שאלה- אביתר.

tipeksa

New member
שאלה- אביתר.

על מה מדובר באמת בשיר? בעיקר השורה: "אז הוא כותב לה פתק "אביתר שלך כבר בן שמונים, והנה סוף הדרך..סוף הדרך"" מבלבל אותי כל פעם מחדש. יש הצעות?

blackfield2

New member
לפי דעתי...

אנחנו לא חייבים לדעת. אני דווקא אוהבת את ה"מסתורין" הזה שנוצר כאן בשיר. אני חושבת שחלק מהיופי בשיר הזה, זה פשוט בגלל שאנחנו לא בדיוק יודעים.

אם אני לא טועה, יש איזו תיאוריה

שהקטע של "כבר בן שמונים" מתקשר לאיזה שיר של אביתר בנאי... אני אישית חושבת שזה קטע של גיל נפשי, אדם מבוגר/זקן בגוף של ילד שהגיע למצב של ייאוש.

blackfield2

New member
מזכיר לי..

"איש זקן בגוף של ילד, שעשה רק נזקים..." הזכיר לי לרגע שורה מהשיר "גן החטאים" של אביב גפן.. חח.. (שזה אגב שיר מדהים!!, למרות שזה לא קשור בכלל..חח..)

חחח, בדיוק מה שעלה לי

גם כמעט הוספתי "שעשה רק נזקים" בסוגריים בהודעה שלי
אכן שיר מדהים.

Liquid Dreams

New member
"עצב באביתר...

אבל אומרים שילדים מכוערים לא מרגישים דבר...." אביתר סובל מילדים טיפשים שחושבים שכיעור אומר שאתה עשוי מאבן ואין לך רגשות ולא אכפת לך כשמציקים לך. "אם הוא יפסיק לרוץ הוא יפול, וזהו" הזהו מאוד חשוב כאן.. אם אביתר יפסיק לרוץ הוא יפול על הכביש אביתר ישאר על הכביש הגשם ימשיך לזרום עליו וזהו! לאף אחד לא יהיה אכפת שאביתר שם... "יש כאלה שאומרים- הילד לא בסדר" לאו דווקא כמו שזה נשמע בהקשר של המשפטים לפני, כאילו שאביתר לא בסדר שהוא שר שירים רעים ורואה סרטים כחולים. אולי אלה הילדים הטיפשים שכבר הזכרתי קודם. אביתר לא בסדר, הוא מכוער. הוא לא בסדר, הוא לא נורמלי, הוא לא חֵלֵק. אני נאלצת להפסיק עכשיו בשל חיבור יתר לשיר. אולי מחר אמשיך.

Liquid Dreams

New member
רק חייבת להוסיף-

קרן, אני אוהבת אותך. המון. תודה שכתבת את השיר הזה.
.

אני חדשה ..... ../images/Emo39.gif

אני אילה ואני הייתי בטקס יום השואה ופגשתי שם את קרן פלס ואחותי שרה איתה ועם המקהלה שלה (למעשה הם בסוף לאשרו איתה...) מקווה להסתגל לפורום.... ממני-אילולה....

LEEkm

New member
לדעתי...../images/Emo151.gif

השיר בכלליות מבקר צורת חינוך מסוימת. השיר כתוב ומבוצע בצורה מאוד אוטנטית לטעמי, מה שגורם לזה להשמע כאילו ילדה קטנה באמת אומרת את זה. השורות הספיציפיות ששאלת עליהן לדעתי מראות איך עברו כ"כ הרבה שנים, וכל השנים האלו המשיכו להתייחס אליו באותה צורה לא נעימה (בלשון המעטה) הזו, וכל חייו חלפו ככה, ועכשיו הוא מת בלי להשיג שום דבר, מעצם העובדה שאנשים גרמו לו לדימוי עצמי נמוך. משהו כזה
תמיד קשה לי להסביר את השורות האלו...

למעלה