שאיבה כואבת

שאיבה כואבת

בנות, מפחידים אותי מסביב ששאיבה במכונה מכאיבה מאד. אין לי שום ניסיון בזה כי תמיד הנקתי "ישיר" או סחטתי בטבעיות - האם זה כואב? וסליחה אם זו שאלה טפשית אבל אני פוחדת להתחיל, מה גם שמשאבת מדלה עולה בערך 400 ש"ח...

batLaLeche

New member
שאיבה כואבת? ../images/Emo77.gif

השאיבה לא אמורה לכאוב, אבל אם משתמשים במשאבה גרועה או שמשתמשים בה לא נכון זה באמת עלול לכאוב. למען האמת, אם את מצליחה לסחוט כמויות יפות, למה לך באמת לקנות משאבה? אמהות רבות אינן משתמשות במשאבה כלל, אלא סוחטות ידנית לכל צרכי התינוק כשהוא בנפרד מהן. לסחיטה כל היתרונות על פני משאבה, והחיסרון היחידי הוא אם לא מצליחים להוציא כך את הכמויות הדרושות. אם את מצליחה, אז אין צורך במשאבה. מה דעתך?

כמויות

אז זהו,שאני לא כל כך יודעת כמה צריך. למשל אתמול היה לי גודש (כנראה בגלל המעבר מיניקה משני הצדדים בכל ארוחה לצד אחד) אז אחרי היניקה סחטתי 50 עד שהרגשתי טוב יותר. יכולתי אמנם להמשיך אבל פחדתי מגודש אפילו רב יותר אחר כך. כל העסק עם תזמון השאיבה יחסית להנקה ועם ההשלכות של זה על גודש ועודף חלב מדאיג אותי יש איזה "מתכון" או שפשוט ללכת עם הרגש?

זיווה1

New member
שאיבה

אני משתמשת במשאבה ידנית של אוונט - מסתדרת איתה מצויין, ולמרות שהכמויות היו קטנות בהתחלה, הן גדלות בהתמדה והיום אני שואבת 150 סמ"ק בכל שאיבה בלי להתאמץ יותר מדי המשאבה החשמלית שניסיתי באמת הכאיבה אבל זה מאוד אינדיוידואלי, בהצלחה!

שאיבה

אני בתחילה שאבתי בידנית של אוונט ואח"כ עברתי למדלה. אני נהנת מכל רגע, ומצליחה להוציא הרבה יותר כמויות מהידנית. אם יש לך חברה שיש לה את המשאבה קחי נסי ואז תחליטי. תנסי אולי בהשאלה מארגון יד שרה/עזר מציון וכדו'

אין מה לחשוש

לא כואב בכלל ואין ממה לחשוש זה דומה להנקה. גם אותי הפחידו בהתחלה ואחר כך שהבנתי שזה בכלל לא כואב שאבתי בכיף.

למעלה