שאיבה לא מוצלחת

טולילול

New member
שאיבה לא מוצלחת

הבן שלי בן שבועיים ויומיים. שלושה ימים לאחר הלידה התפתחה לו צהבת. עד היום ערכי הבילירובין גבוהים (16) אבל תודה לאל הם במגמת יציבות ולא עולים (כך במשך השבוע האחרון). הרופאה התעקשה שאוסיף לו סימלק אחרי כל הנקה אבל אני ממש לא רוצה לעשות זאת. בטיפת חלב המשקל הראה שהוא עולה יפה ואני גם מרגישה שהוא יונק טוב (רוב ההנקות ביום הן של 20-25 דק' של יניקה טובה, יש יציאות כמעט אחרי כל האכלה - בממוצע 9 האכלות ביום). ייעצו לי לשאוב אחרי כל הנקה כדי לגרות את השד הבעיה היא שלא יוצא לי יותר מ- 10 מ"ל בשאיבה (10 דק' מכל צד). כשאני סוחטת את השד ידנית אחרי כל שאיבה יוצא הרבה חלב אבל המשאבה לא שואבת (- משאבה ביתית של מדלה). האם זו אינדיקציה לכך שאכן אין לי מספיק חלב??? אודה לתשובה, האם המודאגת

גרגרי

New member
הכמות שיוצאת בשאיבה

אינה מהווה אינדיקציה לכמות החלב. אין משאבה שתשתווה לתינוק. המדלה הקטנה היא משאבה חלשה, אין פלא שלא יוצא לך כלום. תנסי להשכיר מיד שרה את הספקטרה 2. אני קיבלתי את שלי מיד שרה אתמול (בניילון, חדשה מהמפעל) והיא שואבת יתר נעים, יותר שקט ויותר טוב. וזה גם בחינם למעט 40 ש"ח על ערכת השאיבה האישית. מומלץ בחום. ואל תקשיבי לרופאה בשום פנים ואופן. גם לי אמרו את זה כששחר הייתה בגיל הזה והים היא בת 8 שבועות ועולה במשקל מצוין בלי שום תוספים. בהצלחה

אושינקה

New member
חבל שזו ההמלצה שקיבלת ../images/Emo10.gif

כי לפי מה שכתבת בנך גדל יפה ומתפתח. כל עוד הקקי צהוב העלייה במשקל תקינה וערכי הבילירובין אינם גבוהים מדי (מעל 20) אין בעיה. זאת כנראה 'צהבת חלב-אם' - את יכולה לקרוא כאן על ההבדלים בין סוגי הצהבת השונים. על מנת לאבחן את הצהבת כצהבת חלב-אם יש לבצע מספר בדיקות על מנת לשלול גורמים אחרים. צהבת חלב-אם יכולה להמשך עד גיל חודשיים שלושה מבלי להוות בעיה רפואית (כל עוד יש מעקב אחר רמות הבילי' והן אינן עולות לטווח הגבוה) אם הרופא שלך לא משתף פעולה אני מציעה שתצרי קשר עם ד"ר ליבוביץ' (רופאה ויועצת מוסמכת) - היא תוכל להמליץ על הטיפול (או אי-טיפול
) המתאים

למעלה