שאיבת חלב

shlomka1

New member
שאיבת חלב

שלום רב שתי שאלות בנושא שאיבהת חלב: אני שואבת פעם ביום ומשתמש בחלב כשאני יוצאת למקומות בהם אל נוח לי להיניק, כלומר שיש לי צורך בכמות קטנה של חלב. א. אני שואבת כ-900 מ"ל) בכל פעם ומפסיקה כשמצטברת כמות החלב הנדרשת להאכלה בודדת. האם יש צורך להמשיך לשאוב כדי להגיע לחלב אחורי? ב. לפעמים אני שואבת פעמיים ביום ומצרפת את החלב ה"חדש" שנשאב לחלב שנשאב מוקדם יותר. האם זו בעיה? תודה רבה, שלומית

מינימי2

New member
שאיבה

א. אין צורך לשאוב עוד כדי להגיע ל'חלב אחורי'. כשאומרים 'חלב אחורי' מתכוונים לחלב עשיר בשומנים. בתחילת ההנקה החלב עשיר בסוכרים ובהדרגה הופך להיות עשיר בשומנים. אני מבינה שאת שואבת 90 מ"ל. האם את שואבת במקום הנקה או בין הנקות? אם במקום, רצוי להמשיך לשאוב ולרוקן את השד. ב. אפשר לצרף חלב חדש לחלב קודם אך ראשית יש להשוות טמפ' (כלומר, לקרר את החלב החדש בנפרד) ורק אז לערבב. גם אם לא נהגת כך עד עכשיו לא קרה שום אסון, הקפידי מעכשיו כדי לשמור על עמידות החלב. מספר הערות - *מומלץ להתחיל לשאוב רק לאחר 6 שבועות של הנקה *להשתמש בבקבוק בעל פטמה רחבה וזרימה איטית (כמו אוונט מס. 0 או 1) * מאוד רצוי שלא את תתני את הבקבוק כדי למנוע בעיות בעתיד * האם לא יותר נוח למצוא מקום שקט ולהניק בו? (תא הלבשה, ספסל צדדי, להתכסות בשמיכה, לשבת באוטו...) זה כמובן מאוד אישי, וכל אחת תנהג כפי שנוח לה.

לילית 25

New member
עוד שאלה בנושא שאיבה

אני מעוניינת להתחיל לשאוב. איך עושים זאת, האם שואבים רק מצד אחד או שעוברים מצד לצד? שאלה שנייה, האם זה יכול לגרום למצב שהילדה תעדיף בקבוק מציצי? (היא בת שלושה שבועות ואני רוצה לשאוב על מנת שבעלי יוכל לתת לה בלילה) ושאלה נוספת איך מאכסנים את החלב השאוב?

מינימי2

New member
שאיבה

בשלב כה מוקדם של ההנקה לא מומלץ לשאוב חלב, אלא אם קיימת בעיה כלשהיא אצל התינוק או אצל האם. מוטב להמתין עוד כ-3 שבועות שאז ייצור החלב שלך ייתאזן וההנקה תתבסס. בייחוד בשלב בו אתם נמצאים - השבוע השלישי להנקה אשר בו (פחות או יותר) מתרחשת קפיצת גדילה - לא כדאי להתערב במנגנון ע"י שאיבות ועדיף להניק בלבד בכל פעם שהתינוקת מראה סימני רעב (גם אם עברה רק חצי שעה מההנקה הקודמת). צריך לקחת בחשבון שמתן בקבוק, אפילו אחד, עלול לגרום לקשיים בהנקה. יש אמנם תינוקות שמשלבים בקבוק והנקה בלי בעיות מיוחדות אך יש גם אחרים העלולים לפתח העדפה לבקבוק על פני השד, בלבול פטמות וכתוצאה מכך יניקה פחות יעילה ועוד. כדי להקטין את הסיכון לבעיות סביב בקבוק עדיף לתת בקבוק כשאמא לא בסביבה, להשתמש בבקבוק בעל פטמה רחבה וזרימה איטית (אוונט 0). כשתתחילי לשאוב תוכלי לבחור בדרך המתאימה לך ביותר. ניתן לשאוב בשעה קבועה, בבוקר הכי קל כיון שייצור החלב גבוה בעקבות הפרשת פרולקטין בלילה. הגוף יתרגל לשחרר חלב למשאבה ויספק חלב לשאיבה הקבועה הזו. דרך אחרת - להניק מצד אחד ולשאוב במקביל מהצד השני כדי לנצל את רפלקס שחרור החלב שהתינוק מפעיל כשהוא מתחיל לינוק. מצרפת לך קישור המכיל מידע רב בנושא השאיבה ומידע נוסף בנושא אחסון חלב אם להלן טבלת ההנחיות לאחסון מתוך האתר של ללצ'ה זמן טמפרטורה (בצלזיוס) מקום האחסון 4-6 שעות °C25 בטמפרטורת החדר 10 שעות °C 19-°C 22 בטמפרטורת החדר 8 ימים °C 0-°C 4 במקרר שבועיים טמפרטורה משתנה בתא הקפאה בתוך מקרר 3-4 חודשים טמפרטורה משתנה בתא הקפאה עם דלת נפרדת 6 חודשים או יותר °C 19- במקפיא (מכשיר נפרד)

שאיבה

אחרי התשובה המצוינת והמפורטת של מינימי2, רציתי רק להוסיף ולומר, שאמהות רבות מוצאות שהן שואבות כדי לישון בלילה, ולכאורה כדי לקבל עזרה מבן הזוג, אבל הגוף ממשיך כמובן בייצור החלב והן קמות מתוך הרגשה ש"חייבים לשאוב כי השדיים כבדים ומלאים..." אז לפעמים פשוט נוח יותר להניק, ולחזור מהר מהר לישון...! מה גם שהפרשת הפרולקטין (ההורמון האחראי על ייצור החלב), מופרש בשיאו בשעות הלילה ולכן רצוי לא לדלג על הנקות בשעות הלילה. בהצלחה!.

מינימי2

New member
../images/Emo45.gifונקודה נוספת

עם תחילת ההנקה ה'הלם' שאנחנו נכנסות אליו בעקבות הפגיעה בשנת הלילה הוא מציק ומטריד. עם הזמן יש הסתגלות מסויימת, התכווננות של הגוף (פיזית ומנטאלית) להתעוררויות המרובות האלו, ולמרות שקשה להאמין, זה נעשה מעט קל יותר. יש דרכים להקל על הנקות הלילה המתישות - -בעלך יכול להיות זה שקם ומביא את התינוקת אלייך להנקה, להחליף טיטול... - את יכולה להניק אותה בשכיבה ולנמנם תוך כדי (תוך שמירה על כללי בטיחות מתאימים) - לכי לישון מוקדם, נוחי עם התינוקת במשך היום... כך שבלילה תהיי פחות עייפה ויהיה לך קל יותר לתפקד. זכרי שכל הקשיים זמניים ואנחנו חזקות

למעלה