שאיפות =לאשליות?

עינתיתי

New member
שאיפות =לאשליות?

שהינו קטנים תמיד שאלו אותנו מה אנחנו רוצים להיות שנהיה גדולים? בכל חיינו אנחנו שואפים למשהו, להיות משהו, להגיע למשהו, - שאיפות. אם יבוא תלמיד למורה זן ויאמר לו שהוא שואף להצליח ולהגיע רחוק בדרך הרוחנית, או יש בו שאיפות רבות, להיות נניח רופא, להקים משפחה, לקנות דירה, להיות מיליונר, וכו'. את העבר אפשר לשים בצד, את ההווה נחיה עכשיו, מה עם העתיד ואני לא מתכוונת לדקה אחת קדימה. מה יאמר המורה? הכל אשליות, בטל השאיפות? או אל תחשוב רק תעשה? אך אפשר להגיע למשהו בלי לשאוף אליו? בלי לרצות אותו? . אפילו להתקדם יותר בדרך הרוחנית זוהי שאיפה, לא? . אז מה יאמר מורה זן? אך זה מסתדר? בחיים שלנו כיום אם לא נסתכל קדימה ונעשה חשבונות, מהר מאוד נהיה מחוסרי דיור, חיים בקו העוני ומה עם ילדינו צריך לחשוב על עתידם לא? . דרך הזן מלמדת לחתוך דרך האשליות והחלומות, הכל משתנה, לא להאחז בתקוות, רק מה שרואים. איך? שכח הנסיבות מחייב אותך לחשוב קדימה לא? אשמח לשמוע תגובות... עינת.

The Warrior

New member
מנסה לענות

שלום עינתיתי! אני לא מורה זן, אך הגעתי הנה, ושמתי לב שכבר זמן רב לא ענו, אז אמרתי אולי אוסיף דעה משלי. במקום להשתמש במילה שאיפה, אפשר להשתמש במילה "רצון". אם ניקח את המילה "רצון" ונקרא אותה הפוך תתקבל המילה "נוצר", ואכן זה כך. מה שיוצר את הכל זה הרצון שלנו, או כח הרצון שלנו. הרצון תמון בנו מלידה, ואו שהוא יכתיב את חיינו בצורה בלתי מודעת, או שנהיה מודעים מה אנו רוצים, ובהתאם לכך יראו חיינו. בעזרת הרצון אפשר לשנות את המציאות. כמובן שמי שהולך בדרך רוחנית, רצונו מנחה אותו גם בחיים רוחניים יותר, וכך הוא מגיע להשגים רוחניים, והוא מוציא אל הפועל את התמון בו בשטח זה. אדם שבוחר ללכת בדרך אחרת, נותן לרצונו להוציא אל הפועל כישורים אחרים, ובהתאם לכך גם נראים חייו. "אין דבר העומד בפני הרצון" - אכן הרצון יכול הכל, צריך רק ללמוד להשתמש בו. בברכה,

darmha

New member
../images/Emo6.gifמה הבעיה עם שאיפות?

מה הבעיה עם שאיפות? מה הבעיה עם תשוקות או רגשות? הבעיה היא בהקשרות אליהם. לחיות מתוך היקשרות יוצרת מציאות אשלייתית עולם פרטי שלך שמנותק מהעולם האמיתי שלך. דרך הזן מלמדת להתעורר לעולם האמיתי שלך ברגע הזה כאן ועכשיו. להתעורר לעולם האמיתי אומר להתעורר לשאיפות האמיתיות, לתשוקות האמיתיות וכד'. זן מאסטר וו בונג אמר: "תשוקה היא לא בעייתית. היקשרות אליה היא הבעיה" יובל

darmha

New member
המשך: מה הבעיה עם שאיפות?

אז כדי להתעורר לשאיפות האמיתיות רגשות וכד' פשוט תשאלי את עצמך: האם הדברים הללו בהירים לי אצלי? האם העולם הזה ברור לי? אם כן אז אלו השאיפות-רגשות האמיתיים שלך. אם הם לא בהירים אז כיצד אדם יכול להבהירם? זאת שאלה מעניינת , לא? יובל

למעלה