שאיבה

hadasnis

New member
שאיבה

שלום, בתי בת שבועיים וחצי יונקת. היא עלתה במשקל רק 140 גרם בשבוע.ביומיים האחרונים יונקת כל שעה שעתיים. ניסיתי לשאוב אחרי שעה כדי לראות אם יש לי בכלל חלב, והצלחתי לשאוב רק 30cc משני השדיים. האם זה אומר שאין לי מספיק חלב? והאם כדאי לתת תחליף בנוסף להנקה? (אני צריכה לשקול אותה בעוד שבוע- האם לחכות עד השקילה? כשהיא יונקת היא עצבנית- מושכת את הפיטמה ועושה פרצוף של רצון לבכות. תודה, הדס

טינ

New member
שאיבה

שלום ומזל טוב! אם אני זוכרת נכון עליה של 140 גרם בשבוע זה לא רע, אבל אולי אני לא זוכרת... בכל מקרה בסביבות גיל שלושה שבועות יש "קפיצת גדילה".זהו זמן בו התינוקת זקוקה להגברת כמות החלב ויונקת יותר כדי לאותת לגופך לייצר יותר חלב עבורה. אם את רוצה להמשיך להניק פשוט כדאי להיענות לה ולהניק לפי דרישתה, זה צפוי להסתדר בקרוב. לגבי שאלת השאיבה: אין להסיק משאיבה בודדת על כמות החלב שיש לך (בטח שלא משאיבה ראשונה). הגירוי הניתן ע"י המשאבה שונה מהגירוי שנותנת התינוקת לייצור וזרימת החלב. שאיבה היא דבר שיש לתרגל גם בשבילך (מיומנות) וגם בשביל הגוף שלך. ולגבי השקילה- אם הילדה רגועה בסך הכל ואין בכי בלתי פוסק (אולי סימן לרעב) ויונקת וממשיכה לייצר 6-7 חיתולים רטובים ביממה, אני הייתי מחכה למועד השקילה. מקווה שעזרתי, בהצלחה.

אמאגלית

New member
שאיבה

כמה שאלות: מה משקל הלידה, משקל שחרור מבית החולים, משקל כעת? חשוב להקפיד לראות 6-7 חיתולים רטובים ביום. כמו שכתבו לך יתכן שאתן בקפיצת גדילה, וחשוב מאוד להקפיד להניק לעיתים תכופות כדי שהגוף יגביר את כמויות החלב. חשוב וא גם שבכל הנקה תציעי לה גם את השד השני. אם היא נרדמת תחליפי לה טיטול ואז תציעי את השד השני. קפיצות גדילה צפויות לך בגיל 3 שבועות, 4 שבועות, 6 שבועות ו-3 חודשים. שאיבה בשלב זה מאוד קשה, ו-30 CC זה יפה. בשד יש לך יותר חלב משאת מצליחה לשאוב. אני לא הייתי מתפתה לתת תחליף, כי אין צורך לדעתי, ודבר שני זה מעין גלגל שיביא להפסקת ההנקה, הגוף לא ייצר מספיק חלב ואת תתפתי לעוד תחליף. אם את רוצה לעקוב יותר על המשקל אז תגיעי לטיפת חלב לעיתים יותר תכופות ואז תראי מה קורה. אני מציעה לך להגיע למפגשי ללצ'ה באזור מגורייך, אני חושבת שזה יכול להיות טוב עבורך, ולענות לך על שאלות רבות - מצ" רשימת הקבוצות בארץ

hadasnis

New member
תגובה לאמאגלית

תודה. משקל הלידה 3175 משקל שחרור 3080 משקל כעת 3540.

אמאגלית

New member
ממש נהדר

היא ממש לא ירדה הרבה בבית החולים, ומאז השחרור עלתה תוך כשבועיים כמעט חצי קילו (לבת שלי זה לקח חודש שלם), זה ממש נהדר. אני מבינה שבשבוע האחרון היא עלתה 140 ג', האם את מבצעת את כל השקילות על אותו משקל? אם לא אז תקפידי בטיפת חלב לשקול על אותו משקל, כי יש הבדל בינהם ובמשקלים הללו זה משמעותי. שוב אני לא רואה סיבה להוסיף תחליף מכל הנימוקים שרשמתי לך. זה באמת קשה בהתחלה להניק כשלא יודעים כמה התינוק יונק, אבל בתטחי בבת שלך שהיא יודעת מה טוב עבורה, וכנראה שההנקה בסדר כי מאז הלידה היא עלתה יפה במשקל. כדי שאת תהיי יותר רגועה אני מציעה לך להגיע לטיפת חלב לעיתים תכופות יותר, וכמו שכתבתי לך להגיע לקבוצת ללצ'ה באזורך - מה דעתך? כדי

למעלה