שאלה או יותר נכון...תהייה

Scott

New member
שאלה או יותר נכון...תהייה

לא נראה לכם קצת "מוזר" (לא בטוח שזה המינוח הנכון, אבל המבין יבין) שפורום פתוח בתפוז מנוהל על ידי חברה מסחרית? שהכינוי של מנהל הפורום הוא אותו שם של חברה מסחרית? שמנהל אותו פורום מפנה לאתר של אותה חברה מסחרית? טעם לפגם? Scott

Superdror

New member
הדיון הזה לא נראה לי שייך לפה

ואם אתה חושב שזה שלילי או משהו בסגנון, פנה לפורום משוב או לגורם האחר המתאים. אותו אדם פנה לתפוז בבקשה לפתיחת פורום, הוא הוגה הרעיון ולו מגיע הפידבק והניהול. מוזר? בטוח לא. יכול לתרום ? בהחלט כן. העובדה שאדם שלימודי תאוריה היא מקצועו מנהל פורום שכזה רק תורמת ומוסיפה. בנוסף גם, אותו מנהל לא הגביל פרסום של חברות אחרות ואתרים אחרים שבהם מלמדים תאוריה - הוא לא שלל שום דבר, לא את האתר למד ולא את ספרי הלימוד השונים. לדעתי אופן פעולת המנהל הוא מאוד אובייקטיבי ומגיע לו
דרור.

Scott

New member
מכיוון שהפורום הזה הוא בנדון

הייתי מעוניין לשמוע את דעתו של מנהל הפורום לפני פניה להנהלת הפורומים. הוגה הרעיון ומגיע לו פידבק? אני מסכים יכול לתרום? בהחלט, אפילו רצוי. זה שאדם שלימודי תיאוריה היא מקצועו היא תורמת ומסיפה, אני לוקח ב-2 ידיים. לגבי שאר הטענות: 1. עבור פרסום, יש "לוחות" בפורומים, זה המקום לפרסום, או ע"י פניה לתפוז ותשלום עבור באנרים כאלו ואחרים (כמו אלה שמצד שמאל פה על המסך) 2. זה שהוא משתמש בשם שהוא שם רשום של אתר מסחרי, פה אני רואה טעם לפגם. 3. בזה שהוא מפנה אנשים לאתר שלו, פה אני רואה טעם לפגם. מכיוון ששינויים שלטעמי רצויים לא נדרשים לערב את הנהלת תפוז אלא רק את ערנותו/הסכמתו/הבנתו של מנהל הפורום העלתי את הנושא כאן. יום טוב. Scott

Superdror

New member
נו טוב אז ככה

1. האדם הוא בעל האתר ולא בא לפה רק על מנת לפרסם את האתר אלא גם לתת הכוונה ויעוץ לצעירים - וזאת הוא עושה בצורה טובה. 2. אני לא מוצא שום דבר רע בזה שהוא רשום על שמו של אתר מסחרי, הוא יכול לקרוא לעצמו איך שבא לו, אתה יכול לקרוא לעצמך Lamed אם אתה רוצה. באותה הטענה אתה יכול לבוא גם למורה לנהיגה שיכנס לפה ויפרסם את הטלפון שלו כמורה ואת אזור עבודתו בחתימתו. 3. הוא מפנה אנשים לאתר שלו במטרה שהם יעזרו בו, הוא מכיר את התכנים באתר ועל כן יכול להמליץ עליו, אנשים אחרים ממליצים על אתרים אחרים ובכך נסגר "מעגל" ומי שמגיע לפה בסופו של דבר שומע על כל הספרים ועל כל האתרים שיכולים להיות לא לעזר. דרור.

Scott

New member
נראה לי שאנחנו נסכים

שאנחנו לא מסכימים
בכל אופן, תודה על תשובתך, אני מצפה בכליון עיניים לתשובותו של מנהל הפורום. Scott

לא מוזר בכלל!

אילו הבנאדם היה חותם בחתימה סתמית, ומסתיר את עובדת היותו חלק מחברה מסחרית - אז היתה בעיה, אבל כל עוד הגילוי הוא נאות, והדברים ידועים ומפורסמים, שהחברה הנ"ל היא היא המנהלת את הפורום - אז מה הבעיה? אגב, זה לא הפורום היחיד בתפוז שמנוהל על ידי איש מקצוע, ומטבע הדברים - לכל איש מקצוע יש אינטרסים לעסק שהוא חלק ממנו.

driver2b

New member
תשובת מנהל הפורום

גם אנחנו נתנו דעתנו לסוגיה הזו לפני שקיבלנו על עצמנו את ניהול הפורום. לאחר שהבנו כי איננו הפורום הראשון המופעל ע"י חברה מסחרית, החלטנו שכל עוד אנו מקפידים על אובייקטיביות וכל עוד הדבר נעשה בליווי "גילוי נאות" אין כל בעיה. זו גם בדיוק הסיבה בגללה שם המשתמש שלנו מסגיר את זהותנו. ניהול הפורום נעשה (כמובן) ללא תשלום (לאף אחד מהצדדים). היוזמה היתה שלנו לאחר מספר פניות ישירות של תלמידים ששאלו מדוע איננו פותחים פורום כזה. העניין שלנו בפורום נובע מהרצון להשפיע על תרבות הנהיגה ולפתוח במה שהיתה חסרה לתלמידים רבים במשך זמן כה רב, ולראיה - מספר הכניסות הרב תוך פחות משבועיים. אנו מקפידים לא לנקוט עמדה בכל הנוגע לשאלה "איך ללמוד לתיאוריה" (למרות שאתה יכול להניח מה עמדתנו בעניין). על מנת להעשיר את התכנים בפורום אנו מעלים מדי פעם חומרים שברשותנו שעשויים לעניין תלמידים - לדוגמא לוח תמרורים, סימולציות שונות וכו'. להערכתנו יש בכך רק תרומה לפורום. ייתכן גם שפה ושם נפנה גולש לאתר שלנו, כמו גם לאתרים אחרים. כפי שציין אחד הגולשים, אנו מכירים את האתר שלנו היטב ויודעים כי תשובות לחלק משאלות הגולשים נמצאות בו. בכל מקרה בכל מקום כזה יופיע גילוי נאות. הנהלת הפורומים בתפוז ניסתה זה זמן רב לפתוח פורום לימודי נהיגה, ואנו שמחים כי סייענו להקים פורום זה. אנו רואים בפורום זה במה חשובה, הן לשם תמיכה והן לשם ייעוץ ומתן אינפורמציה. תקופת לימוד הנהיגה היא תקופה חשובה מאוד בעיצוב אורחות הנהיגה של הנהג לעתיד, והדיונים הרציניים שמתפתחים כאן ודאי תורמים להכשרת נהג אחראי יותר ומודע יותר למעשיו. בברכה, דרור, מנהל הפורום, צוות Driver2b.

למעלה