שאיבות

אגעאצ

New member
שאיבות

שלום,
אשמח לעצתכן -
הקטנה שלי בת 5 חודשים, יונקת + טעימות פה ושם.
יש לי משאבה ששאלתי מיד שרה (הכחולה, של ספקטרה נראה לי), שעד לא מזמן עשתה את העבודה יחסית טוב (עדיין הכמויות נראות לי קטנות יותר מאשר בהנקה, אבל נראה לי טבעי). לאחרונה אני מתקשה לשאוב. בהתחלה יוצאת כמות יפה, אבל פתאום מפסיק לצאת במשאבה (ולפעמים כואב), וכשאני סוחטת יוצא מלא.
יש לכן ניסיון עם המשאבה הזאת? אולי המלצות על משאבות אחרות? לצורך העניין אני לא שואבת המון - פעם-פעמיים ביום. אתקשר אליהם כדי לבקש להחליף את המכונה, אבל במקביל אשמח לקרוא מהידע שלכן.

רlנית

New member
אם זו ספקטרה 2 זו משאבה מצוינת מהנסיון שלי

לפי מה שאת מתארת המשאבה נראית לי תקינה אחרת מההתחלה לא היתה שואבת (הכוונה שלא היתה "מתעייפת" באמצע שאיבה) אלא אם את ממש מרגישה שהמנוע נחלש או משהו כזה.
שאיבה מושפעת ממצבים פסיכולוגיים וגם פיזיים כמו עייפות, מחלה, מחזור וכו'. גם שעות לא קבועות או שאיבות בין הנקות כשאת מניקה מלא, יכולות להיות בעייתיות. השאיבות הכי מוצלחות שלי היו בעבודה בשעות קבועות במקום הנקה, וגם אז היו תקופות שבקושי יצא לי חלב והיו תקופות שיצא הרבה.
נסי לשאוב יותר בשעות הבוקר ולא ממש אחרי הנקה.
וחוץ מזה לא הייתי שואבת הרבה בשלב הזה שאת עדיין בבית, אלא אם צריך להשאיר אותה עם מישהו אחר. פעם פעמיים ביום באופן קבוע נשמע לי די הרבה.

אגעאצ

New member
היי, תודה על התגובה

בעיקרון את צודקת לגבי המצבים השונים, אבל איך זה שבלחיצה עדיין יוצא, ובמשאבה לא יוצא?
לגבי מס' השאיבות- אני שואבת פעם אחת בערב כדי להמשיך את הסטוק שבמקפיא, ועוד פעם זה כשאני לא בבית (עבודה או סידורים) והיא אוכלת בבקבוק. בקרוב היא תתחיל לבסס ארוחות מוצקים ואז לא אצטרך את השאיבות של הבוקר.

רlנית

New member
אין לי תשובה טובה לזה, למעט העניין הפסיכולוגי.

אני עדיין הייתי מנסה לצמצם שאיבות, אין באמת צורך ליצור סטוק גדול אם כשתחזרי לעבודה תהיה לך אפשרות לשאוב שם.
אולי תנסי לשאול משאבה אחרת מחברה, ולנסות לראות אם יש הבדל.

אני הייתי מרוצה מהספקטרה

גם לי היו הפסקות בזרימת החלב כששאבתי. את צריכה להמשיך לשאוב על ריק. לא פעם שאבתי אפילו 10 דקות ולא קרה כלום ואחר כך הזרימה התחדשה יפה. אם בכל זאת את חושבת שיש בעיה אז תוסיפי כדורי חילבה או מאמי מילק.בטיפות. חשוב גם לשתות הרבה. שימי לידך קנקן מים ותשתי גם אם את לא צמאה.

אגעאצ

New member
אבל אני לא יכולה לשאוב על ריק

זה מכאיב לי...
לא מרגישה שבאופן כללי יש לי מעט חלב, ושוב, גם כשזה מפסיק בשאיבה- בלחיצה עוד משפריץ..

אני שואבת איתה כבר שנה, ולפני חודש התחילו בעיות בשאיבה

הרגשתי שהיא לא שואבת כמו קודם, שואבת חלש יותר. אז החלפתי את הגומי הקטן שדרכו החלב מטפטף לבקבוק ( היה גומי ספייר בתוך הערכה כשהשארתי את המשאבה), והכל הסתדר

למעלה