אני בימים אלו מקדם את האתר בגוגל ADWORDS רציתי לשאול אם מקליקים על הקישורים האורגנים, עדיין אני אצטרך לשלם על פי קליקים או שמדובר בחיוב בקליקים רק לגבי תוצאות ה ADWORDS, כלומר בצד שמאל של האתר?
קידום אתרים כידוע מכונה SEO שזה קיצור למילים search engine optimization (אופטימיזציה למנועי חיפוש). אופטימיזציה של מה שאלת? של האתר כמובן... ובשביל זה יש לנו כלים \ דפים באתר שמיועדים למנועי חיפוש בעיקר ולא כולכך למשתמש הקצה (מי שמבקר באתר ומוגדר אנושי) כמו, מפת אתר, קובץ רובוטוס וכו'... אנחנו מדברים על גוגל אז: גוגל מציג בדף תוצאות החיפוש (SERP) עשרה תוצאות שונות של אתרים המאונדקסים בגוגל (כותרת, תיאור וכתובת האתר) ומחלק את הדפים בצורה שנקראת PAGINATION (עימוד) - שזה מה שאנחנו רואים למטה בתור 1..2..3 וכו'... ככה שבעצם מי שמופיע בדף השלישי באמצע הדף (תוצאה חמישית) הוא בעצם במקום ה25 ברשימת האתרים שגוגל מציד לך בהתאם למה שחיפשת. כול זה נקרא - תוצאות אורגניות (יענו טבעיות) שגוגל מחליט מי הכי מתאים להיות ובאיזה מקום, בהתאם למילה שחיפשנו (מכאן גם הביטוי 'מילות מפתח'). קידום אתרים אורגני זה שימוש באמצעים מסויימים בכדי לקדם את האתר בתוצאות האלה... איאפשר לקנות מקום מגוגל ככה שצריך לקדם את האתר בעזרת SEO בכדי להופיע קרוב יותר ל"מקום הראשון" (בעיקרון חמשת המקומות הראשונים למילות החיפוש שנחשבות לשימושיות ביותר מבטיח לך המון המון מבקרים באתר שלך) - יש על זה הרבה תחרות ולכן גם המחירים של קידום אתרים יכולים להיות יותר ממחיר של בניית האתר עצמו. בנוסף יש לגוגל שירות המאפשר לך (כאילו) "לעקוף" את המובילים ולהופיע בתוצאות של קישורים ממומנים. דף תוצאות החיפוש של גוגל (SERP) בנוי משורת חיפוש למעלה שמתחתיה יש 3 תוצאות ברקע כהה יותר ועוד 8 (אם אני לא טועה) בצד ימין של העמוד (במרכז יש את התוצאות האורגניות). אבל אלה בעצם פרסומות של גוגל (ADWORDS)... וכשמישהו מופיע שם אז זה כי הוא משלם על זה.. וכשמישהו לוחץ שם... אז התשלום מתבצע בעצם (- למפרסם ו + לגוגל יופיי) ככה יוצא מצב שאתה מופיע ומשלם רק על כניסות לעמוד. לגביי איך שמופיע הפרסומות אני לא בטוח בזה אבל אם אני לא טועה יש רוטציה, לא? (מישהו יעזור לי?) למי שיש כסף לזה (חברות גדולות בעיקר) וצורך (תלוי לאן הולכים הלקוחות ואיך) לפעמים גם ישקיע הן בקידום אורגני (כדי להופיע בתוצאות הטבעיות) והן בקידום הממומן (כדי לעקוף מתחרים בעיקר). אני מקווה שעזרתי..(ולא חרפתי)