שאלההה

שאלההה

אני בחור ישיבה, נחשב בחור טוב מאוד, רציני, אמיתי, ירא שמים וכו` אבל נראה לי שזה רק חיצוני, אני יכול להכשל בעברות חמורות מאוד, אם זה בעיות של ברית או תפילה. עכשיו אני מתחיל שידוכים, אני לא יודע האם אני צבוע. האם פעם אני אצא מזה, אני ישלוט בעצמי באינטרנט, יהיה לי כיף להתפלל? תעזרו לי!

תראה

זה שאתה מודע לכך שאתה יכול להכשל זה מראה שאכפת לך ולא כ"כ בטוח שתכשל אבל אף אחד לא יודע מה הוא יעשה מחר הכול יכול לקרות אתה פשוט צריך לקחת את מה שהכי קשה לך ולעבוד עליו בהדרגה כי צבוע אתה לא לכול אחד קשה בדור הזה ובשביל זה באנו לעולם שיהי לנו קשה ונעבוד על מה שקשה לנו בהצלחה...

אני לא יודע,

אם התחושה הזאת היא מתוך מודעות גבוהה מהממוצע או מדרגה רוחנית נמוכה מהממוצע, וכאן הקונפליקט כי אם זה מדרגה רוחנית ומסתכלים עלי בתור אדם צדיק זה צ ב י ע ו ת.

הדרוש90

New member
סיכום

כל הכבוד שאכפת לך יש כאלה שלא אכפת להם בכלל יש משפט ``האחר הלבבות נמשכים המעשים`` וזה טוב שיש לך ניצוץ רק תתחיל מהקטן לגדול ותזהר לא ליפול ולמהר או להעמיס וחרב מונחת על צוארך על תתיאש מהרחמים בי תהנה וכל הכבוד חמוד שאתה חושב ואתה לא צבוע על תעשה עליך דינים שאתה צבוע אין בן אדם מושלם כל הזמן מתחזקים בשביל זה נועדנו לעבוד את ה`

אני לא חושב שאתה צבוע!

אולי יש לך קשיים.. אבל קשיים יש לכולנו! העיקר הוא להשקיע, בכדי להתקדם בחיים. המודעות שלך מגלה אכפתיות, היא בהחלט מראה על יראת שמים. אתה לא מושלם? האם אתה מכיר מישהו מושלם?!

אין אנשים מושלמים,

אבל כזה ניגוד, לא ראיתי אף פעם, אני יכול לעמוד שעה בתפילה, ולהתפלל בדבקות ותפילה אח``כ לא להתפלל, זה כבר יוצא מהנורמה.

זה פשוט,

לכל אחד יש את הנורמה שבה הוא נמצא ומספר נקודות שבהן הוא יותר חלש. זו בהחלט לא צביעות, אתה בסדר גמור אבל אתה צריך להיות מודע לחולשות שלך ועליהן לעבוד. הצלחות לך, ואל תתייאש :)

זאבילה

New member
אני בעד...

שתקשיב לחקר.... גם אני יש לי את ההתלבטויות הללו... ו.. דע לך שכולם עוברים את זה... ומתחתנים ומחליטים ש... זהו... מתחילים חיים חדשים.. יש אהבה יש אשה וכמו שאמרו רבותינו... אשתו מצילתו מן החטא... אין לך מה לדאוג.. תחשוב טוב... יהיה טוב...

ילדונט 1

New member
עצם זה

שאתה מודע למצב שאתה נמצא,זה כבר נותן תקוה! לכל אחד מאיתנו יש נפילות, מעידות.. לפעמים אנחנו כך,ופיתאום מתנהגים אחרת! לפעמים אנחנו דוגלים בדעות מסוימות,אך במציאות עושים אחרת.. אנחנו בנ``א! החיים שלנו מורכבים מעליות ומירידות..החכמה היא לדעת איפה אנחנו כעת,ולאן רוצים להגיע.. ומה שבטוח זה-שצבוע אתה לא!!! כי תגיד אתה,לדעתך..אם אני מדברת לשון הרע אז אני כבר צכה ללכת עם מכנסיים?! ברור שלא!! ולגבי האינטרנט,אז דע שאין דבר העומד בפני הרצון.. זה לא אומר שיהיה קל.אבל מה שברור זה שזה אפשרי!! אני מאחלת לך המון הצלחה! ואל תשכח- ``בדרך שאדם רוצה לילך,מן השמים מסייעין בידו!``..

למעלה