שאיבת חלב יעילה

syona

New member
שאיבת חלב יעילה

רציתי לשאול בקשר לשאיבת חלב (במשאבה של מדלה): 1. בתי לא יונקת ביעילות כך שכנראה היא מוציאה רק חלב קדמי ולכן לא עולה במשקל כצפוי. התחלתי לשאוב לה חלב ורציתי לשאול האם בשאיבה החשמלית אני יכולה להיות בטוחה שאני מוציאה גם מספיק חלב אחורי או איך אפשר להגביר את הוצאת החלב האחורי (למשל ע"י לחיצה נוספת על השד???) 2. בהעדר מספיק חלב שאוב אם אני מוסיפה לה מטרנה, האם המטרנה מתעכלת יותר לאט מהחלב כך שהיא תרצה לאכול פחות ארוחות??? 3. כיצד ניתן לאכסן את החלב השאוב במקרר ובפריזר ללא צורך בהמוני בקבוקים כך שכל בקבוק יכיל ארוחה, אלא דרך יעילה יותר לאגירה של כמויות???

שאיבה

1) אם רוצים להגביר בצורה הכי פשוטה את כמות החלב האחורי, הפתרון הוא להגביר הנקות ו/או שאיבות. זאת מכיוון שככל שהשד ריק יותר החלב שיוצא הוא יותר עשיר בשומן. ככל שהשד מלא יותר, יש יותר חלב קידמי. זה רעיון טוב לנסות לתת "תוספת" של חלב אחורי על-ידי לחיצה על השד. ממליצים להתחיל בלחיצות ברגע שהתינוקת מאיטה את קצב ההנקה. תופסים את השד קרוב לחזה, כלומר רחוק מאיזור הפיטמה. את עושה לחיצה עם 4 אצבעות למטה ואגודל למעלה. הלחיצה יוצרת לחץ חיובי, ומזרימה עוד חלב, ותוכלי לראות אותה לוגמת יותר מהר. על תעזבי את הלחץ עד שאת רואה שהיא מפסיקה שוב לינוק. תעזבי, ולחצי שוב במקום אחר. וכן הלאה עד שהיא לא רוצה יותר. 2)התמ"ל אכן מתעכל יותר לאט מחלב אם. אם התינוקת שביעה מהת"מל ומפספסת הנקות, כדאי לשאוב. אפשר לנסות לתת בהדרגה כל פעם קצת פחות תמ"ל בבקבוק. 3) אפשר לאחסן במקרר את כל השאיבות של אותו יום באותו בקבוק. כל פעם תוציאי לבקבוק אחר את הכמות שאת צריכה. בהקפאה עדיף בכל זאת לאחסן במנות קטנות, כי לאחר ההפשרה ניתן להשתמש בחלב רק ל24 שעות, וחבל לבזבז. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

syona

New member
הבהרה נוספת בקשר לשאיבה

תודה על התשובה המהירה. האם הבנתי אותך נכון? אם אני שואבת למשל 10 דקות ומרגישה שהשד ריק יותר אז כדאי להמשיך ולשאוב ממנו ואז יצא משם יותר חלב אחורי??? בכלל כמה זמן כדאי לשאוב מבחינת יעילות - עד שאני רואה שלא יוצא עוד כלום? שהרי במהלך השאיבה רואים שמטפטף, אח"כ משפרץ וחוזר חלילה?!

שאיבה

באופן כללי ממליצים על שאיבה של 15 דקות מכל שד. אפשר לחלק את זה בשביל הגברת יעילות: 7 דקות מכל צד, ואז 5 דקות מכל צד ואז 3 דקות מכל צד. אבל, כמו שאמרנו, הכי יעל זה שאיבות מרובות, גם אם הם קצרות יותר מ15 דקות. כלומר, אם את יכולה לשאוב כל שעתיים, זה יותר טוב מכל 3-4 שעות. אם אין לך הרבה זמן, עדיף שאיבה של 5 דקות מאשר כלום. את יכולה לשאוב גם אם לא יוצא כלום, אבל לא כדאי מעל 15 דקות, כי מפחדים שזה עלול להזיק לשד (בניגוד להנקה, שבו אין הגבלת זמן). אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה