שאלההה חשובה !

שאלההה חשובה !

מקווה שזה לא נורא שפתחתי נושא חדש... אז זו שאלה שמציקה לי הרבה זמן גם נפשית וגם פיזית... לפני כמה חודשים המורה שלי לריקוד שמה לב שיש לי פלטפוס ברגל (רק אז גיליתי בכלל מה זה :O) והיא אמרה ללכת לטפל בזה כי יהיו לי כאבי גב. כבר אז הרגשתי ת'אמת לא לקחו את זה רציני בבית סיפרתי להם אבל הם לא הגיבו כל כך אבל עד לא מזמן שהתחילו לי כאבים קבועים בגב התחתון ואפילו הגיע כבר לעליון. הלכתי לאורטופד והוא רבע לי מדרסים (הם עדיין לא הגיעו).. מקווה שזה יעזור ויפסקו הכאבים ! עכשיו רציתי לשאול האם זה שיש לי פלטפוס ברגל משפיע על הריקוד? קשה לי לעשות הרבה דברים בגלל הפלטפוס אפילו פוינט קשה לפעמים :O

Only Dance

New member
דווקא אפילו כאן בפורום -

שמעתיקראתי על ה מ ו ןבנות שיש להן פלטפוס... זה לא גורע ממך, גם תלוי באילו כאבים זה מלווה אצלך, כיאני חושבת שרק בקטע של רמת הכאב זה מה שמפשפיע עלייך כרקדנית האם מכאיב לך יותר או פחות ואז אם הז יותר שלא יהפוך לבלתי נסבל. מקווה שתטפלי בעצמך ולא תזניחי. תשאלי את הרופא על פעילות גופנית ומה הוא ממליץ, וכמובן דבירם שאת רואה שכואבים לך בצורה מטורפת אל תעשי. כי אין טעם זה לא שאם הזמן זה ישתפר. פשוט תתמכי בגוף שלך. לא מאמינה שמפסיקים לרקוד בגלל זה, או שזה גורע ממך כרקדנית, יהיה בסדר! קאטי

SPSP1

New member
לי יש פלטפוס... =]

אוקיי אז לי יש פלטפוס די חמור (זתומרת גדול מאוד) וגם קריסה, שזה יותר חמור. קריסה זה המצב שבו את נופלת על הקשתות, אבל זה לא מתוך טעות שאת עושה פשוט ככה זאת העמידה שלך. אני תמיד ידעתי שיש לי פלטפוס כי לכל המשפחה שלי יש אבל לא ממש סבלתי מזה עד לאחרונה. בטיולים והליכות ממושכות פתאום אני מרגישה את האזור של הפלטפוס ממש כואב. גם בריקוד יש שיעורים (בעיקר בקלאסי) שממש כואב לי במקום של הפלטפוס. אבל חוץ מזה שלפעמים קצת כואב זה ממש לא משפיע לי על הריקוד.... וכאבי גב??? לא יודעת, לי אין. בכל מקרה הלכתי לאורתופד וסיפרתי לו שאני רוקדת וגם עולה על פוינט אז הוא אמר לי דבר ראשון שבלט זה ועלייה על פוינט יעשו רק טוב לפלטפוס, כי זה מחזק את השרירים בכף הרגל ומניסיון אני יכולה להגיד לך שהוא צדק כי זה מאוד שיפר את המצב של הפלטפוס שלי, והדבר השני שהוא אמר לי זה בשום פנים ואופן לא לעשות מדרסים! כי הוא אמר שזה ממש לא נחוץ ולפעמים זה גם מאוד מזיק. סבתא שלי לדוגמה הלכה עם מדרסים הרבה שנים והמצב שלה החמיר בגלל זה. היום היא סובלת מכאבי גב וברכיים רק בגלל שההורים שלה לקחו אותה כשהייתה נערה לאורתופד שאמר לה לשים מדרסים למרות שהפלטפוס בכלל לא כאב לה אז והיא לא הרגישה אותו. אז אני לא יודעת מה איתך אבל אני ממליצה לך לראות אולי עוד אורתופד, עדיף שיהיה מומחה לכפות רגליים, ותספרי לו על זה שאת רוקדת (אם את רוקדת בלט). אהה, ולי הפלטפוס לא משפיע על הפוינט ולמיטב ידיעתי הוא לא אמור להשפיע על הפוינט. בקיצור, אם רק עכשיו גילית את הפלטפוס אני ממליצה לך קצת לקרוא עליו ולשמוע מאנשים שיש להם, כי סה"כ זה מאוד נפוץ ואין מה להיבהל ואין סיבה שזה יציק לך, לפחות לא נפשית... והמורה לבלט שלי אגב, פשוט אמרה לי ללכת לאורתופד ולא יותר מזה. תנסי כשאת רוקדת להרגיש שאת לא נופלת על הקשתות, גם אם זה נראה שאת נופלת בגלל הפלטפוס... זהו, אלה ההמלצות שלי אלייך... בעיקרון, טוב שאת רוקדת כי זה מאוד עוזר לפלטפוס, למרות שהרבה פעמים במהלך השיעור זה מאוד מציק וכואב... אין מה לעשות.... בחרנו לרקוד אז צריך לסבול גם את זה =] מקווה שעזרתי =] שחר...

Swap Meet

New member
אפשר בבקשה הסבר על מה זה פלטפוס..?../images/Emo9.gif../images/Emo54.gif

יש לי פלטפוס ../images/Emo192.gif

פלטפוס חמור שהאורטופד אמר שפעםראשונה שהוא רואה נערה עם פלטפוס כזה.. בעיקרון זה לא מפריע לי בכלל חוץ מזה שהפוינט שלי קטן כי אין לי קשת והכל מתבסס על העבודה שלי ועל הפיתוח של הגוף כי אינלי את המבנה הזה שאני יכולה למתוח.. זהוו...

למעלה