שאאלום,

Absolut May

New member
שאאלום,

אני בת 16 ומחר יש לי שיעור אופנוע ראשון. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות בגילי עם אופנוע. כמה הכי הרבה סמ"ק אני יכולה? אם זה 50 סמ"ק, מהי המהירות הכי גבוהה שהוא יכול להגיע? האם אני יכולה לנסוע בכבישים בינעירוניים? האם כבר שיש לי רשיון אני אוכל להסיע איתי מישהו? בטח יש עוד כמה דברים חשובים שלא התייחסתי, בטח אוסיף בהמשך, תודה מראש, מאי.

Superdror

New member
הידע שלי בנוגע לאופנועים

הוא לא הכי הכי, אבל תשובות לחלק מהשאלות יש לי. את בהחלט יכולה ללמוד רק על 50 סמ"ק, מבין גדול באופנועים אני לא, אבל היום במקרה יצא לי להביט מקרוב על אופנוע של משלוחן פיצה(50 סמ"ק קטן), הספידומטר שלו הגיע עד 90 כאשר מ70 ומעלה זה היה מסומן כטווח אדום.. משמע לא מומלץ, בכלל, אם הדבר הזה יגיע ל90 בכלל, יקח לו 6 שנים וזה יהיה בטח בירידה. בגיל 16 אסור לך להרכיב אף אחד, יש חוקים מפורטים לגבי הרכבת אנשים על אופנוע, מה הם במדויק אני לא זוכר, אך את לא עומדת בהם :) המון
ואני מצטער שלא דייקתי כל כך אם כי אני בטוח שיש אמת בדבריי. באם טעיתי, אני אשמח אם אחד מחברי הפורום האחרים יתקן אותי ויעשיר ידיעותי. לילה טוב.

Subil

New member
תשובה

בגיל 16 זה עד 5ם סמ"ק לגבי מהירות אני חושב שזה שונה בין קטנועים בכבישים מהירים את לא יכולה לסוע למרות שאת עוברת את המהירות המינימלית שם להסיע רק מגיל 18

driver2b

New member
מהירות מירבית

המהירות המירבית לאופנוע עד 50 סמ"ק: בדרך עירונית ובדרך בין-עירונית (שאינה דרך מהירה) - 50 קמ"ש. בדרך מהירה - כניסתו אסורה. בהצלחה!

Subil

New member
לא דיברתי מבחינת החוק

דיברתי מבחינת הרכב עצמו שהוא יכול לסוע במהירות מעל 50 באיילון יש תמרור שמי שלא יכול לסוע במהירות 55 לפחות אסורה כניסתו קטנוע 50 סמ"ק יכול לעבור את ה55 קמ"ש אבל עדיין אסורה כניסתו לא התכוונתי לחוק אלא לרכב עצמו

פרטים לגבי אופנוע/קטנוע 50

קטנוע איטי יותר מאופוע ומהירויות שלו הן מ65 עד 95 לקטנועי הספורט שנמצאים בשיא יכולתם. אופנוע שטח - יש לי חבר שיש לו אופנוע שטח 50 והוא מגיע איתו ל100 על כביש החוף (50 סמ"ק אני חושב שאסור לו לעלות על אוטוסטרדה, על כביש מהיר נדמה לי שמותר לו). אופנועי שטח 50 נעים בין 80 עד 100 אופנוע כביש - החביבים עלי ביותר, והחזקים ביותר. יכולים להגיע עד 115 קמ"ש (בירידה עם רוח גבית
) אבל בגדול הכי מהירים ועם הכי הרבה סטייל. אבל אי-אפשר לרדת איתם לשטח.

למעלה