שאלה אולי טיפשית.

קצפרוב

New member
שאלה אולי טיפשית.

אני אף פעם לא עסקתי ב"אומנות" לחימה רק בתאילנדי, ורציתי לשאול אם אני מתחיל ללמוד קפוארה, כמה זמן יקח לי עד שאני יעשה "פליק פלאק" ? בהיתחשב בעובדה שאף פעם לא עשיתי "גלגלון" וכאלה?

fireout

New member
לפני שכולם יירו בך...

ויגידו לך שאקרובטיקה זה לא הקפואירה... תן לי להסביר לך משהו.. אם אתה רוצה ללמוד פליקפלאק וכל שאר האקרובטיקה...פשוט תלך להתעמלות קרקע! כי קפואירה זה (לפי דעתי) יותר הבעיטות והתנועה עצמה...והאקרובטיקה זה סתם נלווה - כדי שהקפואירה תהיה יותר יפה.. ובכל מקרה לשאלה שלך - לי לקח חודשיים ללמוד פליקפלאק (אבל בדוגרי לקח לי יומיים...מאז שהתחלתי להתאמן על זה)

avishem

New member
../images/Emo59.gif../images/Emo26.gif../images/Emo122.gif../images/Emo26.gif../images/Emo186.gif../images/Emo26.gif

מאל|
... ועוד מישהו ששואל על אקרובטיקה... וחוזר חלילה...

avishem

New member
אף אחד לא יורה או יורד פה על שאלות

תמימות לכאורה... רק מסבירים בצורה יפה לכל המבקש שקפואירה זה לא, לא לא לא ושוב לא אקרובטיקה... אם אתה רוצה ללמוד פליקפלאק תלך לאקרובטיקה. כמו שאמרת בעצמך אומנות לחימה אתה יכול להרויח וללמוד גם את הגלגלון, הפליק פלאק ושאר ירקות אבל זה תלוי מאוד בצורת האימון והדגשים של המאמן שתתאמן אצלו... כך שאם אתה רוצה ללמוד אומנות לחימה, ואם כל מה שמסביב יבואו גם התנועות היפות... סבבה, אבל אל תבוא במטרה ללמוד דברים יפים כי אתה גם תחמיץ את הקפואירה וגם תתאכזב מהרמה. אם אתה רוצה ללמוד פליק פלאק סלטה בורג גלגלון או שאר דברים מטורפים, לך לאקרובטיקה וברייקדאנס... תאמין לי אתה תהיה מלך הדברים היפים (בלי ציניות). הכל תלוי בכח פיזי וגמישות שיש לך כבר, לך למכון כושר תהפוך את עצמך לסוס (לא בנפח אלא באיכות ובכח) אח"כ לך לים ותלמד כל מה שאתה רוצה ממי שיש שם כי זה לא בעיה לעשות פליק פלאק, הבעיה היא באקרובטיקה: לעשות אותו נכון. בקפואירה: לעשות אותו מתואם ועם שליטה. בברייקדאנס, לעשות אותו בקצב.... כל האפשרויות פתוחות בפניך רק תדע להגדיר מה אתה רוצה כי חבל שתתאכזב סתם... סביר להניח שאם תבוא להתאמן בקבוצה שלי גם עוד שנה לא תדע פליק פלאק אבל יש מאמנים אחרים (טובים לא פחות משלי) שתיפול אצלהם בשיעור ראשון על שיעור אקרובטיקה ותלמד תוך 5 דקות פליק פלאק אבל שוב... אל תצפה לזה מהקפואירה. מה שכן תלך לאימון, אולי תאהב את הדרך שהמאמן מעביר בה את האימון? ותרצה דווקא את הקפואירה והאנרגיה (שהאחרים בפורום מכירים כ"AXE") ואז הרווחת את הכל. מקווה שעזרתי.

קצפרוב

New member
אני...

מודה לך על התשובה. אולי באמת תוכל להפנות אותי למכון בירושלים, אני רוצה להתרשם מהקפוארה יותר אישית.

avishem

New member
אנשים כנסו תגיבו ותעזרו לו למצוא.

מהקבוצה שלי (סול דה בהיה) יש לך אימונים במודיעין שזה הכי קרוב לך (בסול דה בהיה). יש לך בקבוצת אבאדה, אימונים בירושלים, כנס לאתר שלהם (מופיע בקישורים שבפורום ותבדוק מתי ואיפה). על קורדאו ג'י אורו יש ליד בית שמש. אבל תכנס לאתר שלהם (גם בקישורים) ותבדוק. יש פה גם קפואירהג'ינגה (קישור)... ובאנטוס, זה מי שאני יודע מהפורום, אז כולם לעזור לו אם אתם יודעים שיש מהקבוצה שלכם באיזור ירושלים... פעם אימן שם קונטרה מסטרה קז'רו מבירימבאו ג'י אורו... הכי טוב בשבילך אחי יהיה באמת אם ראית או אתה רואה קפואירה, לא להתבייש ולשאול איפה הם מתאמנים, כי אולי יש קבוצות שלא מיוצגות כאן בפורום ודווקא השיטות אימון שלהם יהיו לך הכי קרובות וטובות אז תפתח את העיניים שאתה הולך ברחוב

Bantus

New member
הקבווצה שלי (באנטוס)

אז יש להם אימונים בתוך ירושלים, אבל אני בינתיים לא יודעת איפה...אני יכולה לברר לך, תוך כמה ימים אני יגיד לך... אל תדאג..

קצפרוב

New member
אני...

מודה לך על התשובה. אולי באמת תוכל להפנות אותי למכון בירושלים, אני רוצה להתרשם מהקפוארה יותר אישית.

SANGUSUGA

New member
דווקא אני כן יורה באנשים

ששואלים שאלוןת כאלה. אבל יורה להם ברגלים, ובזמן שהם מדממים למוות אני מסביר להם פחות או יותר את מה שאתה הסברת. הפעם, קצפרוב חביבי, יש לך מזל (ממש מזל) ואין לי את היכולת לירות בך (ציניות, ציניות), אבל אני אחזור על מה שאבישם אמר: קפואירה זה לא אקרובטיקה. קפואירה זו אומנות לחימה. נכון שיש מספר תרגילים אקרובטיים, אבל את אלה המרשימים יותר לוקח שנים על גבי שנים ללמוד (אם אתה לומד כמו שצריך, עם הרבה הרבה חזרה על הבסיס). תכלס, אם אתה רוצה ללמוד אקרובטיקה לך ללמוד התעמלות קרקע. לא קפואירה. גם אני אוהב אותך יותר (אני באופן אישי מאוד לא אוהב אנשים שעושים אקרובטיקה ואומרים שזה קפואירה), וגם תלמד יותר את מה אתה אוהב. זהו סיימתי

avishem

New member
בונא אחי אתה באמת עלוקה ../images/Emo6.gif

לא לא סתם, אם תרענן את הדף תראה שהוא הפנים ורוצה לראות מה זה קפואירה... ואולי אפילו תוכל לעזור לו...

SANGUSUGA

New member
ראיתי

רוב ההודעה שלי נכתבה בציניות עם מעט כיוון, הסברים ותשובה לשאלה שלו. גם בהודעה שלי כתבתי שההודעה שלך די ממצה את מה שיש לי. אני לתומי חשבתי שברור שההודעה צינית ברובה. נראה שלא. אז עכשיו אני מודיע : ההודעה הקודמת שלי בשרשור הזה הכילה ציניות רבה. אין טעם לקחת אותה ברצינות. ואבישם, אני מצטער אם נוכחותי בפורום מפריעה לך ביי

avishem

New member
../images/Emo4.gif מה אתה גנוב?!@

אני צחקתי, המילים הראשונות בהודעה שלי זה "סתם סתם" אל תקח קשה אני גם הייתי ציני לגבי האירוניה והצחוק של קוראים לך עלוקה בקפואירה.... לא מעבר אז אל תקח קשה... ונוכחותך בפורום היא לא מתרד, נהפוכו... אתה לפחות מגיב כמו בנאדם... את הציניות שלך הבנתי, לרגע לא חשבתי שאתה עורך בירורים על הבנאדם ומתכנן לחסל אותו ביריות מטווח קצר... אני גם עניתי בציניות, אני מצטער אם לא הבנת אותי נכון ונפגעת. באמת.

SANGUSUGA

New member
אז לא הבנתי את המשמעות

של ה"סתם סתם". וואלה איזה בלגאן...
אז יצאנו סבבה? בסדר? AXE!!

jennie 00

New member
העיקר עכשיו הבנתם../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

העיקר עכשיו אתם מבינים שהכול היה בצחוק אז בבקשה לחצית ידיים וחיבוק ידידותי וכולם ביחד "אווווווווווווו איזה חמודים"

למעלה