שאיבת חלב

sagitlaleche

New member
שאיבת חלב../images/Emo20.gif

השדיים שלנו אינם שקית חלב שמתרוקנת ולוקח שעתיים להביא שקית אחרת מהסופר. השדיים הם בית חרושת לייצור חלב. אם יש ביקוש, יש חלב. התינוק שיוצר את הגירוי מעביר מסר לגוף: "צריך חלב עכשיו" ובתגובה, הגוף נענה בהורדת החלב. הרבה אמהות מתלוננות שהתינוק שלהן לא מרוצה, ולרוב מדובר בקצב זרימת חלב איטית. כשההנקה נמשכת ונמשכת, אחוזי השומן עולים ועולים בחלב וקצב זרימת החלב יורד. חלק מן התינוקות מתעצבנים מזה ובוכים על השד. חלק לא. לגבי שאלתך השניה, קשה לדעת. אם לא תצליחי לספק את כל כמות החלב בשאיבה אחת תצטרכי לשאוב יותר במהלך היום.

tammyb

New member
אנסה לעזור עד ...

התשובה המקצועית. אני בזמנו הקפאתי בשקיות של פלייטקס, אבל יש המון חברות בשוק (למדלה יש שקיות ואני בטוחה שיש עוד סוגים). יש בנות שסיפרו בעבר שהקפיאו בשקיות סנדוויץ' (שתי שקיות ליתר בטחון). אני הייתי מוציאה את השקית מהמקפיא ומעבירה למקרר ערב לפני השימוש וכאשר היה צריך את החלב מחממת בקערה עם מים רותחים/חמים עד שהחלב היה מגיע לטמפרטורה הרצויה. אף פעם לא הזדמן לי לשמור חלב מופשר יותר מיום וחצי ולכן כאן את זקוקה לתשובה מקצועית - אני פשוט לא יודעת כמה זמן הוא נשמר. חשוב להקפיד שלא להפשר במיקרו - החלב נפגם. אני מרגישה כמוך בנוגע לפורום - כל כך טוב שיש תמיכה ועזרה! בהצלחה! תמי

sagitlaleche

New member
אחסון חלב והפשרתו ../images/Emo20.gif

ניתן להקפיא חלב אם בכל מיכל המיועד לאחסון מזון. משקיות ניילון לסנדביצ'ים ועד צנצנות זכוכית. ניתן להשתמש בחלב מופשר תוך 24 שעות מהפשרתו, כשההפשרה הטובה ביותר היא הפשרה איטית אם אפשר מערב לפני במקרר, ואפשר כמובן גם על השיש בחוץ. לא ניתן לחמם במיקרוגל מכיוון שהוא הורס רכיבים חיוניים בחלב האם. חלב שחומם ולא נאכל ניתן להכניסו למקרר ולהשתמש בו תוך שעתיים. לכן, כדי להימנע ממצבים בהם חיממת יותר ממה שהתינוק זקוק לו, עדיף לאחסן חלב בכמויות קטנות, בין 60 ל 100 סמ"ק. תודה רבה על הפידבק על הפורום. את מוזמנת בכל עת.

נ ע ה1

New member
שאיבה והנקה

אני מצטרפת לשאלות של קודמותיי בגלל העובדה הבאה: הבת שלי בת 3 חודשים. לפני כחודש וחצי התחלתי לשאוב לה ולתת תה מבקבוק כי היא לא ינקה טוב ולא עלתה במשקל מספיק. הייתי שואבת כל 3-4 שעות (במשאבה של אוונט, שגית...) וקבלתי כמויות נדיבות. כמה שקיות גם הקפאתי. אח"כ היא התחילה לינוק טוב (גמרה צד תפוח) והתחלתי להיניק יותר ויותר ובקושי לשאוב. אולם נראה לי שכמות החלב שלי ירדה. קודם כל היא אוכלת בד"כ רק מצד אחד בכל ארוחה, והתחושה שלי היא שהשד כבר לא מלא וגדוש כמו שהיה קודם. גם פחות "נוזל" לי. בתקופת השאיבות, אם דילגתי על שאיבה לפני שהלכתי לישון - קמתי בבוקר רטובה (היא ישנה עד 5-6 בבוקר) ועכשיו בכלל לא. ניסיתי להתחיל לשאוב שוב. קראתי כאן בפורום שתינוקות יונקים לא בוכים גם אם הם רעבים וצמאים ונראה לי שחם מידי בימים האלו מכדי להניח לה לשתות פחות מידי. בקיצור, בקושי יוצא לי 60 CC במאמץ רב (בשיטת ה-7-5-3-1 של שגית) ואם אני שואבת אחרי ההנקה - אפילו 40 בקושי יוצא. אם כך, אז בטח ובטח שאני פוחדת לשאוב לפני ההנקה כי אולי היא תתיאש ותראה שבקושי יוצא לה משהו ופשוט תפסיק... ואני לא יכולה להרשות לעצמי להניח לה להתייבש כך... יש למישהי עצה ? עוד נקודה: לפעמים בלילות האחרונים היא מייללת מתוך שינה, וכיוון שאני מתעוררת - אני לוקחת אותה להנקה (שוב, כי אני חוששת שאין לה מספיק נוזלים) האם זה יכול לעודד אותה להתעורר שוב בלילה? האם יתכן שזה גם גורם להקטנת תפוקת החלב, כי אולי הכמות שהיא יונקת אז אינה מנה מלאה ? תודה !

אלינה12

New member
אחסון חלב

בהמשך למה שכתבת לגבי שקיות. לכמה זמן ניתן לאחסן בשקית פשוטה (של סנדוויצ'ים)? הייתי בסופרפארם והיו שם כל מיני שקיות לאיחסון חלב וכתוב עליהם שהקפאה עד שבועיים וזה מעט מאוד זמן. לאומת זאת הבנתי ששקיות של מדלה הם מיועדות לאיחסון מעבר לשלושה חודשים, אבל הם יקרים בטירוף. אז השאלה איך אני יכולה לאחסון חלב לזמן ממושך של חודשיים-שלושה בלי להוציא הון של כסף? ובנוסף, אחרי כמה זמן חלב שהיה במקרר ניתן להקפיא, אם לא הקפאתי אותו מייד? אני גם רוצה להגיד תודה ענקית לשגית, את כל כך עוזרת לי!

osika

New member
שאיבת חלב

מתי - בין ההנקות - אפשר לשאוב חלב ? אם התינוק שלי יונק כל שעתיים וחצי-שלוש, מתי כדאי לי לשאוב חלב ? השבוע ניסיתי לשאוב כשעה לאחר ההנקה והיתה כמות ממש עלובה, זאת בעוד שלפני כחודש שאבתי 100 מ"ל רק מצד אחד.

sagitlaleche

New member
שאיבה והנקה ../images/Emo20.gif

נעה1, כל הכבוד על ההתמדה בשאיבות ועל כך שהגעת עד הלום עם השאיבות... זה בטח לא היה פשוט. בשלב מסויים של ההנקה, השד כבר לא מלא ותפוח וגדוש כפי שהתרגלנו בשבועות הראשונים. זה לא אומר שיש פחות חלב ולא אומר שהשד לא יכול לספק את כמות החלב שהתינוק צריך. גם הנזילות לא מעידות על יותר או פחות חלב. נזילות יכולות להעיד על חוסר איזון בין ההיצע לביקוש (בעיקר כששאבת חלב). האם התינוקת שלך עולה במשקל בצורה מספקת? מה משקל הלידה שלה? מה משקל השחרור? מה משקלה כעת? אינני יודעת היכן קראת על כך שתינוקות יונקים לא בוכים גם אם רעבים וצמאים, זה בפירוש לא נכון. תינוקות יונקים, כמו תינוקות שאינם יונקים, מראים את אי-שביעות רצונם כתוצאה מרעב כמו מכל דבר אחר (חיתול רטוב, כאב וכו') על ידי בכי. דווקא התינוקות ה"טובים" האלו שלא בוכים כשהם רעבים, מדאיגים מאוד מכיוון שלא ניתן לדעת האם הם רעבים והם יכולים בקלות לוותר על ארוחה ולא לינוק שעות, וזה מסוכן לתינוק ועלול לפגוע בייצור החלב של האם. אכן, בימים חמים, תינוק זקוק להנקות תכופות מכיוון שכך הוא מקבל את כל הנוזלים להם הוא זקוק. תני לתינוק לקבוע כמה הוא רוצה לינוק ומתי להתנתק מהשד. יכול להיות שהמשאבה שברשותך לא מצליחה לשאוב את כל החלב שאת מעוניינת לשאוב, וכדאי לעבור למשאבה חשמלית, כמובן עדיף דו-צידית. הגוף יבין שיש ביקוש וייצר יותר חלב. אם לא שאבת תקופה, צריך להרגיל את גופך לייצר עוד חלב, על ידי שאיבות קבועות ותכופות עד שתגיעי לכמות הרצויה. הגוף שלנו לא מייצר "מנות" של חלב. הגוף מייצר חלב על פי דרישה, On Demand או אפילו אפשר לקרוא לזה OnLine. כשיש צורך, יש חלב. אם התינוקת שלך מתעוררת בלילה והיא רעבה, אם תניקי אותה, יהיה חלב והיא תשבע והגוף יידע לייצר יותר. האם זה יגרום לה להתעורר יותר בלילה? אינני יודעת. יש תינוקות שבאופן טבעי חוזרים להתעורר בלילה אחרי כמה חודשים של שנת לילה טובה, וזה לאו דווקא קשור לצורת התזונה שלהם.

נ ע ה1

New member
המשך

היא נולדה 2.960, השתחררה 2.745 ובגיל 3 חודשים היא 5.250. בטיפת חלב אמרו שזו עלייה טובה. ה שרק חשבתי זה שזה בגלל השאיבות - שאבתי הרבה והיא אכלה הרבה, וברגי שלכאורה הפסקתי לשאוב ונתתי לה לאכול "רק" כמה שהיתה צריכה - שזה היה פחות מהכמות שהייתי רגילה לשאוב - החלב קצת ירד ו"עובדה" שהיה לי רק פחות לשאוב. יש לציין שביומיים האחרונים כששאבתי שוב בין הארוחות (כדי להחליף את המלאי בפריזר) - הכמות גדלה שוב... אני חושבת שקראתי בספר הכחול "המדריך השלם לטיפול בתינוק ובילד עד גיל 5" שתינוקות יונקים לא בוכים כשהם רעבים, וגם היה נדמה לי עם ביתי שבהנקה לבד (בלי בקבוקים) היא פחות בכתה מרעב ולכן אני חוששת שאולי נתתי לה גם קצת פחות לאכול (כי לא ידעתי מתי להציע - כל 3 שעות? יותר? וגם אני מתבלבלת מתי היא אכלה בפעם האחרונה ...) דרך אגב, בלילה היא לא מש מתעוררת. היא מייללת וקצת "מתפתלת" (זזה, וכו') אבל לא ממש מתעוררת. זו אני שהערתי אותה לאכול. אבל ייתכן שהיא מתפתלת מסיבות אחרות, לא ?

sagitlaleche

New member
תשובה ../images/Emo20.gif

נכון, זה באמת נשמע יופי של עליה! כלכבוד
תינוקות יונקים המוזנים לעתים מבקבוק, אוכלים יותר מהבקבוק בהשוואה לאותה ארוחה בהנקה. הסיבה היא שהחלב בבקבוק ממש נשפך לפה של התינוק ואין את אותו מנגנון שיש בהנקה שקצב זרימת החלב נחלש לקראת סוף ההנקה כשתכולת השומן עולה. ברגע שאת רק מיניקה, החזרה לשאיבה היא איטית והגוף צריך להתרגל מחדש וכמויות החלב צריכות להיבנות מחדש. לגבי "תינוקות יונקים לא בוכים כשהם רעבים", אני רואה דווקא הסבר אחר: תינוקות יונקים שאמותיהם ערות לסימנים מוקדמים של רעב (חיפוש מסביב של הפטמה על ידי הזזת הראש מצד לצד ומציצת אצבעות או אגרופים) ונענות להם מיד, לא צריכים להגיע לבכי (שהוא סימן מאוחר לרעב) כדי לקבל את מזונם. במידה וכן מחכים עד שהם בוכים, אז אנחנו מקבלים "תינוקו יונקים בוכים כשהם רעבים"... סמכי על התינוקת שלך שהיא מקבל כל צרכיה בהנקה, ולראיה גם העליה במשקל הטובה (גם בחודש וחצי האחרון, נכון?) והמשך של עליה במשקל מעכשיו והלאה. לא צריך להסתכל על השעון כשהתינוק בוכה, ולראות אם עברו 3 שעות או יותר או פחות. גם אנחנו לא רעבים במרווחים קבועים במשך היממה. לעתים בא לנו לנשנש משהו קטן שעה אחרי האוכל (נגיד פרי קטן) ולעתים הארוחה משביעה אותנו לכמה שעות טובות. זה נורמאלי ובריא לאכול ארוחות קטנות לעתים תכופות, לא רק כשאנחנו קטנים (תינוקות) אלא גם כשאנחנו ילדים ומבוגרים. אני יוצאת מנקודת הנחה שבכל פעם שאת מניקה אותה, היא מקבל כל צרכיה, והיא לא מקבלת פחות לאכול!!! נשמע שאתם בדרך הנכונה.

נ ע ה1

New member
תודה רבה !

שגית, תודה רבה גם על כל התשובות בעבר ובעתיד...

sagitlaleche

New member
שאיבת חלב ../images/Emo20.gif

שאיבת חלב הנה טכניקה נלמדת. שאיבה אקראית אינה פשוטה בכלל. מצב השאיבה לא מצביע על כמות החלב שיש לך להציע לבנך. את יכולה לשאוב חלב לפני ההנקה, תוך כדי ההנקה או בסיומה. אם תשאבי לפני ההנקה, שדייך יהיו מלאים חלב והחלב יזרום בקלות. כשהתינוק שלך יתחבר לשד כשירצה לינוק, החלב יזרום גם הוא בשפע. את יכולה לנסות לשאוב תוך כדי הנקה. זה לא תמיד עובד עם תינוקות גדולים שהרעש מפריע להם, אך תפוקת החלב גדולה בזמן זה. ניתן לשאוב בכל סיום של הנקה. החלב זורם לאט, אך זה אפשרי. לאט לאט, הגוף יתרגל שיש גירוי נוסף ויספק לך את החלב שאת צריכה לשאיבה. שאיבות בסוף הלילה, יש בהן יותר חלב עקב רמת הורמונים גבוהה. בנוסף, אם את שואבת בסוף ההנקה, אפשר לאמץ את טכניקה ה 7-5-3-1. לשאוב 7 דקות מכל שד, אחר כך 5 דקות מכל צד וכן הלאה. סך הכל מדובר בחצי שעה ונותן גירוי גדול לשד לייצור חלב. בהצלחה.

אלינה12

New member
שאיבת חלב

אם אני שואבכת ממש לפני הנקה, אז איזה כמות לשאוב? אני פוחדת שאני ארוקן את השד ולא ישאר לו כלום כשהוא יוכל. אז אני שואבת 60cc ונעצרת בזה, למרות שאני רואה שאני יכולה הרבה הרבה יותר (אני שואבת כ- 2-3 דקות בערך ואחרי זה נותנת לו לינוק). כי אחרי הנקה הכמות של החלב מאוד קטנה, כנראה הוא מרוקן את השד לגמרי. לשאוב בזמן הנקה אני לא יכולה, כי משאבה שלי ידנית (של מדלה) וצריך 2 ידיים בשביל זה. ושאלה נוספת. מה כמות המומלצת להקפאה? כך שאחר כך יהיה נוח להפשיר ולתת לו כשאני אחזור לעבודה?

sagitlaleche

New member

אלינה שלום. השד לעולם לא מתרוקן מחלב. תמיד יש עוד ועוד חלב. אמנם קשה יותר לשאוב חלב אחרי שהתינוק יונק, וקל יותר לפני שהוא יונק, אך השד לעולם לא מתרוקן. זו לא שקית חלב. זה בית חרושת לייצור חלב שהייצור נעשה על פי הביקוש. גם אם נראה לך שהתינוק מרוקן לגמרי את השד, כשהתינוק ירצה עוד, יהיה שם עוד. קסם כזה של הגוף. אם הכמות שאת שואבת מספיקה לך, ואת יכולה לשאוב במהלך היום כדי לקבל כמות גדולה לימים הבאים, אז זה מספיק. אם את צריכה יותר, שאבי יותר. מעבר לכל, 60CC של חלב אם במשאבה ידנית תוך 2-3 דקות זו כמות מכובדת מאוד!!! כדאי לאחסן חלב אם בכמויות קטנות בין 60 ל 100 סמ"ק. קל יותר להפשיר כמות כזו ואין כמעט צורך לזרוק חלב שחומם ולא נאכל. בהצלחה.

אלינה12

New member
שאיבת חלב

האם הבנתי אותך נכון שאני יכולה לשאוב עד הסוף, עד שאני רואה שזה לא שואב יותר ומייד אחרי זה לתת לבועז לינוק בלי לעשות הפסקה ויהיה לו מספיק? ושאלה נוספת. חלב ראשוני הוא יותר מימי. האם זה אומר שלשאוב אחרי שתינוק ינק יותר מומלץ מאשר לפני? האם אחרי אני אשאב את החלב ה"שמן" יותר?

sagitlaleche

New member

בהנקה, אין דבר כזה עד הסוף. תמיד יהיה עוד לתינוק שעוד רוצה לינוק עוד קצת. בשאיבה יכולה להיות תחושת "עד הסוף" כשבעצם הזרם איטי מאוד, אבל כל תינוק יוכל לקבל עוד חלב עד שישבע... שוב, לגבי חלב "שמן" ו"רזה". עם עליית תכולת השומן בחלב לקראת סוף ההנקה, קצב זרימת החלב איטי ולכן קשה יותר לשאוב. מכיוון שלא ניתן לשים את האצבע מתי מתחיל החלב ה"שמן" ומתי נגמר ה"רזה", גם כששואבים לפני ההנקה, יש חלב "שמן" וחלב "רזה". יש משניהם אם שואבים מספיק זמן.

למעלה