שאלה אוכל..

חני 21

New member
שאלה אוכל..

אני עובדת עם ילדים בגילאי 2-3. כידוע ילדים מבחינת אוכל הם ממש קשים... אני מחפשת דרך כלשהי לגרום לילדים לאכול יותר ירקות. מרק ירקות טחות למשל הם ממש מתים עליו אבל אם אני חותכת סלט הם עושים לי טובה שהם אוכלים חתיכת מלפפון... יש לכם איזה דרך יצירתית לגרום להם לאכול ירקות? תודה לעונים.

Amber

New member
תשובה אוכל...

אני שמעתי שבשביל שילד יקבל אוכל חדש ויתעניין בו הוא צריך להיפגש איתו 20 פעמים. את יכולה לארגן "מפגש, שכזה ע"י משחק עם אוכל למשל... להתחיל בקטן... לחתוך גזרים לדוגמא ולהגיד להם שמהחתיכות של הגזר יעשו ציור (נגיד... בית מהקוים שייצרו הגזרים) ולהדביק ולתלות... אפשר... ללמד אותם על יין ואיך מכינים אותו ושידרכו קצת על ענבים ודרך כך להגיע לצימוקים... (לא בטוחה שזה מאכל שכיוונת אליו אבל זה סתם רעיון שהיה לי...) כמו הציור מהגזרים אפשר להכין ציור עם כל מיני סוגי ירקות (עיניים לזיתים, עגבנייה כפה...) והילדים יוכלו להסביר באיזה ירקות השתמשו... כל אלה דוגמאות שיכולות להקל על ה"מפגש" של הילד עם המאכל החדש... בהצלחה

בזמן שהם מחכים לארוחה הרצינית

תסימי להם מלפפונים וגזרים חתוכים לרצועות. אבל לא הרבה, שלא יתמלאו.

quatso

New member
שיהיו מעורבים במלאכת גידול האוכל

למשל לגדל תפו"א ואז לבשל אותם. או משהו כזה בתחומי הגן. כך זה גם יוצא טרי וטעים. הם צודקים שהם לא אוכלים מהסופר :)

רונקי

New member
לפני שהספר 'ילדים מבשלים' של

רות סירקיס נעלם לנו .. היה שם מתכון והוא בערך הולך כך: ~כל הזכויות שמורות לרות סירקיס~ הרעיון הוא שמקשטים ועושים כל מיני פרצופים מירקות וגם מביצים אפשר,למשל לקחת ביצה מבושלת,לתקוע בה עיניים מזיתים,אף ממלפפון,פה מעגבניה.. זו רק דוגמא מאולתרת, אבל הרעיון הוא להכין משהו יצירתי [אולי גם בעזרת הילדים וגם במשך ההכנה הם יטעמו!] עם הירקות,ויצא מזה דמות הדומה לחיה או בובה,ויפתה את הילדים. בהצלחה

Blueberry Kiss

New member
קראתי פעם שילדים אוהבים ירקות

שחתוכים גדול ולא כמו בסלט דק דק. כלומר עגניה לחתוך לפלחים ומלפפון למקלות ארוכים למשל. חוצמזה את יכולה להכין להם דיפ כלשהו לטבול בו ירקות כמו מלפפון, סלרי, גזר וכו'.

M R T

New member
שאלה קצת מביכה...

אתם מכירים איזשהו אוכל שיכול לעזור לצואה לצאת בצורה קלה יותר?

ARISTO100

New member
קבל...

קח 3 שזיפים (יבשים) ושים אותם במים רותחים לחצי שעה/שעה. לאחר מכן תשתה את הנוזל ותאכל את השזיפים. בבוקר - תגיע הישועה .

חני 21

New member
ואם תוסיף לסיר גם...

2 משמשים מיובשים וכפית אחת סוכר, תקבל מנה טעימה ביותר... (ובבוקר תבוא "המנה")

Blueberry Kiss

New member
יש כמוסות בשם "פסיליום" שאלו הם

בעצם סיבים שמתנפחים בקיבה, מגדילים את נפח הצואה וגם "מרככים" אותה. רק צריך לשים לב שקונים את הכמוסות ולא את האבקה עצמה. זה עולה משהו כמו 50 ש"ח למעל 100 כמוסות. ויש לזה עוד יתרון- זה תורם להפחתת הכולסטרול (קניתי את זה לאבא שלי למטרה הזו של הפחתת כולסטרול אבל כתוב על הקופסא גם הקטע לגבי הצואה).

אמרלין

New member
תרופות לעצירות

1. תשובות מן האתר הזה : http://www.infomed.co.il/questions/q_011902_2.htm ( מקווה שהציטוט מותר מאחר וציינתי את המקור:) "אכילת שזיפים או שתיית מים שהושרו בהם שזיפים היא תרופה עתיקת יומין לעצירות. גם אכילת ירקות ופירות אחרים ושתיית 6-8 כוסות מים ליום יעזרו בעניין. לא ידועה לנו תופעת לוואי של קרעים במעיים או דימום הקשורים לשזיפים, ואם לא מדובר בצבע רוק אדמדם ממקור שזיפי, הרי שחשוב לבצע בירור גסטרואינסטינלי (של מערכת העיכול) מקיף בהקדם באמצעות רופא המשפחה שלך." 2. עצות מרופא מומחה בשיטה הסינית http://www.alternativli.co.il/rafael/14.htm 3. ועוד רופא סיני אחד http://www.alternativli.co.il/azirut2.htm

dariamorgen

New member
מישהו יודע שיטה

(די דוחה) שיטה לשלשל. בלי כדורים. ולא מתוך אנורקסיה או משו..

D o r o t h y

New member
אפשר לשתות מיצוי שזיפים

(קנים בכל סופר או בסופר פארם, זה טבעי אבל לוקח לו כמה שעות לפעול) אפשר גם לשתות שוקו או חלב, זה אמור לעשות את זה. ובלי כדורים אפשר גם חוקן. או נרות.

למעלה