שאיבה ומחלות

שאיבה ומחלות

הי עוד חודש אני חוזרת לעבודה ולכן אני כל יום שואבת ומקפיאה להכין בנק חלב אתמול בבוקר שאבתי מנה והקפאתי ומאחה"צ נהייתי חולה (חום, כאב גרון וכו') האם אפשר יהיה עוד חודש חודשיים להשתמש בחלב הזה או שעדיף לזרוק אותו (כי הרי שאבתי אותו שהייתי חולה).. תודה

Revili

New member
שאיבה ומחלה

ההגיון אומר, שעדיף להשתמש בחלב שנשאב בעת מחלה כמה שיותר מהר, אם בכלל. גורמי המחלה הרי נמצאים בחלב שלך (כמו גם הנוגדנים) ונראה לי שלא מומלץ לשמור חלב זה לאורך זמן. ההנקות בעת מחלה הן הכרחיות, התינוק יכול להדבק ממך בכל מקרה עכשיו וההנקה מספקת לו גם את הנוגדנים שאת מייצרת....אך בעוד כמה חודשים? נראה לי שעדיף לא לתת. אם את משתמשת בחלב שאוב כבר עכשיו, תני אותו היום או מחר...או שתזרקי. זו לפחות דעתי. תהיי בריאה

אפרת_ח

New member
אם עוד לא שפכת, חכי!

אף פעם לא ראיתי את ההוראה הזאת מגורם מוסמך. כדאי לך לשאול אצל ד"ר ליבוביץ או לחפש "אדומות" בפורום 317. בזמן האחרון יש כאן נוכחות דלילה למדי של אסתר ושל האדומות מטעמה. אנחנו ההדיוטות משתדלות לענות כמיטב יכולתינו, אבל לא תמיד יכולתנו מספיקה.

Revili

New member
זו ההנחייה של ד"ר ליבוביץ

מאת: ד"ר מירה ליבוביץ נושא: שאיבה בזמן מחלהלא רצוי להקפיא חלב מתקופת מחלב, כי יש יותר סיוכי שיהיו בו חיידקים. אין בעיה לתת מיד או להניק ישירות, אך אם שומרים לאורך זמן החיידקים עלולים להתרבות בינתיים. בברכה, ד"ר מירה ליבוביץ מומחית לרפואת המשפחה יועצת הנקה מוסמכת IBCLC המרכז הרפואי להנקה, אודים טלפון במרפאה: 09-8858256

אפרת_ח

New member
תודה רבילי ../images/Emo13.gif

אני לא מצליחה לחפש כלום אצל ד"ר ליבוביץ, טוב שאפשר לסמוך עלייך. אכן זה הגיוני, כי חידקים יותר עמידים בהקפאה מהתאים הלבנים שאוכלים אותם, אבל אני תמיד משתדלת לחסוך בחלב שאוב עקב נטייתי לבכות על חלב שנשפך...

keep the milk

When you are sick, your milk contains more antibodies against the disease.........it is no problem to freeze the milk and use it at a later date. some of the antibodies are destroyed in freezing, but that is not a problem. there are rare cases where you would have to throw breast milk but this is NOT one of them!!​

למעלה