שאילה קטנה

PiXeLiTa

New member
שאילה קטנה

ראשית מזל-טוב לפורום, שרק עכשיו ראיתי אותו. ולשאלתי. שולחן האוכל שלנו נמצא ממש בכניסה לבית, כך משפותחים את הדלת זה המראה הראשון לנכנס הבייתה. אני יודעת שזה לא ממולץ ע"פ הפנג-שואי, אך אין לי מקום אחר שבו אוכל למקם את השולחן. מה ניתן לעשות כדי להסיט את תשומת הלב מהשולחן, מבלי לעשות שינויים בהצבת הרהיטים. תודה.

PiXeLiTa

New member
השאלה

בעינה עומדת
בתודה מראש.

הסטת תשומת הלב

ממיקום השולחן בכניסה, אינה משנה את העובדה שהוא עומד שם וחוסם את זרימת האנרגיה לתוך הבית תוכלי לתאר את המקום קצת יותר? תודה אביבה

PiXeLiTa

New member
היי אביבה

בהמשך לכניסה נמצא המטבח שמופרד מחלל הכניסה בקיר גבס עד לגובהו של המקרר ומסתיר בכך חלק נכבד מהמטבח. סמוך אל הקיר הזה (וכאמור, הוא הראשון שניראה לנכנס הבייתה), נמצא שולחן האוכל שעליו מדובר. לימינו, ישנן שלוש מדרגות אל אגף השינה ולשמאלו הסלון ופינת הטלוויזיה. כאמור, אין לי אפשרות למקם את השולחן בפינה אחרת, אלא לנסות בעזרת עצותייך למתן את החסימה. בתודה.

../images/Emo13.gif את מכירה את

הפרצוף הזה שמגרד בראש וחושב?... מה עם איזור המטבח? האם הבנתי נכון, תקני אותי באם אני טועה, כדי לאכול בשולחן זה צריך לעבור דרך הסלון ופינת הטלויזיה? אני מרגישה צפיפות, זה נכון? אביבה

PiXeLiTa

New member
אולי לא הסברתי את עצמי

ישר כשנכנסים, נמצא שוחלן האוכל שהוא "נשען" אל קיר הגבס. בצידו השני של הקיר נמצא המטבח. אין שום דבר החוצץ בין דלת הכניסה לשולחן האוכל.

PiXeLiTa

New member
אנסה להוסיף סירטוט

של הבית, למרות שהוא לא ממש מדוייק מבחינת הפרופורציות, לפחות הוא יבהיר את האיזור הבעייתי שבו מדובר. מקווה שאצליח להעלות את הקובץ.

שבוע טוב

מראה על קיר המחיצה עם המטבח תעזור כאן לשמור על שולחן מסודר ואסטטי, שמזמין הביתה בנועם ושקט (לא להניח עליו פריטים מיד כשנכנסים...) השולחן, מעבר למיקומו מיד בכניסה, גם נמצא במרכז המבנה, לכן חשוב ביותר שיהיה פנוי כל הזמן מעבר לכך, אם את רוצה, אפשר לחשוב על מיקום אחר... יום נעים אביבה

raederle

New member
מה עוד לא כדאי שיהיה מול דלת הכניסה

בבית אליו אנחנו עוברים דלת הכניסה נמצאת במטבח, אין מולה חלון או כיור או דלת אחרת, אבל יהיה מולה או מקרר או ארון, האם זה טוב או בעייתי?

טוב או בעייתי

אין מצב שבו אפשר לדעת את הדברים לפני... פאנג שואי מדבר על מצב שבו המרחב יהיה פתוח כמה שיותר, מה המתחושה שלך לגבי זה? כשאת אומרת "מול הדלת", כמה מרחק יש שם? עדיף שיהיה מולה ארון מאשר מקרר שמקרר את הנכנסים לבית מיד... האם זהו בית על קרקע? יום נעים אביבה

raederle

New member
זה די רחוק

כלומר על הקיר שממול, אני מצרפת לינק לשרטוט של הבית, כל משבצת היא 5 ס"מ, אפשר לראות את המקום המיועד למקרר בין הקיר לשיש, ואת דלת הכניסה ממש ממול, אם נשים ארון זה יהיה מול המקרר, קרוב יותר לדלת, כך שהמקרר יוכל להיפתח אבל הכניסה לסלון לא תיחסם. וכן, מדובר בבית על קרקע.

בוקר טוב!

הנה כמה דברים... כדי להסיט את תשומת הלב מהמקרר, על הקיר (הדק?) שחוצץ בין המטבח לסלון לתלות תמונות/חפצים/קישוטים משמחים,קטנים בשורה אנכית. מיד אח"כ לכיוון הסלון לשחק עם התאורה. מנורה עומדת, מנורה אחרת, משהו שמאיר, יתפוס את העין ויזמין פנימה לסלון. אח"כ לתלות את האהיל של הסלון כנקודת אור נוספת. השתדלי לא לתלות אותו מעל הראש כשיושבים בסלון, ושלא יהיה לו "שפיץ" כלפי מטה. שיהיה מעוגל. לא ממליצה להציב ארון ליד הקיר הזה, הוא יתן תחושה כבדה מיד בכניסה, וגם יעמיס על ההגעה למקרר. כניסה מכיון דרום מזרח: הוסיפי צמחים/קישוטים/מוביילים בגוונים ירוקים כחולים דברים מקש, במבוק וגם צבע שמנת בהצלחה אביבה

raederle

New member
קודם כל תודה

דבר שני בנתיים הוחלט לשים במקום הארון את המיקרו, שהוא הרבה יותר נמוך ולא תופס הרבה נפח או מקום וגם נראה קליל יותר (יושב על עגלת שירות), אני יכולה לשים תמונות קטנות בשורה אנכית מעליו, או לשים מדפים ועליהם ה"קפה סוכר תה" או קישוטים אחרים. הקיר הוא לא דק והקצה שלו ממוסגר בעץ טבעי, זה נראה ממש יפה, אני אחשוב איך למקם שם אור כלשהו לכיוון הסלון. האהיל בסלון יהיה מעל שולחן הקפה (בהנחה שיהיה לנו שולחן קפה... בנתיים עוד אין ואנחנו בחיפושים אחרי אחד) והיא לא שפיצית, היא נראית בעיקר כמו התחלה של כילה - שישה חלקים מעוגלים כלפי מעלה שמסתיימים בהתרוממות קלה למעלה. ותודה על העיצה לכניסה, כל המפרסת שבכניסה עשויה מעץ ורעפים אדומים, אני אוסיף שם את הגוונים והרעיונות שנתת.

PiXeLiTa

New member
אביבה, תודה רבה

על תשובתך. אנסה ליישם תליית מראה, אבל צריך מראה קלה כי זהו קיר גבס ואין לי מושג כמה הוא יכול "לסחוב". כרגע תליתי את אוסף החמסות שלי. מעבר לכך, אני קוראת את כל שאר תשבותייך ומחכימה גם מהן.

למעלה