שאילות

masha152

New member
שאילות

היום אני הגעתי סופית למסקנה שכמעט ואין לי חלב. זה היה תהליך הדרגתי. כבר שלושה ימים אני חשה בזאת נסיתי לשאוב כמה פעמים כדי לראות כמה הוא אוכל. למרות שהתינוק היה רגוע יחסית ועשה את צרכיו אבל הייתה לי הרגשה... היום הוא צרח בזמן של כל הנקה. אני שאבתי. יצא 15CC. וזהו. נכוון שהיה שם עוד משהו בפנים ואני יודעת שכשהוא יונק הוא מצליח להוציא יותר. אבל כמה יותר? בטוח שלא 60-80-100CC. נתתי לו סימילאק. הוא נרגע ונרדם. עכשיו השאילה: אני נראה לי אנסה לשאוב כדי שלפחות ארוכה אחת ביום תהיה מהחלב שלי. מותר לערבב חלב? אני מתכוונת משהו ששאבתי לפני 4 שעות עם משהו של עכשיו? ועוד שאילה: אם אני מפסיקה עם ההנקה בכלל - צריך לעשות משהו מיוחד? או שפשות מפסיקים וזהו?? תודה ולילה טוב

sagitlaleche

New member
שאיבה והפסקת הנקה ../images/Emo20.gif

מאשה שלום. ראשית, לא ציינת את גילו של התינוק ואני חייבת לציין שזהו פרמטר חשוב. אמהות רבות מרגישות בשלבים שונים של ההנקה כי אין להם חלב. רצוי להתייחס לנתונים אובייקטיבים, כגון עליה במשקל ועוד. שאיבה היא תהליך שיש ללמוד. שאיבה היא אומנות בפני עצמה, כמו ההנקה. היא טכניקה נלמדת. אם הצלחת בפעם הראשונה 15CC זה יופי! זו התחלה. בפעם הבאה תשאבי יותר, ובכל פעם הכמויות יעלו עד שתגיעי לכמות יפה שתספיק לארוחה. כשהתינוק יונק הוא מצליח להגיע לכל מה שהוא צריך. בכי בזמן הנקה אופייני להרבה מהתינוקות, וזה דווקא לא מדאיג. מה שמדאיג אותי זה מדוע את חושבת שאין לך חלב. האם התינוק שלך עולה במשקל? אם כן, כמה? מה משקל הלידה שלו? מה משקל השחרור? מה משקלו כעת? האם את יכולה לספור 5-6 חיתולים חד פעמיים עם פיפי? לפחות שתי יציאות ביום? לגבי אחסון חלב אם, מותר לשאוב בכמה פעמים כדי להגיע לארוחה אחת. ניתן לאחסן חלב אם במקרר 8 ימים, כך שאפשר לערבב חלב גם מימים שונים! אם את מערבבת חלב קר עם חלב שזה עתה נשאב, יש לקרר את הכמות שנשאבה או לפחות לדאוג שהיא תהיה קטנה יותר מהכמות שכבר התקרר כדי שלא תחמם אותה. לגבי גמילה - רצוי מאוד לגמול בצורה הדרגתית. בכל כמה ימים להוריד הנקה אחת כדי לתת לגופך להתרגל למצב החדש וגם לתינוק. בכל פעם שאת מרגישה גודש בעקבות הורדת הנקה יש לסחוט חלב עד שתרגישי שהגודש נעלם וחוזרת תחושת הנוחות בשד.

למעלה