שאיבה

lisraeli

New member
שאיבה

היי, השבוע חזרתי לעבודה אחרי 4 חודשים והתחלתי לשאוב. אני מקווה להמשיך עם פעמיים. עושה רושם שהוא לא צריך יותר כרגע. הוא לא אכלן גדון בבקרים..
מה שקורה הוא שעיקר המנה (150) יוצאת משד אחד ופחות משליש מזה יוצאת מהשד האחר. אני לא יודעת אם צריך לנסות ולהתעקש להוציא. המעניין הוא שנראה לי שזה דווקא השד המועדף על לירי... האם זה בסדר? איך כדאי להמשיך? תודה רבה, ליאת

lisraeli

New member
תוספת ...

האם אפשר להוציא מהמקרר בקבוק לחמם או להפשיר קצת והחזיר למקרר אם נשאר, או צריך לחלק למנות קטנות יותר? שוב תודה ליאת

1טלטלים

New member
תשובה לתוספת

אפשר, בתנאי שתינוק לא נגע בבקבוק (לא שתה ממנו),עדיף להשתמש בחלב שכבר חומם עד לארוחה הבאה (עד כמה שעות) ,אין לחמם אותו שנית וכמובן להחזיק בקירור.אם תינוק שתה מבקבוק ,ניתן להשתמש בחלב תוך שעה ,אח"כ לשפוך. בשני המקרים אין לחמם חלב שנית. כפי שציינת,עדיף לחלק מנות לשניים (שני בקבוקים נפרדים) ואם יש צורך (תינוק רוצה תוספת) להגיש לו את השני. חבל על הבזבוז ,זה מיותר ... באופן עקרוני,חלב שהופשר יש להשתמש בו תוך 24 שעות מרגע הפשרה,לאחסן בקירור,כמובן. מקווה שהובנתי,אם לא תשאלי שוב...

1טלטלים

New member
שאיבה

ליאת היי, קודם,המון הצלחה בהמשך. כמה דברים:זה תקין,תמיד יש שד שיותר דומיננטי באספקה.את יכולה להמשיך ולתת אקסטרה לשד הפחות מניב (להוסיף שאיבה,לתת גיורי נוסף לכמה דקות גם אם לא יוצא כלום,לשאוב על ריק).תעדכני ,האם חל שיפור. כמה שאלות:באיזו משאבה את משתמשת? לכמה שעות ביום את נעדרת? אשמח לעזור לך,

lisraeli

New member
תשובה

תודה רבה. אני משתמשת במששאבת מדלה מיני חשמלית. בילדה הראשונה השתמשתי איתה ואני זוכרת שגם היו הבדלים אם כי לא בצורה כזו משמעותית. אני נעדרת ל8-9 שעות בערך. ובינתיים שואבת פעמיים 10:30 ו- 14:00 בינתיים זה נראה מספיק הוא בן 4 וחצי חודשים. ליאת

1טלטלים

New member
ממשיכה לשאול

תודה על התגובה. אישית הייתי מוסיפה עוד שאיבה במהלך 8-9 שעות העדרות (כמובן אם זה אפשרי),עובר פרק זמן די גדול בין שאיבה ראשונה לשניה,אך זה כמובן דעתי,אם אתם מסתדרים ,יופי,רק שימי לב שאין שינוי באספקת החלב ,תינוק שלך ממשיך לעלות באופן תקין במשקל (למרות שבגיל של 4 חוד' יש האטה מסומית אצל הינוקים,אך בכל זאת יש דפוב עליה תקין,הוא מתנהג רגיל ומתפתח טוב ,כך תדעי שחלב מספק את כל הצרכים שלו). ספרי קצת על מיני אלקטריק,כמה זמן שאבת איתה בפעם ראשונה ,האם חשת שהייתה בעיה כלשהי באספקת החלב ,איך היו כמויות ...מידי אישי (וגם מניסיון) משאבה זו מתאימה לאמהות השואבות באופן אקראי ,מזדמן ,לא מתאימה כל כך לאמהות אשר שואבות לאורך זמן,כמה פעמים ביום ,מנוע די לחש ,לפי מה שזכור לי יש לה 100 שעות עבודה... אך,שוב ,אם את מסתדרת איתה והכל הולך טוב ,תמשיכי כך ,תעקבי אחרי אספקת החלב וכיו"ב... אשמח לתגובה,

lisraeli

New member
תגובה

נראה לי שאני מסתדרת איתה. לוקח לי בערך 20 דקות כל פעם. בפעם הראשונה שאבתי איתה כמה חודשים. לא היתה לי בעיה של כמויות. היה יוצא בערך 140-150. אבל הייתי שואבת פעם ביום בלבד, בשעה קבועה. אני מנסה לעורר קצת את השד החלש. גם לתת לתינוק לינוק יותר ממנו... אני אנסה בהמלצתך להוסיף שאיבה. אני מקווה שזה לא יתיש אותי יותר מדי. גם ככה אני מרגישה עייפה אח"כ. אשמח לתגובתך, ליאת

1טלטלים

New member
מעניין...

מכירה המון אמהות (כולל עצמי) שאחרי כמה חודשי שאיבה משאבה פשוט אבדה מחוזקה,המנוע נחלש,בעיות ווקאום...שמחתי לשמוע שהולך לך בשאיבות (טפו טפו טפו),הוספת שאיבה נוספת,זה רק לפי דעתי ,אם נראה לך שהיא מיותרת לחלוטין ואינך זקוקה לה מבחינת כמויות ואספקה ,שהיא תשאר בגדר של הצעה ...הכוונה שלי היא לא להתיש אותך אלא לעודד ולשמור על אמא וגם על ההנקה. עייפות? שמרי על עצמך,השתדלי לאכול ולשתות ולא להזניח את עצמך... תעדכני בהקדם,נשמח לשמוע איך הולך

lisraeli

New member
טלטלים תודה על התגובה

יש לך המלצה על משאבה טובה אחרת. האם הזמן הוא סביר (20 דקות)?

1טלטלים

New member
המלצות...

20 דק' ,בהחלט סביר ...נראה לך שאת מתאמצת מדי בשאיבה(הכוונה למשאבה)?בפעם קודמת ששאבת איתה (תינוק ראשון),לקח לך אותו זמן שאיבה,נראה לך שיש שוני ... המלצות: לאחרונה ,שמעתי על המלצות על משאבה בשם ספקטרה 2 (נסי לראות כאן בפורום,נדמה שאחת האמהות שואבת איתה ומצליחה יפה מאוד!).מצרפת פרטים. גם פה מוכרים,משכירים משאבות חלב.

lisraeli

New member
אותו הדבר...

לוקח לי אותו הזמן. רק שוב השד השמאלי, אני מקווה שזה ישתפר, זה די מטריד אותי. תודה על הלינקים אני אבדוק. ליאת

1טלטלים

New member
../images/Emo24.gifאין בעד מה ,יקירה

תעדכני בהקדם. אם את ממש מודאגת ,ממליצה לשוחח עם יועצת הנקה מוסמכת!

למעלה