שאיבה

נטל

New member
שאיבה../images/Emo141.gif

לילה טוב לכולן.... מחר סוף סוף לאחר חודש מתסכל ומעצבן יש לי שאיבת בציות פעם ראשונה IVF - לאחר כל הזריקות שיש בעולם מנוגון, גסטון, כוריגון, דקאפפטיל, דיפרלין... שאלתי היא כזו: האם יש תופעות לוואי לאחר שאיבת הביציות? ואם כן מה ממולץ לעשות לקחת לאחר השאיבה (אם יש לכם טיפים - מנסיון להרגעה אם יש כאבים אם בכלל). ומתי מתבצע החזרת העוברים? כמה ימים לאחר שאיבתם? תחזיקו לי אצבעות - הלוואי וזה יצליח ואני לא אצטרך לעבור שוב את החודש המתסכל הזה. אני מאחלת לכולן מכל הלב שהסיוט של כולנו יסתיים כבר - אני קוראת בשקיקה אפילו כמה פעמים את ההודעות של כולן והלוואי וכולן יודיעו שהן בהריון. לילה טוב ותודה שקראתם את הודעתי זו... נטלי

הרמוניה

New member
היי נטלי

אין לי כל כך עיצות לגבי שאיבה-אני בהתחלת הivf הראשון שלי אבל שולחת הרבה איחלי הצלחה הרמוניה

עוד לא עליתי כיתה - לכן לא יודעת...

אבל מאחלת לך מכל ה-
שזו תהייה הפעם האחרונה.... המון המון
ד.

תשובות בנושא שאיבות

מהסוף להתחלה החזרת העוברים מתקיימת יומיים או שלושה לאחר השאיבה (לרוב - ישנה גם גישה להחזיר ביום החמישי או השישי) כאשר העוברים בגודל 4 או 8 תאים בהתאמה. ההחלטה תלוייה בכמות ההפריות מחד ומהיום בו בוצעה השאיבה (ברוב בתי החולים אין החזרות ביום שבת...) מאידך לגבי תופעות לוואי לשאיבה עצמה יכולה להיות תופעת לוואי של רגישות מאחר ואת הביציות שואבים על ידי דקית השחלות מתוך הנרתיק ופציעה זו יכולה להזדהם קלות כמו כל פציעה לעובדה שניתן כוריגון לפני השאיבה בלווית ריבוי ביציות יש השלכה בעייתית וצריך להיות מודעים לה - וזאת התופעה שנקראת היפרסטימולציה אני לא ארבה בהסברים כיצד זה קורה. מה שחשוב זה לשתות הרבה מים (וקופאין לצורותיו לא נספר קרי תה, קפה או קולה) ולהיות ערים האם הבטן מתנפחת (והיו מקרים שזה הגיע למימדים של מראה של חודש הריון מתקדם) והאם יש כאבי בטן חזקים והאם אין התאמה בין כמות המים ששותים (רבה) לבין כמות השתן (מועט). במידה וישנן תופעות כמו שציינתי אזי ללכת למיון ולהסביר שמדובר בתופעות שקרו לאחר הפריית מבחנה. ועכשיו, אחרי שקצת נתתי נקודות לחשש אני מאחל הצלחה במכה הראשונה ליאור

מיכל ק-ש

New member
נטלי

לאחר שאיבת הביציות יתכנו כאבים ונפיחות באזור הרחם/הבטן התחתונה. הכאבים והנפיחות יכולים להיות בדרגות שונות. אחרי השאיבה הראשונה שלי חשתי כאבים די חלשים (כמו כאבי מחזור) שעברו תוך יומיים-שלושה. אחרי השאיבה השניה הכאבים היו מאוד חזקים ורק לאחר יותר משבוע הם נעלמו. חשוב לשתות הרבה מים ולעקוב אחר כל תחושה שנראית לך חריגה. אם את חשה כאבים מאוד מאוד חזקים, או למשל קוצר נשימה, יש ליצור קשר עם הרופא או לגשת לחדר מיון. רוב הסיכויים שהכאבים יעברו מעצמם, אבל יש להיות עם יד על הדופק. החזרת העוברים מתבצעת כשלושה ימים לאחר השאיבה. מקווה שלא תסבלי מכאבים, שיהיו עוברים יפים וששבועיים אחרי ההחזרה תקבלי את הבשורה ששווה את כל הטירחה הזו. מיכל

פישון

New member
במקרה של כאבים - אופטלגין.

זה משתנה משאיבה לשאיבה. כדאי להכין אופטלגין בטיפות בבית, הוא עוזר יותר טוב מכדורים במצב כזה. הכאבים תלויים גם במספר הביציות שנשאבו (ככל שיש יותר ביציות השאיבה עלולה להיות יותר כואבת). היה לי דימום בינוני תכף לאחר שאיבה ובדקו אותי ביסודיות, אבל לא היה שום דבר. בפעמים אחרות לא היה לי דימום בכלל. חשוב מאד, מעבר לענין שתיית המים וכו´, לבקש הסבר בכל שלב ולא להתבייש. בפעם הראשונה עושים נסיון כללי שלפעמים מצליח ולפעמים לא, רק צריך לדעת לאן לתקן. כדאי לך לשאול דברים כמו: האם עשו הפרייה רגילה או איקסי, איך העוברים נראים לרופא/ביולוגית: מספר תאים, פרגמנטציה, צורת תאים. איך הם מקפיאים עוברים שנשארו (כמה בכל קשית, כי אי אפשר להפשיר חצי קשית). עוד חשוב מאד: גם עוברים לא טובים יכולים לעשות יופי של תינוקות, לא להתייאש עד לבדיקת דם! הרבה בהצלחה.

venus13

New member
היי נטלי

אני רואה שהמומחים כבר ענו לך כל מה שיש לי להוסיף זה: תגיעי לשאיבה עם זוג גרביים - כי נורא קר בחדר הניתוח ושיהיה בהצלחה !!! ונוס

נועם@בת

New member
שיהיה בהצלחה נטלי

תשובות למכביר כבר קיבלת. מנסיון שלי מומלץ לקחת רסקיו רמדי בערב ובבוקר שלפני השאיבה. זה מרגיע את המתחים והמחשבות שרצות בלי הפסקה בראש. אם יגידו לך לקחת אנטיביוטיקה- דוקסילין אחרי שאיבה, לקחת רק בערב או בבוקר שאחרי השאיבה. לשתות אותו עם המון מים ולא עם מוצרי חלב. שישאבו ביציות מושלמות ויחזירו לך את הילדים שישנו את פני ההיסטוריה
נועם

רומי 007

New member
חמודונת

קודם כל שיהיה לך המון בהצלחה! אל תלחצי מכלום, תלכי לישון מאוחר ותעסקי את עצמך בשטויות. ההרדמה לא קשה והפעולה לא קשה. כשתתעוררי אולי יהיו לך טיפה כאבים כמו כאבי מחזור ואולי גם זה לא (לי לא היה אלא כשפיתחתי "היפר" ואם היית בדרך לזה כבר היית מרגישה זאת עכשיו). כשתקומי מההרדמה תהיי נורא מבסוטית שעברת את החלק ה"לא ידוע" ואז יש תופעת לואי אחת בדרך כלל: המתנה מעצבנת וחסרת מנוחה. לכן חשוב בתקופת ההמתנה למלא את הזמן בדברים נעימים, ככלות הכל, עד לבדיקת הדם את תמיד בהריון!!!!

נטל

New member
תודה....../images/Emo6.gif

אתן ממש מקסימות, אין לי מילים להודות לכם, בכל פעם ששלחתי הודעה, שאלה, מיד נענתי בתשובות מקסימות ומעודדות. אז קודם כל אני אחרי השאיבה - ואת האמת הופתעתי היו לי קצת כאבים לאחר השאיבה וזהו - בעלי דאג נורא הוא הרים אותי והאכיל אותי וחלילה שאני לא אעשה תנועה לא נכונה (את האמת אני דיי מנצלת את המצב). נשאבו לי 8 ביציות - האם זה טוב ? נשמע לי כמו כמות מועטה מידי אני מקווה שאני טועה. ובראשית כל תודה תודה לכם. נטלי

אולה *

New member
הי נטלי!

קודם כל - תנצלי את המצב ותתפנקי!
קשה להגיד האם 8 זה טוב או רע. הכל תלוי במספר ההפריות שתהיינה עד מחר. מספר הביציות מאוד אינדיבידואלי. אצלי בפעם הראשונה נשאבו 6. כיוון שלא הצלחנו - לקראת הפעם הבאה הרופא שינה את הפרוטוקול והכמות עלתה ל-10. שאיבה ראשונה - תמיד מעין נסיון, בדיקה של הגוף. הלוואי ולא תצטרכי יותר שאיבות, זאת תהיה הראשונה והאחרונה.
מחר ובהחזרה, אולה

למעלה