שאילתות ב- ado.net

gali1975

New member
שאילתות ב- ado.net

שלום לכולם אני יודעת להתחבר לבסיס-נתונים ב- VB2003 אבל לא יודעת איך מריצים שאילתות , מישהו יכול לעזור לי ? (שאילתות צפייה, עדכון , מחיקה והוספה) בתודה מראש

yazam11

New member
לא ממש הבנתי מה הבעיה....

בעיקרון מה שאת צריכה זה לייצר INSTANCE של SQL CONNECTION ואז INSTANCE של SQLCOMMAND וזהו....(פחות או יותר..) דוגמא די פשוטה למה שאת צריכה עם הסבר על כל שורה...
//Set the connection object OleDbConnection oleDbConnection1 = new OleDbConnection(ConnectionString); // set the Query for the sql command string strSQL = "DELETE * FROM Books WHERE ID =1 "; /// set the sql in the command oleDbDeleteCommand2.CommandText = strSQL; /// no connection exception if you dont do this oleDbDeleteCommand2.Connection = oleDbConnection1; // executing the command oleDbDeleteCommand2.ExecuteNonQuery(); //getting the Results into DataReader Object oleDataReader = oleDbSelectCommand1.ExecuteReader();​
בהצלחה

gali1975

New member
תודה רבה על העזרה אך לא הצליח לי

אני כותבת ב- VB 2003 וניסיתי להמיר את מה שכתבת לי ולא הצליח לי. אפשר לקבל יותר פירוט ? שוב תודה על העזרה

yazam11

New member
מצאתי קוד שהיה לי ב VS2003

הקוד בוודאות עובד, הדבר היחיד שיהיה לך לעשות הוא לקבוע את ה CONNECTION STRING (שהוא הקישור שלך לDATABASE)
//זה החיבור לבסיס הנתונים, איפה שכתוב connectionstring את צריכה להכניס את הקישור ל DATABASE OleDbConnection Conn = new OleDbConnection(connectionString); //פה יש לקבוע את השאילתה שבה את רוצה להשתמש string SQL_STR = " SELECT * FROM [table name]" ; //זה האובייקט של הביצוע פעולה OleDbCommand myCommand = new OleDbCommand (SQL_STR , Conn ); //פתיחת הקישור למסד הנתונים Conn.Open (); //יצירת האובייקט לקריאת הנתונים OleDbDataReader myReader = myCommand.ExecuteReader(); //לולאה שקוראת את הנתונים מהאובייקט while(myReader.Read()) { int value1= int.Parse(myReader.GetValue(0).ToString()); string CLI = myReader.GetValue(1).ToString(); } //סגירת הקישור למסד הנתונים Conn.Close();​
כל מה שאת צריכה לעשות זה לתת את השאילתה הנכונה ולשים את הקישור הנכון למסד הנתונים. וזהו... הקוד הזה בוודאות עובד, כך שלמעשה אם משהו לא עובד לך זה אומר שיש לך טעות או בשאילתה או בקישור למסד הנתונים. בהצלחה

yazam11

New member
הופה אני מתנצל מראש,רק עכשיו הבחנתי

שאת עובדת ב VB והקוד שלי הוא ב #C הנה הקוד המתורגם ל VB.
'זה החיבור לבסיס הנתונים, איפה שכתוב connectionstring את צריכה להכניס את הקישור ל DATABASE Dim Conn As OleDbConnection = New OleDbConnection(connectionString) 'פה יש לקבוע את השאילתה שבה את רוצה להשתמש Dim SQL_STR As String = " SELECT * FROM [table name]" 'זה האובייקט של הביצוע פעולה Dim myCommand As OleDbCommand = New OleDbCommand(SQL_STR,Conn) 'פתיחת הקישור למסד הנתונים Conn.Open () 'יצירת האובייקט לקריאת הנתונים Dim myReader As OleDbDataReader = myCommand.ExecuteReader() 'לולאה שקוראת את הנתונים מהאובייקט While myReader.Read() Dim value1 As Integer = Integer.Parse(myReader.GetValue(0).ToString()) Dim CLI As String = myReader.GetValue(1).ToString() End While 'סגירת הקישור למסד הנתונים Conn.Close()​

למעלה