שאיבה

yael3333

New member
שאיבה

ברצוני להכין מלאי חלב לחודשים הבאים (חלב קפוא ניתן לשימוש עד 3 חודשים?) איך אדע איזו כמות עלי לשאוב כך שתספיק לארוחה? אני הרי לא יודעת מה יהיה המשקל, מה גם שכעת אני שואבת כ- 15 מ"ל יותר ממה שצריך עפ"י הנוסחה, והיא עדיין לא נראת מרוצה מהכמות?!

YOU should pump after the morning

feeds with a good pump. PUmp the first side until the flow stops, then pump the second side. Repeat several times until you get as much as you can. Freeze in amounts of 60 cc in each container. when the time comes, you will know according to the baby's weight how much she will need, and will defrost the proper amount. Dont' forget that you will also be pumping at work, and what you pump then will be the meals for the next day, and you won't have to freeze them!! Defrost one hour before use, and heat in a bowl of warm water, NEVER IN THE MICROWAVE!!​

justmom

New member
תרגום: שאבי אחרי הנקת הבוקר

והעזרי במשאבה טובה. שאבי מהצד הראשון עד שהזרימה פוסקת, ואחר כך שאבי מהצד השני. חזרי על כך פעמים אחדות עד שתוציאי חלב רב ככל הניתן. הקפיאי בכמויות של 60 מ"ל בכל מיכל. בבוא הזמן תדעי לפי משקלה של התינוקת לכמה חלב היא זקוקה, ותפשירי את הכמות המתאימה. אל תשכחי שאת תשאבי גם בעבודה, ומה שתשאבי יהיה הארוחה ליום המחרת, כך שלא תצטרכי להקפיא זאת! הפשירי שעה אחת לפני השימוש וחממי בקערית מים חמימים, לעולם לא במיקרוגל!

yael3333

New member
שאלה בנוגע להפשרה

במאמר שאסתר הפנתה רשום כי יש להפשיר החלב כ- 4 שעות לפני השימוש במקרר ורק אז להעזר במים חמים. השאלה האם חשוב להפשיר במקרר ולא בטמפ' החדר. הדבר יוצר בעיה- אם אני מעוניינת לקחת עימי בקבוק שאוב ולהשתמש בו כעבור מס' שעות, חשבתי שניתן להשתמש בחלב קפוא, שיפשיר בצורה איטית יותר ויאפשר לי להשתמש בו כעבור מספר גדול יותר של שעות. האם בכך החלב עשוי להתקלקל? ושאלה נוספת- כייצד ניתן לשאוב בעבודה ולקחת החלב הביתה בלי שיתקלקל?? כאשר משך הנסיעה הביתה הוא כשעה (נאמר ביום חם)? והאם לאחר פרק זמן של שעה- שעתיים אלו יהיה ניתן להקפיא החלב?

soc

New member
אסתר...תשובה?!../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif תודה../images/Emo13.gif

There are several approaches

IN general it is best to defrost the milk as quickly as possible, i.e. not to leave it in the fridge overnight to defrost. YOu can use a sedanit with ice packs to bring milk home if you are worried about the heat. If you have air-conditioning in the car, then you don't need the sedanit and ice. Breast milk does not spoil so fast!! You can freeze milk that has been out up to 24 hours.​

justmom

New member
תרגום: יש כמה גישות

ככלל מוטב להפשיר חלב מהר ככל האפשר, כלומר, לא להשאיר אותו להפשיר במשך לילה במקרר. את יכולה להשתמש בצידנית עם קרחומים להביא חלב הביתה אם את חוששת מהחום. אם המכונית שלך מממוזגת, אינך צריכה את הצידנית והקרחומים. חלב אם אינו מתקלקל כל-כך מהר! את יכולה להקפיא חלב שעמד בחוץ למשך עד 24 שעות.

yael3333

New member
האם ניתן להפשיר חלב בטמפ'

החדר ולא במקרר או באמצעות מים חמים?

לאה_מ

New member
תרגום: עדיף להפשיר

בטמפרטורת החדר או במים חמימים, ולא במקרר.

למעלה