שאיבה בלבד

שאיבה בלבד

נולדה לי בת לפני 4 ימים והיא מאושפזת בטיפול נמרץ בגלל מום בלב ותעבור בקרוב ניתוח. יועצת ההנקה בבית החולים המליצה לי לשאוב כל 3 שעות במשך חצי שעה כל פעם כדי שאוכל להניק כשהתינוקת תבוא הביתה ותהיה מספיק חזקה לינוק. האם באמת אני צריכה להקפיד על הנ"ל או שאפשר לשאוב פחות זמן ובמרווחים גדולים יותר וכמות החלב תתאים את עצמה לתינוקת כשהיא תבוא הביתה ותתחיל לינוק?

ועוד שאלה

היועצת המליצה לי לשאוב בעזרת "לקטינה מדלה" חשמלית שאפשר לשכור מיועצת הנקה. כרגע אני שואבת עם אוונט ידנית. האם באמת המאבה הנ"ל ממולצת יותר במקרים כמו שלי?

אושינקה

New member
מזל טוב

וכמובן החלמה מהירה לבתך - אני מאחלת שתעברו הכל במהירות ובשלום
ולשאלותייך - על מנת לבנות אספקת חלב תקינה עלייך לשאוב לפחות 8 פעמים ביממה כשלפחות שאיבה אחת נעשית בשעות הלילה. חשוב להשתמש במשאבה ברמת בי"ח (כמו הלקטינה של מדלה) - משאבות מסוג זה נותנות את הגירוי המקסימלי הנחוץ במקרים כמו שלך (כשהתינוק אינו יכול לינוק ישירות מהאם). האוונט אינה בנויה לשימוש אינטנסיבי שכזה ולא תניב את התוצאות הדרושות במקרה שלכן. תיקון אחד למה שנאמר לך - זמן השאיבה צריך להיות כ-15 דקות עם משאבה כמו הלקטינה ולא חצי שעה (בהנחה שאת שואבת את שני השדיים בו זמנית) יכול להיות שמה שהיועצת התכוונה זה חצי שעה *בסה"כ* אם את שואבת כל שד בנפרד (רבע שעה לימין ולאחר מכן רבע שעה לשמאל). האם היא יועצת מוסמכת IBCLC? אם כן, צרי איתה קשר שוב ותבקשי ממנה מכתב המלצה למשאבת בי"ח על מנת לקבל את הלקטינה מיד שרה. כל הכבוד על הבחירה לשאוב - בתך זקוקה לחלב שלך
וזה מה שיעזור לה בתהליך ההחלמה. המון בריאות

למעלה