איך בטחון עצמי מטרה?- דוגמא
אז אמרתי שבטחון עצמי לא יכול להיות מטרה..... איך כן? נתחיל ממה זה בטחון עצמי עבור המתאמן- שיפרק לגורמים. (לכל אחד מאיתנו פירוש שונה)" מה זה להיות בעל בטחון עצמי?" נניח שהוא עונה: להרגיש בנוח לדרוש כסף מלקוחות לא להסכים עם אישתי להיות מסוגל לומר לא לילדים שלי לא להסכים שנדחפים לפני בתור במכולת ..ועוד 10 דברים.... לוקחים ביחד עם המתאמן את אחד מהם - בתחום החיים שחשוב לו (יש פה עסקי, זוגי, הורי וכללי..) , נניח למען הדוגמא - עסקי- עבודה עם לקוחות. עכשיו נפרק את זה: "מה זה אומר להרגיש בנוח לדרוש כסף מהלקוחות?" ונניח שהוא יענה: - להרגיש שווה את הכסף. -להאמין בעצמי ובדרך שלי. - להאמן שאני יכול לעזור לאדם שמולי. -ויעלו עוד דברים- אף פעם לא האמינו בי / לא האמנתי בעצמי, האם השיטה שלי באמת שווה כסף, לאנשים אין כסף לזה,... ועוד. (ים דברים לאימון) אם ניקח (ביחד עם המתאמן) את: "להרגיש שווה את הכסף ולגבות ... כסף מלקוח" כמטרה אימונית. ונחבר לזה מדדים: 1. לגבות ..... כסף לשעה מתאריך.... 2. לעשות זאת בזרימה קלילה וחיוך ובלי השתהות. 3. להרגיש טוב עם זה לאחר שהלקוח הולך. בואו נחשוב ביחד ונבחן את המטרה והיעדים: א. האם ישתנו חייו של המתאמן לטובה? ב. האם נוכל בתאריך שנקבע לראות האם הגענו למטרה או לא? ג. האם רובד מסוים בבטחון העצמי שלו יעלה? ד. האם סביר להניח שהוא יוכל לעשות זאת עוד לאחר סיום האימון בלעדי? ה. האם זה ישפיע על תחומי חיים אחרים שלו? (מבלי לדבר עליהם בפגישות- זה יזלוג טבעי..למשל לומר לא לילדים שלי או לא להסכים שיעקפו אותי בתור). ו. האם סביר להניח שנשיג זאת ב - 10/ 12 פגישות? זאת דוגמא לתהליך מאוד ספציפי, חשוב להבין את העקרון של הפירוק, ההתאמה למתאמן, מעורבות הבחירה של המתאמן לאורך כל הדרך, והמבחנים של כל חלק האם הוא באמת מטרה או יעד או לא זה ולא זה. ועכשיו לחלק המשמעות בינינו- בעזרת מטרה זו לא ניסיתי לשנות את כל חייו של המתאמן אלא רק משהו ספציפי בתחום ספיציפי שהוא בוחר. מתוך כל הדברים שמטרידים - בחרנו את הדבר שהוא הכי רוצה לעבוד עליו, יכול לעבוד עליו, ונתמקד בו, ובזכות בחירה חכמה, גם נתחיל תהליך שינוי בחיי מתאמן, גם נשיג את מה שהצבנו וגם ישתנו דברים נוספים בחייו, מדליק לא?!