שאיבות מתסכלות...

ליאתבר

New member
שאיבות מתסכלות...

הי... 2 שאלות: 1. השאלה החשובה: יש לי תינוק בן 3.5 חודשים והוא יונק מלא (לפעמים מקבל חלב שאוב בבקבוק ופעמים ספורות בלבד קיבל תחליף). בעיקר לאחרונה (למרות שזה תמיד היה בעייתי) אני לא מצליחה לשאוב כמויות סבירות. אני שואבת במשך יותר מ 20 דקות כמויות מצחיקות של 20 מ"ל. אני יודעת שזה בעייתי כי אני בעצם שואבת בין ארוחות (כי הוא יקבל את החלב השאוב כשאני לא אהיה איתו...), אבל גם כשאני מנסה לשאוב בבוקר למשל, שעתיים לאחר ההנקה של הבוקר איני מצליחה לשאוב כמות של ארוחה (אפילו לא חצי ארוחה. בעצם גם לא רבע). אני לא מאמינה שיש לי בעייה של חוסר חלב כי התינוק יונק יפה ועלוה במשקל, ואף פעם אינו מסיים את ההנקות רעב. יש לי משאבה מיני אלקטרית של מדלה (בת 10 שנים אבל כן נראה שהיא עובדת יפה). המצב מאד מתסכל... האם יש לי מה לעשות? 2. האם ניתן לערבב חלב שהוקפא לפני חודש (לאחר שהופשר כמובן), עם חלב שאוב שהיה במקרר כמה שעות? תודה!!!!

Revili

New member
להחליף משאבה

מיני אלקטריק של מדלה אינה חיה 10 שנים ובטח לא בשאיבות יומיומיות. את יכולה ליצור קשר עם היבואן ולבדוק אם יש אפשרות לחדש אותה...אך אם את שואבת על בסיס קבוע, את צריכה משאבה חזקה יותר. מיני אלקטריק מתאימה לשאיבות מדי פעם... לאחר שתחליפי משאבה, אני בטוחה שכמויות החלב יעלו פלאים. לגבי השאלה השניה...לא כדאי לערבב חלב משאיבות כלכך רחוקות אחת מהשניה ולמה בעצם לערבב? אם את זקוקה לשתי המנות תני את שתיהן זו אחר זו. חבל שתאלצי לזרוק את המנה כולה במידה ותערבבי כי חלב שהוקפא והופשר לא ניתן לשמור ואילו חלב טרי שהיה כמה שעות במקרר יכול להשמר עוד מספר ימים או לעבור להקפאה.

ליאתבר

New member
מיני אלקטרית

לגבי המשאבה- אני ממש לא שואבת על בסיס יומיומי- אלא בערך פעם בשבוע (גם לא נעשה בה שימוש רציף של 10 שנים כמובן). את עדיין חושבת שיש צורך להחליף משאבה? לגבי הערבוב- 1. שאיבות בהפרשים של שעות אפשר לערבב? 2. לא כדאי לערבב חלב שהפושר מהמקפיא עם חלב טרי ששהה במקרר רק בגלל העניין של ה"בזבוז", או שזה קשור לאיכות ורמת החלב? לגבי הבזבוז אני בטוחה שלא יתבזבז כי מדובר בשתי מנות מאד קטנות, שגם ככה לא תספקנה לארוחה שלמה (2 מנות של 50). תודה!!

Revili

New member
מה שברור...

שיש צורך לקחת את המשאבה לבדיקה אצל החברה. לאיכות המשאבה, לגיל שלה ולואקום שהיא יוצרת יש קשר ישיר לתפוקה שלה. אחרי 10 שנים, ברור שלא בשימשו רציף, יש בלאי של חלקים מסויימים ודווקא אלה שחיוניים ליצירת הואקום. אם אחרי שיפוץ/החלפת חלקים המשאבה תענה על דרישותייך, אז כמובן שאין צורך להחליפה. ניתן לאחד חלב שאוב משאיבות שונות, רצוי בטווח של עד 24 שעות ולאחר השוואת טמפרטורות לא רואה בעיה לתת את שתי המנות מעורבבות, אך גם לא רואה בעיה לתת 50 מ"ל בבקבוק אחד ולאחריו מיד עוד 50 בבקבוק שני. החלב הטרי איכותי יותר ואותו הייתי נותנת ראשון, את החלב המופשר נותנת שני ואם נשאר עודף - זורקת.

ליאתבר

New member
איחוד שאיבות

רק כדי להרגיע את המצפון: בעבר איחדתי חלב שאוב שהופשר מהמקפיא עם חלב טרי שנשאב והיה במקרר. זאת הייתה טעות נוראית???

Revili

New member
לא טעות...

כל עוד לא שמרת מעבר לשלוש-ארבע שעות, חלב שנותר לאחר שנאכל רק בחלקו

ליאתבר

New member
עוד שאלה באותו עניין...

אם אני לא מאחדת את החלב השאוב (כי הוא מתקופות שונות, הופשר לאחר שהוקפא), האם ניתן לתת באותו בקבוק מנה אחר מנה מבלי להרתיח ומבלי לשטוף? יש לי פשוט מספר מנות קפואות קטנות, ואני מנסה להבין איך אפשא לתת לו אותן מבלי לשגע אותו.... תודה..

למעלה