שאיבת חלב

שאיבת חלב

אני בטוחה שחלקכן עברו או עברות את הנושא הזה, אני שבוע ויום מהלידה וזקוקה לעזרתכן, שואבת מהיום הראשון בתדירות של 3-4 שעות. התחלתי בימים הראשונות עם טיפות בודדות, והגעתי למצב של 30 cc אבל ביומים האחרונים זה פחת ואני עומדת על 20 cc, זה לא מתגבר. התחלתי לקחת רב חלב אבל אין שיפור בנתיים. יש שיטות נוספות לזה? מה עוד אני יכולה לנסות חוץ מעיסוי השד?

כמה פעמים ביממה את שואבת?

איך את מנהלת את השאיבה? (כמה זמן? כמה פעמים מכל צד באותה שאיבה?) את אוכלת ומצליחה גם קצת לנוח?

טלי 220

New member
עצות

קודם דל- לנוח!!!!! אנחנו נוטות לשכוח את עצמנו, ומה לעשות שהגוף מרגיש את זה וזה קריטי לחלב, אז לנוח זה אומר עבודת קודש למען המותק.. דברשני- לאכול טוב, אני למשל גיליתי שעוף!! עושה לי חלב... דברשלישי- פשוט להמשיך עם כמה שיש, זה ישתפר!!! לשאוב כל 3-4 שעות זה מצויין. כמובן את שני הצדדים, אולי תנסי 5 דקות צד אחד ואז 5 את השני, ולחזור לראשון וחוזר חלילה פעמיים- שלוש.

מסכימה עם מה שייעצו לך כאן, ומוסיפה

חשוב (!) לשתות.
באיזה משאבה את משתמשת? יועצת ההנקה שייעצה לי (שמתמחה בפגים) המליצה על לקטינה של מדלה להגברת ייצור חלב. שאלתי לקטינה ל-4 חודשים, והיא עשתה פלאים ל"תנובה" שלי.
מומלץ גם לאחר סיום השאיבה להמשיך לשאוב עוד מס' דקות "על ריק" להגברת ייצור החלב.
אם התפוקה יורדת הייתי מעלה את תדירות השאיבות. אל תמתיני 4 שעות בין שאיבה לשאיבה. שעתיים וחצי - שלוש שעות, לא יותר. זה מחייב גם לקום בלילה....
יועצת ההנקה שייעצה לי המליצה על כדורי חילבה, 3 פעמים ביום 3 כדורים כל פעם (9 ביממה). לקחתי של אלטמן, הם מחוסרי טעם וריח. אצלי הייתה כעבור כ-20 שעות מהלקיחה, באופן חד משמעי, תגובה טובה ומשמעותית.
ואם את לא שואבת בו זמנית משני הצדדים, אז לאחר ששואבים מצד א', ועוברים לצד ב', אם תחזרי שוב לצד א', עשוי להיות חלב נוסף לשאיבה.
ממליצה על ליווי של יועצת הנקה. שיהיה לך ראש שקט שיש לך כתובת לשאלות, ושיש מי שמלווה אותך. יש לך המון דברים על הראש עכשיו, ולדעתי זה שווה את העלות הכרוכה בכך, כי לשאוב זאת תורה, וזה לא המהלך הטבעי שהגוף רגיל אליו, אז אם אפשר, כדאי מאוד להתייעץ עם אשת מקצוע שתדריך אותך איך לעשות את זה בצורה הטובה ביותר, ולשמור על היכולת המופלאה הזאת של הגוף. בהצלחה והרבה בריאות!

רגע, רגע, רגע, מוסיפה משהו

פתאום נזכרתי שאת עם תאומות. אם כך, על אחת כמה וכמה שכדאי לך לפנות ליועצת הנקה. אני רואה שאת מהצפון, הייתי מנסה ליצור קשר עם הדי הרפז, ולשאול אם היא מתמחה בפגים, ואם לא, לבקש ממנה המלצה אל מי ניתן לפנות.

מזל טוב

אני שאבתי לפגית שלי במשך שנה ו-4 חודשים (ועכשיו שואבת לקטנה שלי). אני יכולה להגיד שהכי חשוב זה שינה ואוכל. אני לא לקחתי תוספים אז לא יודעת להמליץ אבל תשאבי לסירוגין 3 דקות- 5 דק' - 7 דק'. ז"א, שאבי 3 דקות מצד ימין ואז משמאל, 5 דקות מימין ואז שמאל וכו'. זה מגרה את ייצור החלב. ודבר נוסף, נסי להיות רגועה (עד כמה שאפשר), חשבי על התינוקות (נשמע מוזר אבל קשור פסיכולוגית). בהצלחה! וגם אם קצת קשה את עושה דבר חשוב, עם הזמן זה משתפר

למעלה