שאיבת ביציות

tatarata

New member
שאיבת ביציות

שלום בנות, אשמח לקבל הסבר על התהליך שאיבת ביציות? האם מדובר בניתוח קשה אם ישאבו ממני ביציות? האם יש צורך בטיפול הורמונאלי? השלכות ועועד

אני מניחה כי את רוצה לתרום ביציות

קודם כל, כל הכבוד לך על הרצון לתת ולעזור לאישה אחרת, זה לא מובן מאליו.
לגבי הטיפול, כדי שיהיו לך הרבה ביציות לשאיבה את תקבלי הורמונים (זריקות אותן תזריקי לבטן כל ערב) אשר גורמים לגירוי השחלות. שאיבת ביציות אינה ניתוח. כדי לשאוב ביציות מהשחלה הרופא מכניס מטמר US שמחוברת אליו מחט ובעזרת הUS הוא רואה במסך את הזקיקים ושואב את תוכנם בעזרת המחט. הוא עובר זקיק זקיק. הכאב הוא בדקירה של המחט זה כאב כמו של בדיקת דם. אני בעברי שאבתי ביציות ללא הרדמה. אבל רוב הנשים במיוחד אלה שיש להם הרבה ביציות, ולכן גם יהיו יותר דקירות, עושות זאת בהרדמה מלאה אבל ל10 דקות. אחרי כמה שעות משתחררים הביתה.

אם המטרה היא לתרום ביציות

אז כן, צריך להזריק הורמונים אחרת יהיה רק זקיק אחד (אולי שניים במקרה הטוב) בשחלות וכדי להגדיל את הסיכוי להריון יש צורך במספר ביציות. מה גם שמקבלים תשלום על כך.
לגבי סרטן השד, זה מורכב מאוד. יש מחקרים שהצביעו על האפשרות שזריקות אלו (שמעלות את רמת האסטרוגן בגוף) עלולות להעלות את הסיכון לסרטן השד אך הדעות בנושא חלוקות.
יש מחקרים שמראים כי טיפול הורמונלי, לטווח ארוך, שמשלב אסטרוגן ופרוגסטרון מעלה את הסיכוי לסרטן השד.
ויש את אלה שטוענים שאם אין משהו כרגע בגוף שמתפתח אז אין סיכון כלל, ושהחשש שאם יש משהו קטן שההורמונים יגרמו לו לגדילה מואצת והתפתחות תאים סרטניים, וזו הסיבה שעושים בדיקת פאפ , כירורג שד וממוגרפיה לפני טיפולים.
כך שבמקרה שלך הסיכון פוחת כי לא תקבלי פרוגסטרון (את לא מחזירה את העוברים אליך), וזה גם לא טיפול לטווח ארוך אלא טיפול חד פעמי לחודש אחד.
אפשר להגיד שלנו, הנתרמות, הסיכון גדול יותר מהתורמות.

אני פתאום שמתי לב שבכרטיס שלך מצויין שאת בת 35

אם זה אכן גילך, שימי לב שתורמת ביציות יכולה להיות מגיל 21-35 ומאחר והתהליך הבירוקרטי ארוך עד שמגיעים לשאיבה, יש מצב שלא תוכלי לתרום.

למעלה