שאיבה ראשונה
שלום לכולן, אני אמא לנגה, בת שלושה חודשים, ואני מניקה אותה הנקה מלאה. עד עכשיו ההנקה הלכה ממש חלק ולא נתקלתי בבעיות (טפו טפו טפו
). מאחר ואני נאלצת לחזור לעבודה עוד כחודשיים, החלטתי להתחיל להרגיל את נגה (ואותי) לבקבוק עם חלב שאוב. מאחר ופה התחילו הבעיות, חיפשתי מקום לקרא מידע ולשאול שאלות בנושא, וכך הגעתי אליכן. ביום שישי שאבתי לראשונה (רכשתי משאבה single deluxe של מדלה חשמלית + בטריות) ולאחר כחמש דקות של שאיבה (כמובן שכמות החלב שנשאב הייתה ממש מזערית) הפסקתי והפטמה הייתה סגולה, כאילו שנגרם לה שטף דם פנימי קל. לאחר כחמש דקות נוספות הצבע עבר, אך היא עדיין הייתה רגישה. נזכרתי שבשבועות הראשונים שהנקתי את נגה, התפתחו אצלי בפטמה פצעים מאחר והפטמה לא הורגלה במגע שכזה. האם גם המקרה של שאיבה מדובר במגע שונה, והכאב שחשבתי בפטמות בעקבות השאיבה יחלוף ככל שארבה לשאוב? האם אני עושה משהו לא בסדר? כמובן שאת מעט החלב ששאבתי נגנה לא ממש רצתה לקחת מבקבוק, אבל זה סיפור אחר, ולאחר שקראתי את כל ההצעות פה בפורום - אנחנו ננסה להיות יותר חכמים בפעם הבאה
תודה.
שלום לכולן, אני אמא לנגה, בת שלושה חודשים, ואני מניקה אותה הנקה מלאה. עד עכשיו ההנקה הלכה ממש חלק ולא נתקלתי בבעיות (טפו טפו טפו