שאיבה ראשונה

ווגי10

New member
שאיבה ראשונה

שלום לכולן, אני אמא לנגה, בת שלושה חודשים, ואני מניקה אותה הנקה מלאה. עד עכשיו ההנקה הלכה ממש חלק ולא נתקלתי בבעיות (טפו טפו טפו
). מאחר ואני נאלצת לחזור לעבודה עוד כחודשיים, החלטתי להתחיל להרגיל את נגה (ואותי) לבקבוק עם חלב שאוב. מאחר ופה התחילו הבעיות, חיפשתי מקום לקרא מידע ולשאול שאלות בנושא, וכך הגעתי אליכן. ביום שישי שאבתי לראשונה (רכשתי משאבה single deluxe של מדלה חשמלית + בטריות) ולאחר כחמש דקות של שאיבה (כמובן שכמות החלב שנשאב הייתה ממש מזערית) הפסקתי והפטמה הייתה סגולה, כאילו שנגרם לה שטף דם פנימי קל. לאחר כחמש דקות נוספות הצבע עבר, אך היא עדיין הייתה רגישה. נזכרתי שבשבועות הראשונים שהנקתי את נגה, התפתחו אצלי בפטמה פצעים מאחר והפטמה לא הורגלה במגע שכזה. האם גם המקרה של שאיבה מדובר במגע שונה, והכאב שחשבתי בפטמות בעקבות השאיבה יחלוף ככל שארבה לשאוב? האם אני עושה משהו לא בסדר? כמובן שאת מעט החלב ששאבתי נגנה לא ממש רצתה לקחת מבקבוק, אבל זה סיפור אחר, ולאחר שקראתי את כל ההצעות פה בפורום - אנחנו ננסה להיות יותר חכמים בפעם הבאה
תודה.

נועהקוש

New member
שאיבות ובקבוקים

שלום ווגי10, גם אני שואבת במשאבת מדלה, ועדיין, למרות שזו לא פעם ראשונה מתקבל צבע סגלגל בפטמה לאחר שאיבה, אולם הוא עובר חמש דקות לאחר מכן. התחילי את השאיבה תמיד מרמת הואקום הנמוכה ביותר, והעלי את הרמה בהדרגה, השאיבה לא כל-כך נעימה, אולם מתרגלים אליה (הכי חשוב לא להסתכל בפטמה, רק מהמראה מתחיל לכאוב). היאזרי בסבלנות בסוף תישאבנה כמויות לא רעות, זה לוקח קצת זמן (עשרים דקות עד חצי שעה, משני צדדים - 130 מ"ל בערך, כך אצלי לפחות). בעניין בקבוקים, אצלי היא הסכימה לשתות רק מבקבוק פלייטקס (עם הפיטמה הרחבה ולא השטוחה), אני ממליצה מאד. שיהיה בהצלחה

שאיבות

שלום לכל המעונינות יש לי תינוקת בת 8.5 חודשים ויש לי משאבה ידנית של אוונט וחשמלית של מדלה ,גם לי החשמלית יצרה רגישות בפטמות ואפילו ירד לי דם. אני שואבת מאז שהתינוקת שלי בת חצי שנה (חזרתי לעבודה)כיום היא גם אוכלת אומנם מוצקים אבל בכל שאיבה אני מצליחה לשאוב בין 125 -140סס אני שואבת כיום רק עם הידנית והיא מעולה ועובדת יום יום מ 8:00 עד 17:00 (שתי שאיבות ושתי ארוחות מוצקים). לא תמיד יוצאת הכמות הרצויה אבל הכי הכי חשוב זה להירגע אם הזמן הגוף מתרגל . ודבר נוסף מאוד חשוב הוא לשתות , ולכל השואבות כשהן עדין בבית לא להילחץ הגיוני התינוק אוכל לכם הכל זה לא מוזר אם יוצא רק 20\30 סס . התינוקת שלי שחזרתי לעבודה סירבה לאכול שבועיים ורזתה 800 ג' ועכשיו היא שותה כמו גדולה, אפילו הגענו למצב שהוספנו דייסה לחלב אם ונתנו בכפית. צריך המון סבלנות כנראה שהתינוקות הנפלאים האלה מאוד קשורים לאמאות שלהם. אז בהצלחה

ווגי10

New member
../images/Emo140.gifתודה על העידוד

תודה על העידוד, האמת שהיום שאבתי פעם שנייה, והיה יותר טוב, גם מבחינת הפיטמה וגם בכמות
. לגבי הבקבוק, קראתי פה הרבה שממליצים על פלייטקס, מה ההבדל בין הפטמות? האם הבקבוק הוא מאלה שמכילים את החומר המסוכן או שהוא בקבוק בטוח?

נועהקוש

New member
פלייטקס../images/Emo6.gif

המיוחד בפטמת בקבוק הפלייטקס - היא רכה מאד, ורחבה, כך ששפתי התינוק פעורות כבפעולת יניקה. (ניסיתי המון בקבוקים היא סירבה במשך חודש שלם, כלום לא עזר, עם הפלייטקס זה עבד כמו קסם, "אהבה ממבט ראשון") בעניין ה"מסוכנות", כעיקרון החלב לא נמזג לבקבוק עצמו
אלא לשקיות חד פעמיות, כך שנראה לי שהן בסדר, כי הן לא מספיקות להתבלות, וההתבלות היא הבעיה של הבקבוקים. הפטמה עצמה עשויה מגומי ולא מסיליקון, אז אני חושבת שהיא גם אינה נכללת ברשימת המסוכנים. בהצלחה רבה.

למעלה