) אני מפחדת שיש לי אנדו במעי ואף אחד לא חושד בזה(אולטרסאונד פריאנלי היה תקין) .בקיצור אני לא מצליחה לןצאת מכל זה.או לעשות את הבידקות האלה(MRI וקולונו) אחת ולתמיד בלי פחד,או לעזוב את זה ולנסות לקחת גלולות ברצף.... אני מניחה שהMRI הוא בכל זאת כלי לא רע,לפחות לתמונה כללית סליחה,בסוף יצאה הודעה ארוכה:/ אשמח לקבל מכן עצות..

זהבה240

New member
את יכולה להתחיל להירגע

א. אם.אר.אי הוא בלי חומר ניגוד. חומר ניגוד נותנים בסיטי בלבד. באם.אר.אי יש זריקה אחרת, ולא קראתי שיש לה תופעות לוואי מיוחדות [תמיד יכול להיות משהו, אבל זה נדיר]. עשיתי אם.אר.אי לא מזמן ומכיוון שאני רגישה לחומרים שונים ויש לי גם כליה אחת, אז קראתי וניסיתי לבדוק מהן תופעות הלוואי של הזריקה של האם.אר.אי ולא מצאתי שום דבר משמעותי. חומר ניגוד בסיטי למשל, אני לא מסכימה לקבל. ב. במקרים מאוד נדירים רואים אנדו' באם.אר.אי . לרוב זה לא מראה גם אם יש מוקדים. ג. הידבקויות לא אמורות להיראות באם.אר.אי , אלא אם כן [וזה בלי לדעת] יש משהו כל כך קיצוני שהפך את כל הבטן עד שרואים אותו גם בבדיקה הזו. ג. בעיות של מעיים יכולות להיות באנדו' גם בלי שיהיה ולו מוקד אחד לא על המעיים ולא בתוכם. זה קשור גם ובין היתר, לתזונה. האם את על דיאטת האנדו?? אם לא, אז זה ברור , כי אם את אוכלת דברים שמגבירים את האפקט הדלקתי וקשה למעיים שלך לעכל אותם, אז תהיינה לך בעיות כל הזמן . גם בדיאטה הזו יש בנות שיכולות לאכול יותר ויש שפחות. יש מי שיכולה לאכול מוצרי חלב עיזים למשל, ויש מי שכמוני גם את זה לא יכולה להכניס לגוף. יש מי שיכולה לאכול לחם מחיטה מלאה, ויש מי שכמוני גם זה עושה לה רע, וכו'..... וגם אם את על דיאטת אנדו' אז עדיין יכולות להיות לך בעיות מעיים, רק פחות. אני לא יודעת למה זה, אולי זה קשור באופן כללי לתהליך הדלקתי הקיים בגוף. אני כמובן לא יודעת מה יש לך ומה אין לך, אבל אין סיבה שכבר תהיי כל כך מודאגת. אלה בעיות שכיחות אצל הרוב אם לא כולן. בהצלחה זהבה

קארין1014

New member
תודה,הצלחת להרגיע אותי במקצת

לגבי ה"זריקה" זה עדיין חומר ניגוד,זו המשמעות של ההזרקה,לבודד את הרקמה החולה מרקמות אחרות,זה תפקידו של חומר הניגוד. אני קראתי על כל מני תופעות ממנו,לא יודעת(עם כל מה שיש לי....) לגבי הדיאטה,לא אני לא בדיאטה,מי אמור להפנות אותי אליה? סוריאנו לא הזכיר שום דבר כזה....הייתי אצלו בפרטי.אז איך אני יכולה לדעת אם יש לי מוקדים במעי או לא? יש לי ידיה רופאה במכון MRI והיא דווקא אומרת שאם יש אנדו,הMRI ידגים,לא יודעת.

זהבה240

New member
דיאטת האנדו

תעשי חיפוש כאן בפורום יש המון חומר על כך. את לא חייבת דיאטנית שמבינה בזה. אבל אם את רוצה דיאטנית כזו יש לי אחת בפרטי. לא יקרה ומאוד טובה. תשלחי לי מסר ואשלח לך את הפרטים שלה. תעשי חיפוש בגוגל על האם.אר.אי תכתבי זריקה באם.אר.אי ותופעות לוואי ותראי שזה לא צריך להדאיג אותך. את צודקת בהגדרה שלך על חומר ניגוד, אבל במונחים רפואיים לא קוראים לזה כך. תקראי קצת גם על האנדו', הלוואי שהאם.אר.אי היה מראה, אבל זה לא כך. אולי במצבים קיצוניים מסוימים. יש כאן בנות שסוריאנו שלח לעשות קולונסקופיה למעי כדי לדעת האם יש בתוך המעים אנדו' או לא. למה לך לעשות בדיקה פולשנית לפני הזמן. קודם כל, תעשי את הדיאטה ותראי אם יש שיפור. אין צורך לפחד לפני הזמן כשיש מה לעשות כדי לבדוק וכדי לשפר את המצב מאוד. כשאני אוכלת דברים שלא טובים לאנדו' שלי מיד רע לי ויש לי כל מיני תופעות של מערכת העיכול. זהבה

דפי 30

New member
הי קארין

יכולה לומר לך שה MRI במקרה שלי היה סופר חשוב וממש ראו גוש ענק באגן וזה היה סופר חשוב והשפיע על החלטות שהביאו אותי למצב טוב יותר. לא היו לי שום תופעות, זה הכי בקטנה והרגשתי סבבה לגמרי אחרי זה. אל תוותרי על ה MRI בבקשה אל תוותרי עליו. מנסיון... בהצלחה!

אותי הזריקה של ה MRI עשתה מסוחררת לגמרי

לקח כמה שעות עד שהתאוששתי. (אגב, אני עשיתי MRI במוח, אבל אני מניחה שהזריקה היא אותה אחת).

למעלה