שאילתית:)

novemberain

New member
שאילתית:)

אחרי הרבה דם, יזע ודמעות, קיבלתי את הפטור המיוחל מצה"ל ביום שלישי. כבר למחרת, התקשרתי לעמותת 'שלומית', בכדי להתחיל בתהליך ההתנדבות. נשאלתי היכן אני רוצה להעביר את השירות ועניתי שאני רוצה לחפש משהו בצפון. הרחוק. אולם אחרי שאמרתי לה שאני אילתית, היא אמרה שיש בעיה עם שעות הגעה וכד' ושאצטרך לחפש משהו יותר קרוב, מאוכזבת אבל לא פחות חדורת מוטיבציה, שאלתי היכן יש יותר קרוב לאילת. התשובה שקיבלתי היא כדלקמן: "אין לנו יותר קרוב לאילת, אולי תנסי את עמותת 'ש"ל' (אני חושבת שזה מה שהיא אמרה [ואם כן, אז אני לא מכירה אותה
]), היא גם חילונית, אולי לה יש קרוב לאילת" הכצעקתה? אילתים לא יכולים לעשות שירות לאומי, כי הם "רחוקים"? ואם אין לי בעיה עם המרחק? כלומר, אין לי בעיה להשאר סופ"ש ואין לי בעיה להגיע בשישי בערב ואפילו לצאת ביום שבת אחה"צ, בשביל שלא יהיה לי קשה להתייצב בימי ראשון בבוקר, אזי אני עדיין 'פסולה'?

novemberain

New member
:)

יפה יפה, אבל יש סיכוי שדוחים אותי בגלל אזור המגורים שלי?

כמה משונה!!!

אמרי לי - עם מי דיברת שם, בדיוק? גם אני מבדרום. אמנם לא אילת, גם גם באר-שבע המסוגפת רחוקה למדי מהצפון. התקשרתי ל"שלומית", ואמרתי שאני רוצה לעשות שירות בצפון. כרגע אני בתהליכים של קביעת פגישה עם רכזת צפון (הטלפון השבור הזה תקוע או אצל רשות הדואר, או אצל "שלומית", כי אני עשיתי את מה שאני יכולה. אפשר, כמובן, להאשים את שרת החינוך. מה רע?). זה ממש מוזר! ועוד יותר מוזר - ש"שלומית" אמרו לך ללכת לש"ל! למה, לש"ל אין בעייה עם אילתים?! יתרה מזאת - למה לשלומית יש?! זה מוזר לגמרי. אני מציעה לך להתקשר עוד פעם, ולא לדבר עם איזו מזכירה, אלא לבקש ישירות את רכזת השיבוצים. שמה אבישג. אני חושבת שזה יהיה רעיון טוב יותר. מצד שני, אגב, כשאני מסנה לחשוב על זה: את תיאלצי לחזור הביתה בסופי שבוע, כי אין דבר כזה להשאר כל סוף שבוע. האמת היא שאני לא בדיוק יודעת איך זה הולך, כי אני י"בניקית בעצמי, אבל אני מניחה שברוב המקרים זה כמו אצל שינשינים - סופשבוע בבית, סופשבוע במקום השירות. את באמת חושבת שתוכלי לנסוע כל יום שישי בבוקר לאילת, ולחזור ביום ראשון בבוקר? לא ברור לי איך ש"ל יכולים לסדר דבר כזה... עדכני מה קורה... - נעמה.

אהה

ממש לא. לצערנו. לבת שירות אסור להישאר בדירת השירות, לא חשוב מה מספר השבת. נעה

למעלה