שאור

שאור

ענינים ברומו של עולם
האם יש למישהו שאור מבוגר שאוכל לקבל ממנו חלק כדי להתחיל לגדל כזה משל עצמי בלי ההתחלה המייגעת?
עדיפות לאזור עיר הקודש
בשמי ובשם אופה הבית השני תודות

https://www.youtube.com/watch?v=8wljqoCKvRw

מדגישה אולי במקרה

למישהו יש?

RSPA

New member
השאור שלי מת. אחרת בשמחה הייתי מעביר לך.

אבל ההתחלה ממש לא מייגעת ולא בעייתית כמו שזה נשמע.
אפשר להכין לבד ותוך 5 ימים בערך יש לך שאור שניתן לעבוד איתו.

וואלה?

כי כל יודעי דבר טוענים שבהתחלה הוא זקוק לחיזוק וככה.

תודה בכל מקרה ואני אנסה

RSPA

New member
רוצה פטנט אמריקאי להכנת שאור. מצרף לך כאן.

לא זכור לי מהיכן מצאתי את זה ולכן אני מעתיק הכל לכאן. כך אני התחלתי בזמנו את השאור שלי. רק לציין שהשאור שלי מת לא מפני שהיה "אמריקאי". שכחתי להאכילו זמן רב מידי.
אז הנה זה:

הכנת שאור עם מיץ אננס טבעי (פטנט אמריקאי)

יום ראשון – מערבבים (במיכל פלסטיק קטן, שיש לו מכסה) ½ 3 כפות קמח חיטה מלאה עם ¼ כוס מיץ אננס טבעי אורגני ללא תוספת סוכר (אפשר משימורים של פלחי אננס במיץ טבעי ללא תוספת סוכר). מערבבים היטב עד שכל הקמח לח. מכסים היטב ושמים בצד ל-48 שעות. בזמן הזה לערבב את העיסה לפחות שלוש פעמים. לא רואים שום שינוי אחרי 48 שעות.
יום שלישי – מוסיפים 2 כפות קמח חיטה מלאה ו-2 כפות מיץ אננס ומערבבים היטב. שמים בצד לעוד יום או יומיים. לזכור לערבב את העיסה 3 פעמים ביום.
יום רביעי או חמישי - כשרואים שיש בועות בעיסה מוסיפים ¼ 5 כפות קמח חיטה מלאה ו- 3 כפות מים. מערבבים ומחכים עוד 24 שעות. לזכור גם כאן לערבב את העיסה 3 פעמים במהלך השעות האלה. העיסה מתחילה להיות דביקה וקשה יותר.
יום חמישי או שישי - אחרי 24 שעות רואים בועות בעיסה ויש לנו שאור כסטרטר.

מעבירים את העיסה לצנצנת זכוכית עם מכסה שבה נשמור את השאור.
מוסיפים ½ כוס (או מעט יותר) קמח חיטה מלאה ומעט פחות מ- ¼ כוס מים. מערבבים היטב.
העיסה מתמצקת יותר ואחרי כשעה שעתיים תתחיל לתסוס ויראו בועות.
אחרי כמה שעות רואים ממש בועות ויש לעיסה ריח חמצמץ.
השאור מוכן לשימוש.
חשוב לשמור על חיותו כי זה מה שיקבע אם הלחם שנאפה יצליח או לא.
אפשר לשמור אותו במקרר חודשים אך חשוב "להאכיל" אותו מדי פעם. כמות "האוכל" תלויה בכמות הסטרטר שבצנצנת. חוק האצבע הוא להכפיל את כמות "האוכל" לעומת כמות הסטרטר הקיימת. למשל: אם יש כוס אחת של סטרטר בצנצנת אז מוסיפים לו כוס אחת של קמח חיטה מלאה וכמות משקל דומה של מים שזה בערך בין 2/3 ל- ¾ כוס מים. חשוב גם לתכנן את "ההאכלה" לפי המועד בו אנו רוצים לאפות לחם ולפי הכמות של סטרטר שנוציא עבורו מהצנצנת. כי המטרה שבצנצנת ישאר סטרטר להמשך תחזוקה ו"האכלה" עד למועד האפיה הבא. אם כמות הסטרטר שנצטרך לאפית הלחם גדולה, כדאי להתחיל בהאכלה כמה ימים לפני כן, כדי לצבור כמות מתאימה של סטרטר "פעיל" בצנצנת. חשוב גם לזכור שאם מתכוונים לאפות לחם אז אחרי "שהאכלנו" את הסטרטר, יש להשאיר את הצנצנת מחוץ למקרר עד מועד האפיה. אם לא מתכוונים לאפות ורק מתכוונים לשמור על הסטרטר אז אחרי "ההאכלה" יש להחזיר הצנצנת למקרר.

שמרים, שאור, כל הדברים החיים האלו במטבח

שמתחילים לתסוס ולתפוס להם חיים משלהם
תמיד מפחידים אותי

פוחדת שאלך לישון ובבוקר אגלה שכל המטבח נבלע על ידי שקית שמרים אחת קטנה

למעלה