שאלה או בקשה לעצה...

oshiii

New member
שאלה או בקשה לעצה...

לפני כמה ימים, למקרה שלא זכור, פרסמתי הודעה על איך ללכוד בירית כי דומינו הבירית ברח לי. ובכן, אחרי שהחתול והכלב נכנסו לאטרף בחדר ארונות ורצתי לשם מצאתי אותו מסתכל עלי במבט מאיים וגיליתי שהרבה זמן באמת לא ממש ראיתי אותו לאורך לחלוטין והוא כבר בערך 70 ס"מ אורך!:) בכל אופן הלכתי לאט לאט, תפסתי אותו מהר מהאמצע של גופו והלכתי מהר לכיוון האקווריום שלו והחזרתי לשם את הקערת מים עם הדג שכבר הוצאתי מייאוש, כי ראשו היה אפור! <הוא אמור להיות שחור ירוק> הראש אכן היה כך זמנית כי עכשיו הוא שחור ויפה בחזרה ואני מקווה שהכל בסדר. הבעיה היא שהוא התפרע כמו אחוז אמוק ופחדתי שהוא יברח עוד פעם אז ניסיתי לתפוס אותו גם בו זמנית מאזור שקרוב לראש, והוא נשך אותי! עכשיו, ירד טיפה דם לא משהו רציני וזה לא שורף, (אחרי הכל.. בירית..חח:) ) אבל חברה שלי אמרה לי שגם אם זה לא שורף זה מאוד מאוד מסוכן כי בסופו של דבר נחשים לא עוברים חיסונים וזה יכול להיות מזהם פנימי או להעביר מחלות לדם. האם אני צריכה להיבדק? נשמע לי מגוחך לבדוק משהו שכבר בקושי רואים ולא כואב או שורף\:

1צחי

New member
בעצם היות הזוחלים בעלי

דם קר,אין הרבה מחלות שיכולות לעבור אלינו. מקובל למי שמתעסק עם חיות באופן כללי לקבל חיסון טטנוס.לא קיים חיסון אחר והסבירות שיקרה משהו היא נמוכה ביותר. אני ננשך ע"י הלטאות שלי כמעט מידי יום ולא קרה לי כלום עד היום.

באופן כללי..

הזוחלים הם בעלי דם קר.מה שאומר שמחלות של זוחלים לא יעברו אלייך.אבל אם אתה חולה אל תיגע באף נחש כי אתה כן יכול להדביק אותו.

את לא צריכה לעשות שום דבר מיוחד

מלבד להקפיד לשטוף את הידיים עם סבון פולידין לפני ואחרי מגע עם הנחש או פנים הטרריום. וגם אם חטפת ביס זה טוב לשטוף טוב טוב את המקום עם סבון פולידין למרות שהסיכוי לזיהום הוא נמוך ביותר.

oshiii

New member
תודה רבה לכולם!:)

בעיקרון משתי האיגואנות שלי לשעבר.. (הייתה להם פגישה מצערת מאוד עם החמוסית החדשה שלי והן לצערי ז"ל) בתהליך אילופן (ללא אלימות כמובן!:) ) גם כן קיבלתי המון נשיכות וכלום לא קרה אבל חברה שלי הבהילה אותי כנראה לשווא ואמרה לי שעם נחשים זה שונה. שטפתי ידיים טוב לאחר הנשיכה וטטנוס עברתי לפני איזה כמה שנים|: <עקב זה שאני נוטה ליפול סתם כך ברחוב המון..חח:) > אין לי מושג מה זה סבון פולידין אבל בעיקרון אני אמורה להתחיל לאלף את הנחש (אמרו לי להחזיק אותו בידיים 10 דקות כל יום ואז הוא יפסיק לחרבן עלי\: ) ולמקרה שהוא ינשך שוב אני אקנה את הסבון הזה..:) תודה רבה:)

נחשים אי אפשר לאלף.

אפשר להרגיל אותם ליד ואני מאחל לך בהצלחה עם הבירית, אני די בטוח שבזמן הקרוב עדיף להתרחק ממך... את הסבון שהוא סבון אנטיספטי (הורג בקטריות) ניתן לקנות בכל בית מרקחת ורצוי שתשתפי את הידיים בלי קשר לנשיכות פשוט כדי להקטין את הסיכוי שתעבירי לנחש מחלות וכדי שיקטן הסיכוי שאת תדבקי במשהו.

oshiii

New member
תודה רבה.. ועוד שאלה בקשר לבירית

שלי.. כמו שאמרתי הוא ברח ותפסתי אותו לפני יומיים.. והוא לא אוכל! וגם לפני שהוא ברח הוא לא הספיק לאכול.. הכל בסדר איתו כי אני רואה אותו מדי פעם יוצא ומסתכל על הדג בשקיקה... אבל פעם הוא אכל 2-3 דגי זהב בשבוע וחצי.. (שמן שלי:) ) ועכשיו הוא כבר שבוע וחצי שבועיים לפחות לא אוכל): יכול להיות שקרה לו משהו ביומיים שהוא הסתובב בבית ? <אני יודעת.. אמא פולניה שכמוני דואגת תמיד ! > וכן אני יודעת שאי אפשר ממש לאלף אלא להרגיל לידיים. היה לי גם כרכן תירס שהרגלתי לידיים שלי מהר מאוד והיה לנו כיף יחד:) <עד שלא יכולתי יותר לתת לו עכברים והוא עבר למקום אחר..> ואז קניתי בירית וכל פעם שהרמתי אותו כדי להרגיל אותו לידי הוא חירבן עלי והשתולל כמו אחוז אמוק עד שאחרי שבוע כך יומיום התייאשתי והשארתי אותו להנות לו עם הדגים ללא הידיים שלי. הוא כבר התרגל לשהות שלי והוא אוכל גם מולי (פעם הוא חיכה שאצא מהחדר) וזו כבר התקדמות אבל עדיין משתולל מאוד מאוד ומחרבן עליי כשאני מוציאה אותו\: וזה לא נעים כלל\: הלוואי שיכולתי לחזור לנחש יותר גדול ונחמד.. אבל אני פשוט לא מסוגלת להביא עכברים או ארנבות לטרף):

קודם כל תירגעי.

יתכן מאוד שהנחש נכנס לנשל ועוד כמה ימים הוא ישיל את עורו ויחזור לאכול. בכל מקרה כל החוויה הזאת של הבריחה והתפיסה מחדש זה עניין מאוד מלחיץ לנחש ויתכן ויקח לו קצת זמן להתגבר עליה. לכן תני לו את הזמן שלו, אל תוציאי אותו ואל תפריעי לו עד שיחזור לאכול כמו פעם.

למעלה