שאלההההה

space1

New member
שאלההההה

(אני די בטוח שכתבתי כבר את ההודעה הזו והיא נעלמה באופן מסתורי) אני עובד במוקד שירות טלפוני, 7 שעות משמרת, 6 פעמים בשבוע. בגלל שחסרים עובדים מאלצים אותנו לעשות שעות נוספות, כך למשל אני מגלה שמשמרת בשבוע הבא של 7 שעות הפכה ל-9 שעות (מבלי לבדוק כמובן אם אני יכול). זה חוקי?!

גם במוקד שלי משנים משמרות...

הם שינו אורך של משמרות (אומנם במטרה לתת עוד כסף לעובדים כי זה נכנס אל תוך הלילה) אבל אותו הסיפור כאן...

shtootit

New member
נו זה עוד טוב... אצלנו...../images/Emo4.gif

אז ככה אני חדשה בעבודה חודש וחצי כרגע ועד עכשיו היו לי משמרות קטנות כי הייתי חדשה ולא היה לי עדיין אומץ להגיש כפולה שזה 10 שעות (אפילו שכל הזמן לחצו עלינו) אגב משמרת אצלנו זה 5 שעות וזה 19 לשעה ככה שהרבה כסף אתה לא יכול לעשות בעבודה הזאת אלא אם כן אתה עושה כפולות זאת אומרת 10 שעות אוקיי אז עד שהחלטתי להגיש כפולות פתאום חזרו כל הסטודנטים מהמבחנים שלהם ומכל הכפולות שהגשתי קיבלתי משמרת אחת כפולה בקיצור לעשות כסף בעבודה הזאת אין מצב
איזה מעצבן זה אני מרגישה כאילו רצו אותי רק לתקופה שהם היו במבחנים...

kerend

New member
מבחינת חוק יבש

שעות נוספות לא חייב לעשות וזה צריך להיות בהסכמת שני הצדדים. (כל שעה מעל 45 שעות שבועיות נחשבת כשעה נוספת). על שעות נוספות חייבים לשלם לך ככאלה . מבחינה "פיירית" - זה לא בסדר שנותנים לך משמרות בלי לשאול אותך- הם יכולים לא לשים אותך בכלל במשמרת אבל לא יכולים לתת לך לעבוד בשעות שלא מתאימות לך. מצד אחר, יש את שיקולי המערכת, ואם זה זמני אז אפשר להבין שהמעסיק צריך אותך בתקופה זאת, מה שכן- רצוי גם שיאמרו לך את זה מראש - ואם לא אז זה סתם זלזול בעובדים. לך יש כמה אפשרויות : 1. לגשת לדבר על זה עם המנהל. (הכי הגיוני..) 2. להודיע חגיגית שלא מתאים לך 9 שעות משמרת ואתה מגיע ל 7. (הכי פחות סביר..) 3. "לבלוע" את זה ולעבוד 9 שעות ולהתנחם שתצא לך משכורת טובה יותר.. 4. להתפטר. 5. לבדוק אולי זה עומד בקריטריונים של "הרעת תנאים" ולהתפטר ולקבל פיצויים.(אם אתה מעל שנה). מה שלא יהיה - צריך לזכור שהיום המעסיקים יודעים שעל כל משרה יקפצו 10 לכן הם עושים הרבה דברים שלא בסדר. לשתוק או לצעוק ? זה כבר תלוי בנו.. אני במקומך, הייתי הולכת למנהל ומדברת איתו ואומרת לו שאני פשוט לא יכולה לעבוד 9 שעות ביום וזה לא בסדר שנותנים לי משמרות שאני לא יכולה להגיע אליהן ובכלל שלא שאלו אותי לפני זה ולבדוק איתו יחד מה ניתן לעשות.

למעלה