שאוש"ק ומוזיקה

שאוש"ק ומוזיקה

בעקבות ההתפקדות עלתה בי המחשבה- לאיזו מוזיקה ולאילו הרכבים/אלבומים אתם מאזינים בזמן הקריאה לסדרה? אני, אישית, עושה כל דבר כמעט עם מוזיקה ברקע, ובחירת סגנון מתאים יכול לשפר לי מאוד את חווית הקריאה. לדוגמא: כשקראתי בפעם הראשונה את סדרת שר הטבעות הקשבתי ברקע לשירים של לד זפלין ודיפ פרפל שנכתבו בהשראת העולם של טולקין, וממש הצלחתי להיכנס לעלילה. שתי הערות: 1) הכוונה שלי היא לא לבחירת מוזיקה שתלווה קריאת אירוע מסוים מהסדרה (כמו החתונה האדומה או הקרב בין גרגור לצפע האדום) אלא לקריאה רציפה של הספר, כאשר אינך יכול לדעת מה עתיד להתרחש, כמו ובעיקר בקריאה הראשונה של הספר. 2) הייתי מעדיף לקבל תגובות שמכילות שמותת של הרכבים ואלבומים ספציפיים, ותם אפשר גם לחפש אח"כ ולא משהו כללי, כמו "מוזיקה גותית/אירית" וכד'

R o t e m O p

New member
אם

אני שומעת מוזיקה בזמן קריאה זה בדרך כלל כדי לעזור לי להתנתק מהסביבה ז"א אני שמה מוזיקה פול ווליום עם אוזניות וככה אני לא יכולה לשמוע שום דבר סביבי ברגע שאני מתחילה לקרוא אז אני כמעט לא מודעת למוזיקה שאני שומעת. ככה שאני לא צריכה מוזיקה מסויימת בשביל אוירה אני פשוט שומעת מה שאני אוהבת באותו זמן... האמת היא שזה יוצר אצלי אחרי זה שילובים מוזרים. למשל, גם אחרי שנים. "שטח ההפקר" של גידי גוב תמיד מזכיר לי את רומח הדרקון. אבל אם אתה בכל זאת מתעקש על מוזיקה לאוירה אז... בתקופה שהייתי בקטע של מוזיקת ניו-אייג' אז פשוט עשיתי חיפוש על ניו אייג' באחת מתוכנות החיפוש. או אפילו פנטזיה. אפשר למצוא הרבה קטעים יפים שהם לאו דווקא פכפוך מים ורשרוש עלים וכל השטיות האלה. אה וגם הפסיקול של לב אמיץ וגלאדיטור הם ממש מעולים כשקוראים פנטזיה...ובאופן כללי.

אולי נייטוויש

יש להם מוזיקה חזקה ועוצמתית שמאוד מתאימה לאווירה של שא"ק. למרות שאני בד"כ לא קורא עם מוזיקה, עם מוזיקה ברקע אני יכול להסתדר אבל באזניות זה מפריע לי להתרכז. אגב, מישהו היה בהופעה של נייטוויש לפני שבועיים בתל אביב? אני הייתי והיה ענק!

n0 id3a

New member
הייתי, ואני מסכים :)

אני לא חושב שהם מספיק עוצמתיים לששאו"ק.. ואני לא מבין למה אי אפשר לקרוא עם אוזניות.. זה הכי כיף..

The Snow fox

New member
לקרב על הבלאקוואטר

smole on the water של דיפ פרפל

n0 id3a

New member
אמממ

אין משהו ספציפי במיוחד. אני מפעיל את הפלייליסט המצומצם שלי.. 450 שירים בערך, כשזה בעיקר ויקינג מטאל, פאוור מטאל, ודת' מלודי... (Ensiferum, Children of Bodom, Turisas, Elvenking, Waylander, Norther, Sonata Arctica, Nightwish, Scar Symmatry ועוד כמה להקות ממש לא מוכרות...) המוסיקה הזאת עוזרת לי להתעלם מהכל, וליהכנס ל'טראנס' של קריאה :)

לא שומע מוזיקה כשאני קורא

זה מסיח את דעתי, אפילו מ"אש וקרח". אבל זה בהחלט רעיון מעניין. לסדרה כזאת צריך שיהיה פסקול אופרטי וגרנדיוזי קצת, אבל שלא יישמע כמו ג'ון וויליאמס או משהו. זה צריך להיות איכשהו שונה מכל מוזיקה אחרת בסגנון, יותר מלנכולית ומהורהרת בהתאם לתימות של הסדרה, אבל עם מקצב שלא ישעמם צופים. הייתי מגדיר את זה כערבוב בין המוזיקה של "שר הטבעות" ובלדות רוק משנות השבעים.

למעלה