שאילתת SQL

imitsu

New member
שאילתת SQL

זה הקטע קוד שלי:
string val = list_of_flights_on_that_date.Items[list_of_flights_on_that_date.SelectedIndex].Value; //split the text item to retrieve the ID and Date string[] str = val.Split(new char[] {'-'},4); string[] str1 = str[0].Split(new char[] {':'},2); string[] str2 = str[1].Split(new char[] {':'},2); conn.Open(); SqlCommand cmd_id; cmd_id = new SqlCommand("select Estimated_Num_Of_Pass from Flight_Plan where Flight_Id = @id", conn); // and Flight_Date = @date cmd_id.Parameters.Add(new SqlParameter("@id",SqlDbType.Int,4)); cmd_id.Parameters["@id"].Value=str1[1]; cmd_id.Parameters.Add(new SqlParameter("@date",SqlDbType.DateTime,8)); cmd_id.Parameters["@date"].Value=Convert.ToDateTime(str2[1]).ToShortDateString(); TotalBox.Text=cmd_id.ExecuteReader().ToString();​
זה מופעל מתוך listbox וכשאני לוחץ על אחץ הרשומות שמתקבלות אמור להתקבל מספר לתוך תיבת הטקסט TotalBox, אבל במקום אני מקבל את השגיאה הבאה:
System.FormatException: Input string was not in a correct format.​
מישהו יכול לומר לי איפה הבעיה? בדקתי את השאילתא ב Query analyzer וזה עבד..

הבעייה אם אני לא טועה

כשאתה מנסה לתת לפרמטר את הערך ,בעיקרון זה יכול להיות קשור לכול הפרמטרים, אבל אני מנחש שזה של הפרמטר date, באופן כללי הפרמטר ציפה לקבל עיצוב הנתון בצורה מסויימת לפי מה שהוגדר לו בDB (כלומר הפורמט שנקבע בDB) ומכיוון שהוא קיבל פורמט שלא מתאים למה שהוגדר לו אז הוא זרק חריגה מתאימה.

imitsu

New member
תודה רבה

הבעיה לא היתה בסוג אלא בגודל.. קטן מהנכון.. ודווקא לא בdate אלא בid.. הדברים הקטנים האלה יכולים לחרפן!

asafeven

New member
הבעיה היא לא השאילה

אלא בהכנסת הנתונים לאן שאתה מבקש להכניס אותם. תעבור שורה שורה בdebug ותראה בדיוק איפה זה קורס. הסוג של המשתנה הזה הוא לא מה שהאפליקציה מצפה לו או שהוא null.

imitsu

New member
תודה.. זה עזר :)

הבעיה לא היתה בסוג אלא בגודל.. קטן מהנכון.. הדברים הקטנים האלה יכולים לחרפן!

למעלה